Kevin Weiskog till Vimmerby och utlåningarna fortsätter…

I en ideal värld hade Linus Svedlund, Oscar Pettersson, Markus Kinisjärvi och Fredrik Winge varit givna i A-laget. Nu är det inte så.

Nu kan vi addera ytterligare ett lån sedan Kevin Weiskog blivit klar för Vimmerby. Weiskog känns inte som en lika slipad talang som Kinisjärvi eller Frycklund. Weiskog har ändå något intressant med sin storlek och tuffhet. Spelare som både är stora och villiga att spela uppoffrande växer inte på träd.

Dock har inte Weiskog lyckats följa upp sin mycket lovande försäsong från sommaren 2012 då han gjorde fyra mål i A-laget. 21-åringen känns som ett råämne som behöver tid att få till allt. Allt kommer hänga på hur hårt Weiskog kommer slita för att slipa till sina kunskaper.

Ska bli spännande att se hur Weiskog funkar i satsande Vimmerby. Vid tidigare lån till ettan i Surahammar har det blivit bara fem poäng på 13 matcher. Känns svårbedömt hur mycket produktion det kan bli där.

***

Sedan kan man alltid fråga sig om det är bra med att låna ut spelare. Problemet är dock att vi inte har svaret just nu. I alla inte på hur bra exempelvis Legein och McArdle kommer bidra nu när det börjar gälla.

Om de inte ökar sina poängsnitt kommande 20 + matcher hade det sannolikt varit bättre att utveckla några egna på plats. McArdle har dock en väldigt fin fysik som förlåter en del dålig produktion.

Det är dock klockrent att det blir märkligt när man har en mycket meriterad svensk spelare i tredjekedjan som trots många bleka insatser får vara kvar. I alla fall än så länge…

1 svar

  1. Thomas skriver:

    Spelaren i tredjekedjan du syftar på kanske har en förhandlat fram en ”no-trade” klausul eller nåt 🙂