Inför Karlskrona-Västerås: Nytt år, ny match, samma förutsättningar

Fornataro jublar mot Karlskrona Warg

Ett nytt år har inbringats men inga nya förutsättningar. Västerås har fortfarande två förluster i bagaget, två placeringar upp till förstaplatsen och tabellettan Karlskrona väntandes på bortaplan. En värdemätare som direkt ger oss välbehövliga svar.

Det nya året fick aldrig firas in som vinnare efter det att Västerås åkt på en mina uppe i Haparanda. Det blev den andra matchen i följden som avslutades med tunga huvuden på de gulsvarta spelarna.
Nu efter ännu lite ledighet är det på tiden att vända den negativa trenden och tillsammans kriga mot säsongens mål och säkerligen årets nyårslöfte, kvalserien. Utgångslägen är inget att klaga på då man just nu ligger på en trevlig tredjeplats dock med ett mindre trevligt avstånd ner till tabellfyran Malmö som har två poäng upp till Västerås med två matcher mindre spelade. Västerås får dock starta det här året skadefritt vilket få ses som ett verkligt trevligt utgångsläge.

I och med att Västerås är skadefria kan årets första match också ses som årets första rättvisa prövning. Samtliga spelare kommer att ges chansen till att visa vad man går för mot motstånd som med största sannolikhet kommer dyka upp i en eventuell kvalserie. Klarar man redan nu en sådan utmaning skickar men direkt ut rätt signaler till sin omgivning, signaler om att man är redo för vad som komma skall.

Motståndet Karlskrona har redan startat året och det gjorde man på bästa möjliga sätt med en vinst borta mot Oskarshamn. Segersiffrorna skrevs slutligen till 5-2, en klar seger som i sin tur ledde till att Karlskrona tog över titeln som serieledare. Det var tack vare Karlskronas förstafemma som detta kunde möjliggöras då de stod för samtliga mål i matchen. En makaber prestation som troligtvis fått Västerås tränare Fagervall att prata något extra med sina backar.

Karlskrona har sedan seriestarten blivit kända för sitt starka spel hemma. Ingen lyckades rubba Karlskronas segersvit på hemmaplan fram tills den 28e december då Malmö åkte några mil norrut och stal tre poäng. De omöjliga går alltså att göra, till och med Karlskrona kan förlora på hemmais. Det är ett faktum, ett faktum som nu ger hopp om att även Västerås ska kunna det göra det smått omöjliga. Vinna borta mot Karlskrona.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:91:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/01/Fornataro-jublar-mot-Karlskrona-Warg.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Vimmerbyarn

    Det ryktas att Williams fortfarande är skadad alternativt sjuk och ska ersättas av Bacon i förstakedjan. Får verkligen hoppas att Bacon har satt upp ett eget nyårslöfte att krama ur de sista dropparna av sin karriär och få lite fart på grejerna…

  2. Pingback: Inför Karlskrona-Västerås: Nytt år, ny match, samma förutsättningar » VIK FAN CENTRAL | KHK Focus

Tweets

Jimmie Andersson - Avatarcoachjimmie81Jimmie Andersson

@robbieblind @VIKFanCentral Brorsan hans får väl tala han tillrätta på familjemiddagen🤣

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@PeGe_gbg @Namnsson1 @robbieblind Bara att se framåt :-) Jag satte precis in 3 kr per åskådare från mitt lilla företag.

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto