Niklas Johanssons VIK kanske på väg mot femte raka playoffdebaclet efter storförlust mot Rögle

11 svar

 1. PatrikH skriver:

  Nu gäller det att ta fram det kunnande som måste finnas i VIK, se till att få stopp på Rögles fart och inte bjuda på för många målchanser som vi gjort i vissa matcher. Om vi inte tappar huvudet utan kan vara lite kallare samt desperatare i man-mot-man kamper då ska vi fan vinna på söndag.

 2. Hookie slapshot skriver:

  Du har så rätt när det gäller VIK. Jag har varit i klubben i 10 år som ledare. Det stora felet med VIK är att dom tror att dom sköter allt proffsigt men om du kollar runt vilket folk som är runt NJ så kommer du bli fundersam.Innaveln har fått ett ansikte.

 3. stalle skriver:

  Rögle har lyckats analysera Vik mycket bättre än vad Vik har analyserat Rögle. Ett sätt är att spela på ett sätt 1:a perioden sen byta totalt spelsätt och byta målvakt så motståndarna kommer av sig och måste knugga genikulorna för att försöka läsa av vilket upplägg Vik har.

 4. Mika skriver:

  Sorry om man inte addar något positivt.
  Men skönt att man kan få lämna lite åsikter.
  Jag kan visst spy galla på Filander.
  Hans coaching känns valpig och fylld av kompismentalitet.
  Men syvende och sist så har han bara de pjäser han har.
  Han kan försöka få ut det bästa av #44 Helmersson.
  Men 9 av 10 som suttit brevid mig på matcherna. (kan väl säga att jag missat två st. hemma i år) ser att han inte räcker till. Han kommer fel, han kommer sent in. Och offensivt så skakar väl inte motståndarna når han dyker upp på blå. Och #82 Söderkvist som back i PP ?
  Min mamma kan se att nått skott har han inte och nån tryck på motståndarna blir det knappt.
  Men, detta är vad de har att spela med.
  Agerandet och kunnande måste komma uppifrån.
  Om 90% av publiken ser uppenbara brister så måste man väl räkna med att det sitter folk som har betalt för att se saker ”uppifrån” att de agerar.
  Nån pollett måste väl ha ramlat ner?
  Och snälla, våga vinn. kasta om i kedjorna, ser ni inte att Johner är i fel miljö? ugh… stånga mig…gör nått!!
  The End

 5. knekten skriver:

  Tyvärr, som jag sagt förut. Det går inte att vinna mot ett lag som Rögle om man inte går in med ett jävlaranamma, vilja och beslutsamhet. Det handlar om att gå in och ta över, dominera och visa att man bara ska vinna. Fanns inget av det, däremot hos Rögle som dessutom har 5-6 spelare som är vassa nog att avgöra en match på egen hand. Det har inte VIK. Är nog rädd för att det är kört nu, tror inte Rögle tappar 3 raka då VIK känns som ett sargat och uppgivet lag just nu. 3 raka vinster vore ett mirakel.

 6. Lillis skriver:

  Vad händer vid målen? Visst kan man ha synpunkter på vissa spelares agerande.
  Angell, flera missar vid 1-0
  Jacobsson, markeringsmiss 4-1
  Helmersson går bort sig vid 2-0 (-3 i matchen)
  Fredriksson markeringsmiss vid 3-1
  5-1 och 6-1 SKA Fransson ta.

  Sedan kan man ha synpunkter vissa forwards agerande som Andersson vid 1-0, Gråhns vid 2-0, Williams vid 3-1, Montpetit vid 4-1…men har man en bra målvakt kan man komma undan med misstagen.
  Igår var Fransson var inte bra. Endast ett mål är otagbart.

  Nej nu gäller det att läcka såren och blicka framåt mot matchen på söndag som VIK måste vinna!!

