Inför Mora, Björklöven och Södertälje med frisk het träningsbråkande Komarek som tillsammans med Topping ska ge VIK en tvåcenterpunch hela vägen till HA-toppen

Komarek är verkligen aktiv på träningarna, både i instruktioner och spel. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

12 svar

 1. Mr H skriver:

  Vinnarkultur är det som behövs – även om just Zlatan som exempel är något jag ställer mig tveksam till. (Som C skrev om längre ned) Det går att debatera om Z gav landslaget någon större skillnad – i slutspelen t.ex. Jag syftar på resultat. Eller att Z (Zlatan) var ödmjuk på det sätt som skapas från riktigt stort och lyhört ledarskap.
  Vi behöver kontinuitet i och runt laget, samt just de sortens vinnarskallar som får laget att lyfta.
  Pengar behövs väl lite till – så vi får nog vänta. NJ hittar säkert något till. Lån eller fynd.

  • C skriver:

   Zlatan var det första jag kom på och visst är jag också lite tveksam till endel av hans metoder men att ha en ledare som visar både verbalt och genom eget handlande är nog otroligt viktigt. När Komarek slog av en klubba i båset mot AIK hemma så visade han laget att det här är inte okej. Sen gjorde vi 8 raka mål.

   VIK har ju inte haft särskilt många yngre som slagit igenom de senaste åren och kan Komarek få dem att förstå vad som gäller för att bli elitspelare så är iallafall jag väldigt positiv. Som det varit hittills kan vi iallafall inte fortsätta.

   Kolla på nästan all lagidrott i världsklass. De har otroligt högt i tag i de lyckade lagen och skriker och härjar under både träningar och matcher på varandra. Sen när man går av isen är man polare. Skilja på sak och person är det som gäller.

   Jag är säker på att de flesta tränare gillar när det bråkas på träning då och då. Som tränare vill man ha sina träningar så lika match som möjligt.

   • Mr H skriver:

    Bra C!!!!
    Där är det. Du skriver om ”högt i tak” (tror jag att Du menar) och att skilja på sak och person. Att säga vad man vill – och att det alltid måste vara konstruktivt för att nå fram och skapa en skillnad.
    Jag vet inte hur det var med Zlatan ibland – har hört lite olika.
    Komarek, som jag inte kan tillräckligt, får visa vad som är vad. Han får gärna slå av lite fler klubbor, så att det kommer lite fler mål. Det här är bara grundserien än. Jag är självklart, precis som Du postiv till Komarek. Zlatan som person och ledare – varken eller/både och.
    Han passar bland en del – de med rätt temperament och kemi. Men man måste nå ut till alla i gruppen!!!!
    De unga som slår igenom här (VIK) försvinner väl. Till högre serier.

 2. Mats i wien skriver:

  Helt ok med lite Aggressives Apel , är tändvätska Till Matchen . Slut med mjukisspelet , man spelar ishockey det sk göra ont

 3. MA skriver:

  Inte bra att den älsta bråkar med den yngre, kan få den yngste osäker. Bättre prata med varandra.

  • Eusebio skriver:

   Håller med dig.Han skriker ofta på unga spelare när de gör ett misstag.

   • C skriver:

    Välkomna till en vinnarkulrur. Kolla vad Zlatan gjort med de flesta av sina lag plus Milan sista åren fast han knappt spelade.

    Nu har vi ju testat motsatsen några säsongen och det har ju inte gått så vi kanske ska prova det här. Kom ihåg att endel spelare i VIK är otroligt svaga i arbetet framför eget mål. (Hellberg en av dem).

    • Eusebio skriver:

     Jag tycker inte att det är rätt av Hellberg att fråga honom -Är du Jesus?

 4. Ax skriver:

  Jag hade velat se EP istället för Jansson i PP.

 5. Sudden skriver:

  Kommer inget nytt före jul.

  • Pelle skriver:

   Fanns ju ett rykte om Olle Strandell, HV. Jag vet ej hur bra han är, kanske inte mycket till förstärkning. Är väl en defensiv back antar jag. Örjan känner honom från Moratiden, har även VIK-bakgrund som junior.