Inför ny tidig sexpoängsmatch mot Karlskrona med KHK-kännare & scout om Brant Harris – ytterligare ett starkt namn i Moras nysatsning

Den enes död - den andres bröd... NJ stannar dock i KHK men Köping hämtar två lovande spelare från Karlskrona. FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

Det finns ingen tid att hinna gräma sig efter förlusten mot Karlskoga. På måndagskvällen väntar nämligen luriga Karlskrona i ABB Arena. Även detta är något av en tidig ”sexpoängsmatch” då KHK ligger precis bakom VIK tabellen på sjätte plats och bara fyra poäng efter med en match mindre spelad.

Den som inbillat att VIK på något sätt ska få en behaglig resa kan glömma det direkt. KHK är ett av de lag som imponerat mest på denna blogg då de vann med 4-3 efter sudden mot VIK i Karlskrona senast.

KHK kommer dessutom från en 3-0-seger borta mot Timrå då de faktiskt lyckades nolla självaste Jonathan Dahlén. VIK måste göra en snudd på maxprestation för att få tre poäng. Fokus i försvarsspelet och effektiviteten måste upp jämfört med i 1-4-förlusten mot Karlskoga hemma.

Samtidigt var inte allt svart då VIK var det bättre laget i de 30 första minuterna mot Karlskoga, men tio oerhört svaga minuter i andra perioden och en lam tredjeperiod gav noll poäng. VIK har som sagt haft oerhört svårt då man släppt in första målet som mot BIK.

***

Fick en lägesrapport från KHK-experten Daniel Nilsson:

– KHK har fått tillbaka Hannes Johansson vilket skapar en vass förstafemma med Janne Kivilahti och Niklas Johansson. De skapar massor.

– Viktor Liljegren har kommit igång ordentligt efter en svag start. Ser nu åter ut som den där vassa spetsspelaren från i fjol, vilket även KHK-kännaren Olle Sandberg framhåller, plus backen William Pethrus spelsinne.

– Ny målvakten Tanner Jaillert (kanadensare som hämtats från ECHL) spikade igen sist mot Timrå men såg alla puckar (har 94,2 i räddningsprocent efter tre matcher). Försvaret litar på att han ska ta pucken om han ser den och det har hittills bidragit med lugn i försvarsspelet.

– Nu är det ännu en ny spelare, Henrik Persson från Hanhals, som ska in i laget efter att Nils Åman kallats tillbaka till Leksand J20. Fågel eller fisk?

– Laget spelade ett tydligt försvarsspel sist, men det är ojämnt. Många spelare har inte tidigare spelat på den här nivån eller kanske haft små roller. Varningens ord för Linus Karlsson som jag personligen tycker ha sett pigg ut.

– Laget har tidigare tagit alldeles för många utvisningar vilket straffat sig mot topplag. Sist kom första utvisningen i tredje perioden. Trendbrott eller en avvikelse i statistiken?

Hur går det för Jesper Persson från Fagersta (4+4 efter 17 matcher), det är ju en ort nära Västerås, många är nyfikna på honom här?

– Han började otroligt starkt men har varit inne i en svacka. Har så mycket i sig vilket syns, men tror han behöver mer tid för att träna upp sig. Syns att det är en naturlig målskytt som kan mycket väl stänka dit 20 mål i HA redan den här säsongen. Jobbar alltid stenhårt. Han var bra mot Timrå senast.

– Persson är en naturlig avslutare, inte så allround i övrigt. Ingen playmaker utan söker sig gärna in i slottet för avslut. Orkar åka ifrån i frilägen och kan dra målvakten. Dock krävs det hårt jobb av alla när Lusth är tränare.

***

Mora har verkligen laddat upp nu och förutom Dustin Gazley (som en scout bloggen talade med gillade) har alltså även tunge högerskytten Brant Harris värvats, också från storklubben Salzburg i Österrike. Där gjorde 30-åringen hela 29 mål säsongen 17/18 i samma liga som Tessier & Leduc.

– Harris hade en väldigt bra första säsong i Salzburg – tränaren Greg Poss kände honom från ECHL och tog med honom därifrån, säger en NHL-meriterad scout till bloggen.

– Stark och kraftfull spelare som kan driva mot mål. Gjorde de flesta av sina PP-mål från samma plats – blev matad fina passningar av NHL-meriterade Robbie Schremp från höger halvsarg och gjorde många mål via ett snabbt skott högt i nät från vänsterkanten.

– Andra säsongen i Salzburg var inte lika bra, laget gav upp på tränaren och Schremp var inte kvar. Harris hade det kämpigt andra året och var till och med petad till läktaren en match. Var inte lika kraftfull som tidigare.

– Kan spela alla typer av situationer (PP, PK) men behöver en kille som kan sätta upp honom, eftersom han är mer en avslutare än playmaker. Spelsinnet är sådär.

1 svar

  1. 2019-11-11

    […] Inför ny tidig sexpoängsmatch mot Karlskrona med KHK-kännare & scout om Brant Harris – ytterligare ett starkt namn i Moras nysatsning » VikFanCentral.se — Läs på vikfancentral.se/infor-ny-tidig-sexpoangsmatch-mot-karlskrona-med-khk-kannare-scout-om-brant-harris-… […]