Inför match 5 Västerås-Rögle: Sju punkter för att undvika att drömmen krossas

Vi står inför en ödesmättad match 5 mot Rögle. Förlust och alla drömmar krossas. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Trots ett långt slutspel med fler bedrövelser än lyckostunder finns fortfarande chansen för Filander & Co. att få sina eviga platser i den Gulsvarta Hjältedalen.

Det gäller att VIK:lirarna lyckats borstat av det mentala dammet från kraschen i Ängelholm senast då Rögle vann med 6-1. Detta trots en ganska bra start av VIK i matchen.

På hemmaplan är verkligen Rögle bra. Det går fort både här och där, plus att RBK:arna har skickligare skyttar och hungrigare avslutare rakt över än VIK.

Men på söndagseftermiddagen har VIK hemmaplan och då brukar pågarna vara mer försynta. Alla möjligheter finns faktiskt om VIK kan vinna, så funkar det mentala spelet i långa bäst av sju-serier.

Man brukar säga att den fjärde segern är svårast att ta. Kanske kommer Rögle drabbas av lite SHL-daller? Men nervositet och gummiarmar är inget som ligger för den grönvita kvalmaskinen.

En rad frågetecken finns i Gulsvart:

 • Vem ska i mål? Min röst går till Bjurö denna gång. Fransson såg trött ut senast och Bjurö har vissa spetsegenskaper som kan störa Rögles närspel och sidledsförsök.
 • Ska Johner, Urbas och Steen leverera efter långa måltorkor? Kanske sista chansen att visa vinnarskalle nu för dessa potentiella matchvinnare.
 • Kan Williams fortsätta visa gryende form? Då finns stora möjligheter till fortsatt produktion då en het Jeremy inte behöver många chanser.
 • Kan försvaret hitta tillbaka till positionerna från 3-o-segern hemma senast?
 • Hur står det till mentalt i gruppen? Tål laget att släppa in första målet?
 • Robin Jacobsson har sett en smula sliten ut på sistone. Kan den potentiella fältherren hitta ny energi nu när “fan står i farstun”?
 • Kan power play bli anständigt med Jeremy nu? Ligger nu på bedrövliga 7,7 % i Rögleserien…

***

Viktigt att publiken ger all energi vi kan till laget, det skulle ge en signal att vi väntar med att ge upp innan det är klart. Det är aldrig för sent att ge upp.

***

Många gånger i världshistorien har lag lyckats vända 1-3-underlägen i matcher. Kommer ihåg ifjol när mitt NY Rangers vände 1-3 till 4-3 mot Pittsburgh med Sidney Crosby. Alla hyllade Pittsburgh som hade gjort det klart bättre än Henke Lundqvist & Co. i de fyra första matcherna…

Senast också nu åkte Fagervall på en näsa då Luleå brände 3-1 till 3-4 mot Frölunda.

***

Jag tror Rögle BK är helt säkra på att gå upp i SHL nu efter 6-1 senast. Då skulle en Gulsvart seger imorgon kunna starta en positiv snöbollseffekt…

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/bf96dde6d4bb229f073c9e3cea1b8ac0/tumblr_nkxs23p5yF1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Dennis

  Vi måste börja vinna första tekningen i PP, senast vann vi inte en enda, vilket betyder att vi alltid får starta PP från egen zon och tappar 30-60 sekunder.

 2. Johan

  Bänka Steen och låt någon annan ta hans plats. Steen gör för många felpass i avgörande lägen.kör nu VIK för chansen finns fortfarande.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto