Silly: Var hamnar tidigare AHL-kungen Haydar nu?

Darren Haydar är ett namn som varit på silly-tapeten många gånger i Sverige. Forwarden har formligen öst in poäng i AHL genom åren.

Nu på sistone har Haydar lirat i Tyskland och Österrike med helt okey facit. Men Villach i Österrike ville inte ge ett nytt kontrakt.

– Haydar formligen öste in poäng för att få Villach till slutspel men sedan tappade han mycket produktion. Har ett extremt bra skott med en otrolig förmåga att placera in puckarna där han vill, men fötterna är inte så bra och inte heller hans defensiva spel.

– Kan hamna i någon lite mindre klubb i Österrike igen, säger en initierad källa till Centralen.

***

Låter inte ovanstående lite som Williams? Jeremy hade några tunga år i Mellaneuropa innan det lossnade hos oss.

Kanske vore Haydar en någorlunda prisvärd lösning för en allsvensk klubb som vill ha någon riktigt vass högerskytt i power play? Problemet är väl bara åldern, Haydar fyller 36 i oktober.

***

Även om säsongen inte är klar så tror jag inte vi ska gråta blod om det blir Allsvenskan en säsong till.

Lag 13-14 kommer vara sämre än lag 11-12 från SHL och jag tror inte de allsvenska topplagen kommer vara chanslösa mot de två sämsta SHL-lagen nästa år heller.

***

För VIK:s del är det ganska svårt att sia i vilka som stannar och går. Ingen känns given åt något håll, men på forwardssidan borde det vara prio att behålla Gråhns & Williams (som väl har en SHL-klausul?). Svårt att se någon riktigt stor komplett SHL-lirare/stjärna i dagens trupp.

3 svar

  1. fredrik skriver:

    Montpetit, Williams, gråhns och Urbas är prioritera ett tycker jag, möjligtvis Johansson och berg också! Sen in med zetterberg och lantosi.

  2. Andreas skriver:

    Jag instämmer med stalle. Montpetit ät prio 1 sen fylla på med unga hungriga spelare som rubins och lantosi. Slopa dom som inte krigar med ett 100 procentigt vik hjärta!!

  3. stalle skriver:

    Jag tycker att Vik om dom nu spelar i allsvenskan nästa år ska satsa på yngre utveckligsbara spelare, Montpetit måste vi försöka ha kvar och sen plocka upp Rubins, lill Z:a och Lantosi sen kolla som sagt efter yngre spelare.