Komarek, Topping och Skedung satte upp ett centerspel av högsta klass – som yttrarna dock inte kunde förvalta mot fenomenet Ignatjew som från Morakassen får övriga i rött att se väldigt smarta ut…

Komarek. FOTO: RUNE ÅHLÉN

13 svar

 1. Misse skriver:

  Önskar faktiskt att vi hade en riktig backgeneral där bak. En Lindh typ.

 2. HockeyFarsan skriver:

  Vik har stora problem med lag som har snabba spel vändningar. Samtidigt har man problem att åstadkomma detsamma eftersom våra backar allt som oftast envisas med att gå ner och ta bur skydd innan dom startar anfall.

  • Musse skriver:

   Ja visst kan man tycka att forwards borde ha gjort något mer mål på alla chanser. Men igår var var det backarnas individuella misstag som straffade oss. Ettan är Alex alldeles för vek och långsam vid blå två gånger om. Tvåan är kanske lite oflyt med studsen för EP som hade en jobbig kväll. Enda backen som får godkänt hos mig är Loponen. Trean är inte mycket att säga om då han får på en rökare i värsta Olle Liss klass!
   Engstrand får mycket skit ( ofta rätt ) men igår tycker jag förutom utvisningen att han gjorde en aggressiv och nog sin bästa match hittills.

 3. C skriver:

  Revisorn har helt rätt här.

  Den stora anledningen till att vi förlorade igår är att förstakedjan får 2st omställningar på sig i första som de inte klarar att hantera. Komarek är som center ytterst ansvarig i den kedjan och det här kostar oss matchen. Visst var deras målvakt jättebra men ska förstalinan fortsätta läcka bakåt som de gjort hittills så kommer det här aldrig att gå.

  Centern Komarek har i spel 5-5 varit inne på 14 mål framåt och 16 mål bakåt -2 totalt. Siffror som är snittet för spelare i ett lag som kommer på plats 10-12 i tabellen ungefär.

  Centern Skedung har i spel 5-5 varit inne på 9 mål framåt och endast 5 mål bakåt (11 färre än Komarek alltså). De siffrorna pekar mot en topp 2 plats i tabellen.

  Jag tror att stora massan här måste inse att 9-5 +4 är väldigt mycket bättre än 14-16 -2 även om 14 mål framåt känns roligare att se på.

  Snygga dragningar i alla ära men just nu förlorar vi matcher för att vissa spelare inte klarar av de defensiva spelet över hela isen och det är i princip samma linor varje match. Svårt att se i Mickes NP då problemet mest handlar om att de spelarna ligger fel i banan och tar för onödiga risker i fel lägen.

 4. Mage tät inga mål!!! skriver:

  Håller med skott i magen och dåligt med Snipers i VIK. Södertälje på uppgång 2-0 mot Brynäs. Tätt försvar trots att Brynäs bodde i Södertälje zonen sista 10 min. Fattar att målgörare är dyra.SHL 2024 en Utopi behövs ett Mirakel!!!

 5. Espen skriver:

  Nu måste NJ värva eller låna in nån forward! Bergman å Jakobsson blir ju borta nån vecka till! Är ju för tunnt nu

  • Revisorn skriver:

   Vi ger bort ytterligare en match. Förstakedjan brilliant framåt vissa stunder men inne på två bakåt, ser ut som en hönsgård vissa stunder. De är alltså -2 i spelet 5-5. Där förlorar vi matchen enligt mig. Våra bästa spelare måste gå plus när de är på banan. Sen ser det ju avgörande ut när Engstrand återigen tar en horribel utvisning i offensiv zon. Vi blir straffade och Mora kan sedan backa hem och ligga tätt enligt sin gameplan och gör det ju bra. Vi borde fått håll på dem men saknas ju det lilla extra i målskyttet från vissa spelare just nu.

 6. G skriver:

  Målvakten är bra inge snack om det men dom flesta skotten från vik skjuts ju i magen, vassare avslut behövs mot bättre målvakter

 7. Stefan Söderström skriver:

  För ojämna mot de ”sämre” lagen och räcker inte till mot topplagen, utan udd tyvärr och blir det inget trendbrott så lär det landa på en 6/7 plats till slut.

 8. KS skriver:

  Förstår dock inte hur Helmersson fortsätter ge Engstrand speltid? Han är en katastrof

 9. Stefan Söderström skriver:

  Alla målvakter spelar bra mot VIK, konstigt nog……