 7. Jocke skriver:

  Nej detta var en riktigt riktigt dålig tillställning , det var som natt och dag gemförelsevis mot vinsten i måndags. Vart fanns kämparglöden ? , Williams var den enda spelaren som stod ut mot dom andra , och då är det andra matchen han spelar på 1 månad tror jag? Hans avslutt var av högsta klass , Är precis så det ska smälla till vid sådana lägen från flera än han tex. Johner , davidsson , jacobsson ,angell , Jacobsson ocn angell ska smälla in dom när dom får läge från blå , eller på returer liknande den som willams så fint satte o krysset. Johner och Davidsson har varit otroligt bleka på senaste när det gäller att hitta nät, Dom måste i nästa match kliva fram om vi ska ha en chans att göra det omöjliga med 3 raka mot ett Rögle som går på som en ångvält. På backsidan är jag lite oroad , Särskilt över emmerdahl som har haft det riktigt tungt i finalserien, Frågan är om han inte borde bänkas och en junior kliva in , en junior kommer vara riktigt hungrig och lite av ett wildcard , Men bättre med en junior som kanske inte spelar så mycket men som inte låter sina nerver påverka så mycket som emmerdahls gör på hans spel , Det märks att hans nerver gör att han gör misstag han inte gjort på hela säsongen innan. Fredriksson har generellt tagit stort ansvar och varit riktigt bra förutom idag , Jacobsson måste upp ett hak i nivå igen , Och Fransson som gjorde en sådan kanonmatch i måndags spelade riktigt bra i första perioden och början på andra med några riktigt fina räddningar , Men oroande är mål 5 och 6 från snäv vinkel från varsitt håll som i en finalserie man bara inte får släppa. Förstår att han hade en tung dag redan innan då övriga laget svek han trots hans goda start på första samt starten på andra perioden. Något jag inte fattar är varför inte bytta målvakt när man ligger under med 3-1 , 4-1 . Ett målvaktsbytte kan ge så otroligt mycket energi åt övriga laget , att skicka en signal till laget att nu jävlar måste vi förändra matchbilden. Varför inte ta en time out när man ser att ingenting fungerar? Och varför inte bänka dem som har en dålig dag? Oskar Steen tex hade en riktigt dålig dag , När han var borta i måndags gjorde hans kjedja ett sinnesjukt bra jobb , Med frycklund som ersättaren om jag inte minns fel. Varför inte fortsätta satsa på det? Nej nu förväntar jag mig att laget är riktigt taggade på Söndag för nu kan dom gå ut och släppa loss bara köra på, att ta 3 raka mot ångvälten rögle är en mer eller mindre omöjlig uppgift så därför hoppas jag dom går in med inställningen att vi har ingenting att förlora det är bara köra på , Se till att vara desperata och dagens mål för varje enskild spelare bör vara att alltid vara före sin motståndare på pucken i alla lägen , Gå in med all kraft du har i alla situationer , inte som idag , 2 på alla puckar och ingen kraft i duellerna. Forza gulsvart! Ingenting är omöjligt , Om inte iår tar vi den lite längre vägen nästa år ,

 8. Rules skriver:

  Så här står det i regelboken:
  REGEL 48 – MATCHUPPVÄRMNING – WARMUP
  I. Ingen som helst kroppskontakt mellan motståndare är tillåten under matchuppvärmningen. All
  uppvärmning ska förläggas till respektive planhalva. Ingen spelare är tillåten att åka över på
  motståndarnas planhalva under matchuppvärmningen. Överträdelser mot denna regel ska
  rapporteras av domarna, domarsupervisor eller annan av administrerande förbund utsedd
  person. [S]
  II. Ingen regelöverträdelse under matchuppvärmningen kan bestraffas av domaren i form av
  utvisning. Däremot ska överträdelsen rapporteras till administrerande förbund.

 9. Fredrik skriver:

  Bjurö måste få stå nästa! Alla backar e kassa så ska man bänka soporna så får ju ingen spela… Steen ska bänkas rakt av, testa Zetterberg! O främst av allt, visa hjärta!! Ser det ut som det gjorde idag tappar ni många fans tror jag. Ingen vill se ett lag som knappt går ut och försöker komma ifatt i 3e… kriga för fansen, som jag hoppas kan kriga för er på söndag också! Än är det inte över, kämpa!

 10. Mange skriver:

  Enligt bilder från Ängelholm så kastar sig Deveaux över Helmersson på värmningen. Sen kommer Bibic-bröderna … Rögle-spelarna är över på VIK:s planhalva vilket inte är tillåtet.
  FYYYFAAAAN va dåligt Rögle.

 11. frenka skriver:

  sådärdå, ner med pelle bäckman i båset på söndag, börja med helmersson som sjundeback MAX.
  oscar steen som extraforfward eller kanske till och med sätta in mastomäki där istället.
  fransson ska bara inte stå, nere på 7x%, det är fan riktigt illa (jaja tjata på att utespelarna inte gjorde sitt jobb blablabla, han försökte inte ens på vissa mål).
  blir filander tjurig för att pelle står där, ja bort med skiten isåfall, de blir nog ingen förlust, kanske på lång sikt men han är inte redo, titta bara som på idag, rögle gör mål= ingenting händer. rögle gör fler mål=ingenting händer.
  förfan vid 3-1 målet, ta timeout, bänka några utespelare för att visa tecken att nu måste det hända nånting.
  sen vid 4-1 målet byt keeper för att försöka tända till laget… nej men stå och titta på medans rögle kör oss i ***** (filander logik)