Fornataro om “pärsen” i Leksand, vilka som budade och nyckeln för att nå SHL

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Centralen fick  byta några ord med Matt Fornataro som nyligen gjorde en efterlängtad comeback i VIK. Matt avslöjar att bland annat lag från den penningstinna tyska högstaligan jagande honom.

Matt, berätta om hur det blev Västerås igen!

– Jag hade några erbjudanden från lag i Sverige och även lag i DEL (tyska högstaligan) och Finland. Jag kände dock att komma tillbaka till VIK, med det laget de har i år, var bäst för mig personligen och för min familj.

– Vi gillar verkligen Västerås och VIK klev upp (“VIK stepped up”) och gjorde det möjligt att komma tillbaka. De har värvat en del bra spelare och jag tror att vi har en riktigt bra chans att gå till SHL.

Sist i VIK kanske du inte hade de vassaste kedjekamraterna, men du öste ändå in poäng. Men i Leksand funkade det inte. Vilka egenskaper vill du ha hos dina kedjekamrater?

– Jag gillar att spela med killar som kan skjuta pucken och gå på mål. Jag är en playmaker så att ha killar som kan åka sig fria till öppna ytor och skjuta pucken är helt avgörande för mig, menar Matt.

Hur var det egentligen i Leksand?

– Jag vill helst inte komma in på hela Leksandspärsen (“The Leksand ordeal”). Det fungerade bara inte. Jag känner att jag inte användes på rätt sätt och jag passade inte in i det sätt som laget spelar.

Grattis till babyn! Kan bli många sena nätter som småbarnsförälder…

– Livet har verkligen förändrats, men att vara pappa är det bästa någonsin som hänt mig, säger Matt och verkar inte vara bekymrad över sömnbrist.

Vad tror du blir viktigast nu framöver för att lyckas med den tuffa målsättningen att nå SHL?

– Jag tror att det viktigaste kommer att vara lagets försvar. Om vi kan spela riktigt bra lagspel defensivt och göra mål på våra chanser kommer vi att ha en bra chans på SHL, menar Matt och låter ungefär som Jocke Fagervall. Inte undra på att de tycker om varandra…

***

Intressant att lag från DEL jagade Fornataro. Då lär det varit feta buntar med pengar som lockade. Men som sagt, att Matt trots allt detta valde VIK är ett mycket gott betyg till föreningen och Fagervall & NJ.

***

Karlskoga fortsätter och gå tungt och föll borta mot nytända Södertälje. BIK kan som ifjol möjligtvis bli en räddningsplanka för VIK, om Malmö och Karlskrona blir för svåra.

Djurgården lurar dock i vassen efter en stark vändning i Mora i en mycket bra match. Mora är inte heller helt avsågade från topp-3 och har några friskusar i Frischmon och Harty. Just Frischmon pratas det inte mycket om, men varje gång man sett honom har han varit vass.

Matchen borta mot KHK på måndag känns mycket avgörande om VIK kan få häng på blekingarna. Om KHK vinner är de hela nio poäng före VIK med 19 matcher kvar. Det tror jag inte VIK skulle hämta in.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://24.media.tumblr.com/bc241f3592a469af083c9d0dd94b1c8a/tumblr_my9ittceUv1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@LennartGotlin Enligt min info pågår inget snack med VIK och PB, klokt nog...

SvaraRetweetFavorit
Nyfiken! 👊💛🖤🏒 - AvatarLennartGotlinNyfiken! 👊💛🖤🏒

@VIKFanCentral Det du skrev om våld mot kvinnor, håller med till 100%. Tyvärr så tror jag Z har börjat snacka med… https://t.co/t4b3snx604

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral Nej, du har en poäng där! Hoppas det talar för att han blir kvar.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes Tack Claes! Tror nog Hetta kan ha en liten speciell sits som kan tala för VIK. Hur många lag i toppligor v… https://t.co/2H7uNxdQXh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto