Frycklund ryktas till Vimmerby men centern dementerar: ”Mitt fokus är nästa match och att VIK ska till SHL”

Frycklund gör mål mot Oskarshamn

Frycklund har tidigare liknats vid Patrik Berglund i stil, och här ser ”Bulan” sin fem år yngre kollega sätta den högt ifjol då de lirade i samma kedja. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Enligt rykten som kommit in till Centralen ska Mikael Frycklund ”vara helt klar” för att göra Markus Kinisjärvi sällskap i Vimmerby. Ska ha varit samma källa som berättade om Kinisjärvis tidigare övergång/lån. Detta från källor i Vimmerbytrakten. Frycklund har haft svårt att replikera succén från kvalserien denna säsong.

Huvudpersonen själv dementerar:

– Nej, det har jag inte, svarar 20-åringen på frågan om han skrivit på för Vimmerby. Frycklund säger också ”nej” på frågan om han talat med Vimmerby.

Är det bara fantasier i Småland tror du?

– Micke, det här är tyvärr inget du kan prata med mig om, säger succécentern från kvalserien. Jag spelar i VIK och nästa match är det enda som ligger i mitt fokus. VIK ska till SHL!

Hur är känslan annars i ditt spel?

– Jo, men det känns bra, jag jobbar stenhårt varje dag för att utvecklas och är enormt spelsugen. Jag jobbar mycket på små detaljer och väldigt mycket mentalt, säger centern avslutningsvis.

***

Annars är ju Frycklund en spelare som har många verktyg för att bli bra, som visades glimtvis med två snygga och viktiga mål mot Rögle och Leksand i kvalserien. Med ovan nämnda mentala träning ska det bli spännande att följa den fortfarande blott 20 år unge centerns utveckling.

***

Från Vimmerby berättas också att Markus Kinisjärvi har sett riktigt bra ut. Har tydligen matchats ihop med Markus Modigs (tillbaka från skada) och de har sett ”ruskigt bra” ut tillsammans på träning nu. Man tror att ettanbackarna kommer få slita för att stoppa dem.

1 svar

  1. Viktor skriver:

    Skulle inte förvåna om VIK skickar iväg 91an till Vimmerby. Klubben tycks ju ha lagt åt sidan att satsa på egna produkter. Frycklund har ju varit en av de bästa i sin åldersgrupp ända sen knatteåldern i VHC men i år som 20-åring har det låst sig i vissa matcher. Prestationsångest?

    Frågan är väl vad som är bäst för hans fortsatta utveckling. Att få spela i ettan med Vimmerby eller tidvis få hoppa in i allsvenska VIK? Intressant det här han nämner om att jobba med sitt mentala, det är väl där låsningen sitter. Undrar om han hittar nyckeln?