Inför Malmö – VIK Hockey: Gott Nytt hockeyår!

 

Maten har knappt hunnit smälta från jul och nyårshelgerna, men nu är över för denna gång. VIK Hockey som firat nyår på kvalserieplats beger sig under dagen söderut till Sveriges sydligaste landskap Skåne för att kriga om ytterligare tre poäng i hockeyallsvenskan.  

Motståndarna: Malmö Redhawks

För motståndet denna gång står Malmö Redhawks som inför morgondagens möte ligger på en sjätte plats. Skåningarna som haft en ganska jämn säsong utan vare sig djupare svackor eller högre toppar och har vid vinst, goda möjligheter att ge sig in i kvalseriestriden på allvar.  Samtidigt som Malmö (54 poäng) ”bara” har nio poäng upp till VIK på tredjeplatsen, kommer det fler lag hotandes underifrån i form av Mora, (53 poäng) Örebro (52 poäng) och Oskarshamn (48 poäng).

Det som talar för Malmö är:

  • Laget har haft en ruskig hemmaform där laget faktiskt bara förlorat en av nio spelade hemmamatcher.
  • Pontus Sjögren som agerade levande vägg när lagen möttes i ABB, stor även i morgon. Illa..
  • Hela sex unga och hungriga spelare som är egna produkter. Rasmus Andersson är bara 16 år och ändå varit ombytt 24 matcher. André Burakovsky är 17 år och har gjort 25 matcher. Kul för laget och kul för publiken. Alla tjänar på att unga lokala förmågor får istid.

Vad som talar emot Malmö är:

  • Det finns sjukdomar i malmötruppen varpå det finns frågetecken kring flera av spelarna. Tränarparet Taavola/ Lusth är dock förtegna om laguppställningen.

Malmö vann senast lagen möttes, å andra sidan vann VIK senast lagen möttes i Malmö.  Känns inte som om det har någon betydelse alls!

VIK Hockey

Det alla snackar om just nu är väl om lockouten fortsätter eller ej. Nya bud hela tiden och alla som har ett twitterkonto  ”…har nyss hört från en säker källa…”.

Den tidigare Södertäljeforwarden Mattias Månsson rapporterade nyss via twitter att hans lagkompis i danska Aalborg, Collin Greening blivit hemkallad av Ottawa Senators.  Även hockeysverige.se rapporterar om att mer etablerade spelare som Jason Spezza lämnar Schweiz. Det är väl med Västeråsögon tyvärr en ganska tydlig markering att de förhandlande parterna är nära en lösning och säsongen kommer att bli av.  VIK Hockey är nog det laget som kommer att förlora mest på att NHL drar igång. Oavsett om NHL drar igång nu i morgon eller nästa vecka så kommer såklart saknaden av B-B-M kommer att bli stor, och då är det upp till resten av laget att visa pondus.

Men än är det inte över. Både Patrik Berglund och Brendan Mikkelson är påväg till Malmö med VIK och kommer förmodligen spela med i matchen i morgon. Mikael Backlund är fortfarande avstängd.

OM alla spelare håller sig friska så har VIK har trots alla rykten goda chanser att vinna matchen i Malmö. Med Djurgårdsmatchen i färskt minne och  spelare som förhoppningsvis är sugna på att bärga ytterligare tre poäng är Malmö borta ingen omöjlig uppgift.

Per Helmersson, Fredrik Johansson saknas fortfarande p.g.a av skador och David Lundbohm sitter på läktaren.

Avslutningsvis vill vi på VIKFanCentral.se tillönska alla hockeyvänner ett Gott Nytt hockeyår!

Matchtips: 2-4