Niilo Halonen (VIK kan nog också få sin finske toppmålvakt), Toppings skytte och ett vilt kämpande box play med Krupic & Pettersson i spetsen gav tre poäng borta mot starkt Björklöven

Niilo Halonen fick inte mycket hjälp i VIK, men kunde nog ändå räddat laget lite oftare? FOTO: RUNE ÅHLÉN

24 svar

 1. kenta skriver:

  Om Karl tycker att det var energilöst efter bussresan till BIF, vad ska han då hoppas på efter bussresan till Östersund då? på onsdag! Det blir väl då en enkel match fö rDIF då på fredag??? Som har en hemmamatch mot Kalmar på måndag och kan ladda batterierna till västerås!!! Vilket j—la spelprogram rent ut sagt!!!!

 2. Anton skriver:

  Kollade på skoj om det finns några lediga spelare, hittade några som jag tyckte såg intressanta ut.
  Hittade Austin Farley som inte verkar få kvar i slovakien. Har spelat i HA och björklöven sedan tidigare och även spelat med Komarek i Luleå.

 3. Vik Forever skriver:

  Borde inte Gersich fått en assist på toppings 0-1 målet? Tyckte han knackade pucken bak till Topping.

  • C skriver:

   Tänkte samma sak då direkt men såg på närreprisen att det var en lövenklubba som petade bort pucken mellan Gersich ben så tyvärr.

 4. Peter skriver:

  En anmälan för checking to the head. Matchen var SSK-DIF.
  Påkörning med knät på Halonens huvud borde rendera likaväl i en anmälan.

  Lotteri?

 5. C skriver:

  Åter igen ett typexempel på vad ett lag kan åstadkomma när försvarsspelet ligger i fokus! Väldigt likt Djurgården borta och då var det Ian som fick hålla nollan. Löven får nästan inga omställningar på oss.

  Jag har ju gnällt mycket på Engstrand men precis som Micke skriver börjar det kanske lossna nu. Till att börjandes gjorde han inga misstag bakåt och var dessutom på ett ställe ett par gånger o avgörande lägen så riktigt kul. Starkt när han snodde pucken och fick ett halvt friläge.

  Kollar man tabellen nu så är vi med på riktigt men det är väldigt nära neråt också.

 6. Mathias skriver:

  Förstalinan är alldeles för långsam för att kunna driva spelet, antingen Mingoia eller Hutch måste bytas ut i den formationen för att kunna få ett mer explosivt spel imo. Gör en rockad med Gersich.

 7. Eusebio skriver:

  Back nummer 16.,tre stygn.
  Lorek är lika stabil som alltid

 8. Musse skriver:

  Tycker inte alls domarna pallade trycket. I första perioden var nog Stråhle in i domarrummet och härjade. Jag säger inget om våra utvisningar men det var flera situationer som hände strax före våra som de inte tog för. Slag på handskarna, säkert 10 crosschecking i ryggen på Hoffa när han bökar vid sargen, en rak höger från chihuahuan på hakan på Topping etc… Pinsamt att sen höra Stråhle på presskonferensen, han är verkligen oskön.
  Lyssnade på NJ idag, han tyckte också som jag skrev senast att Engstrand gjorde en riktigt bra match mot Mora. Så han kanske kommer med lite självförtroende. Och Niilo, vilken 👑

 9. Svanteturesson skriver:

  Topping. Matchvinnare och ”ankaret” enligt mig. Får Topping en lagkamrat (extra) han kan /får ”lira hockey” med så kan det här bli riktigt bra i år. Orolig för skador i truppen, vi är tunna här. NJ är såklart medveten om detta.

 10. HR skriver:

  Situationen som föregår 2-0. Micke säger faller lätt. Döm själva.

  https://imgur.io/07iIh3D?r

  • Mikael Norén skriver:

   Har inte ens kommenterat den, men ser här ut som en klar tripping. Men kanske inte lönar sig att publiken skriker på allt så fort någon ramlar, då kanske domarna trubbas av lite och publikeffekten avtar? Hursomhelst fantastiskt skönt att domarna överlag slutat ta så fort folk lägger sig numera.

   • HR skriver:

    Kändes som att det var efter den där som folk blev tokiga och började skrika på allt.

  • Johan Carlsson skriver:

   Faller lätt, förvisso… utvisning…. Nej…. Han trampar på klubban och då ramlar man. Ingen utvisning enligt regelboken. Hade jag varit lövensupporter hade jag tokig (på plats utan repris). Men man ser att det inte är en tvåa på reprisen. Oväntat bra gjort av domaren. Såg onekligen ut som en solklar tvåa när man såg matchen.

  • J skriver:

   Han kastar ju sig framåt alternativt dålig koordination i kroppen då han faller som ett höstlöv

  • Icing skriver:

   Han slår ihop sina egna grillor och faller som en primadonna…. skönt att domarna inte går på sådant feg och fulspel…

 11. Mikael Olsson skriver:

  Ni var ju jätte kluvna till Halonen.. Som jag sa.. allt handlar om vi har backar som också kan göra sitt jobb.. Idag gjorde dom det och se vad bra allt blev.

 12. Petri skriver:

  Kyle Topping 14 9 7 16 8 +6
  Konstantin Komarek 18 6 15 21 13 -3

  Topping är vår bästa center enligt mig!

  Och Halonen… Wow vilken högstanivå!!

  • Gurkfan skriver:

   Säger inte emot gällande att Topping driver laget just nu, men folk måste sluta ta +/- som exempel. Agenter och hockeylag slutade kolla +/- för 10 år sen för att det indikerar ingenting egentligen. En back som ramlat bakom eget mål medan forwarden i laget kontrar in ett mål framåt får också +. +/- handlar om var du startar, vilka du startar mot och var du är på isen när målen görs. Det är en indikator men säger egentligen nada när det gäller att påverka spelbilden som enskild spelare.

   • Gurkfan skriver:

    Scouter menar jag såklart, inte agenter..

   • C skriver:

    Korrelationen målen spelaren gör framåt och målen spelaren är inne på bakåt är mycket viktigare för ett lags möjlighet att vinna matcher än hur många poäng mål+assist spelaren gör.

    Sen är det farligt att stirra sig blind på +/- men stora skillnader på siffror mellan olika spelare i samma lag indikerar ju helt klart vad spelaren faktiskt uträtar på isen. Att något ramlar mm jämnar ut sig i längden.

    Om en spelare dessutom ligger på ett bra + över säg 3 säsonger säger det väldigt mycket. Klart mer än alla mål och assist som alla vi fans tjatar om hela tiden. Att alla ”slutat titta på det” är ren bullshit men med de dataverktyg som finns idag så såklart tittar man såklart mycket djupare än så.

    Så håller inte med dig 😊

  • Petri skriver:

   Amen!! 🙂