Lukas Zetterbergs två baljor, 40 minuter och nya andrakedjan godbitar då VIK trots dominans verkade krokna och tappade poäng mot Karlskrona

 

Västerås vann med 3-2 efter sudden death på måndagskvällen hemma mot Karlskrona. Lukas Zetterberg blev matchvinnare via sitt andra mål efter vackert förarbete av Jimmie Jansson under övertiden. Men VIK borde ha avgjort denna match långt tidigare…

Första 20 var bästa hemmaperioden hittills. Tessier hade bänkats som 13:e forward och Benker fick ta platsen bredvid Fredrik Johansson och Hertzberg. Denna nya enhet hittade kemi direkt med fina passningskombinationer.

Lunsjö tog i sin tur plats bredvid Skedung och Wikman i den mycket energiska tredjekedjan och det verkade bli bättre balans i helheten direkt.

Men det höll på att börja illa då Leduc sköt på ett KHK-ben och friläge för gästerna, Jimmie Jansson fick rädda upp med en välbehövlig slashing.

Men sedan dukade Anthon Eriksson (plötsligt bättre passningsspel ikväll för powerforwarden!) upp för Leducs fina backhand och 1-0 efter 3.32 i en fin konterattack.

Ehrnberg fixade sedan ett PP via ett nytt starkt genombrott mot kassen. Jättefint passningsspel av Leduc, Öhrn & Bergman gav Zätas första mål för säsongen. Bergmans förstaassist var riktigt läcker då den gav Lukas öppet mål.

Som sagt utropstecken för kedjan Benker – Fredda J – Hertzberg, bra kemi direkt och fina kombos. VIK hade 9-3 i skott efter 13 minuter innan KHK skapade några heta chanser i slutet av första perioden.

VIK dominerande även i andra fram till att KHK satte 2-1 efter 34.15, skotten var då 9-1 i gulsvart favör. Lite suspekt BP-spel kanske att låta Niklas Johansson få massor av yta och tid att prickskjuta. Younan gick ner halvt på knä istället för att spela blad-blad och skymde därmed Myrenberg.

Många experter, som målvaktsgurun Erik Granqvist, ogillar när försvarare går ner på ett knä med 3+ meter från skytten och täcker samma yta som målvakten plus skymmer densamma. Bra gap med bladet mot pucken är att rekommendera nästa gång. Djävulen lurar i detaljerna… Annars var Younan väldigt bra.

Jaillet var jättebra och lugn i KHK-kassen men VIK satte skotten i bröstplattan lite för mycket. Tessier fick kliva in på Kalins plats då den sistnämnde utgick efter två byten i andra perioden.

Även Fredrik Johansson åkte på en oturlig smäll i andra perioden och haltade svårt bitvis, men var tillbaka i tredje perioden, men gjorde bara tre byten i densamma. Tessier fick därmed hastigt spela massor då man bara hade två centrar kvar i slutet av tredje perioden.

KHK reste sig starkt i tredje och VIK föreföll slutkörda både mentalt och fysiskt. KHK hade bland annat en stolpträff. Och när Leduc verkade titta lite för mycket puck kunde KHK peta in 2-2 via ett studspuck i sidled som inte Myrenberg hann med på efter 50.30 – både fullständigt logiskt och ologiskt på samma gång.

I förlängingen visade Jansson klass då backen öppnade upp för Zetterberg som sköt stenhårt och välplacerat mellan benskydden på annars utmärkte Tanner Jaillet som fick sin första förlust i svensk hockey.

SAMMANFATTNING

VIK hade alltså inte skicklighet nog att avgöra denna match trots enormt spelövertag under 35 minuter. Och så fort KHK reducerade till 2-1 föll VIK nästan ihop som ett korthus.

Det positiva var trots allt den enormt starka prestationen och spelet under de två första perioderna. Paananen verkar ha hittat rätt i kedjorna nu, då Hertzberg trivs bättre med snabbe och kraftfulle Benker än inte så snabbe eller så kraftfulle Tessier.

Även Fredrik Johansson trivdes som fisken i vattnet där som center, men ändå inga mål för den kedjan. Bara otur eller lite brist på skicklighet?

Leduc, Younan och Jansson fortsatte att dansa riktigt bra på blålinjen i två perioder, där finns tre klassbackar som kan vara i SHL kommande säsong. Younan visade sin åkstyrka över stora ytor, tänk bara om precision i sista momenten kunde upp lite. Även Calle Ehrnberg var riktigt vass, och backsidan har bra spets.

Dock saknas det en del fortsatt i att orka fysiskt och mentalt under 60 minuter, även i afton. Nu ursäktades VIK lite av att man tappade två centrar i Kalin och Freddan J., och Tessier tvingades in som den ofrivillige centern.

Kanadensaren är inte den mest åkstarke och saknar en del kraft att vinna dueller, och måste verkligen ha en skräddarsydd omgivning för att kunna leverera. Återstår att se vad om händer om den troligen ganska dyra importen kommer bänkas mer framöver.

Till sist var det åter små detaljer i egen zon som bidrog till raset. Det verkar vara lite svårt för vissa att ställa om till 100 % defensivt tänk då man är i egen zon. Finns inget annat än att jobba vidare på det.

PUCKLIGAN

5 Jimmie Jansson

4 Alexander Younan

3 Jerome Leduc

2 Fredrik Johansson

1 Lukas Zetterberg

snapFB:
a:1:{i:0;a:46:{s:11:"rpstBtwDays";a:5:{i:0;s:1:"1";i:1;s:1:"2";i:2;s:1:"3";i:3;s:1:"4";i:4;s:1:"5";}s:11:"rpstRndMins";s:2:"15";s:12:"rpstPostIncl";s:0:"";s:8:"rpstType";s:1:"2";s:12:"rpstTimeType";s:0:"";s:12:"rpstFromTime";s:0:"";s:10:"rpstToTime";s:0:"";s:10:"rpstOLDays";s:0:"";s:10:"rpstNWDays";s:0:"";s:10:"nxsCPTSeld";s:0:"";s:7:"tagsSel";s:0:"";s:11:"rpstBtwHrsT";s:2:"21";s:8:"tagsSelX";s:0:"";s:14:"rpstBtwHrsType";s:1:"A";s:11:"rpstBtwHrsF";s:1:"8";s:5:"nDays";s:0:"";s:4:"nHrs";s:0:"";s:5:"proxy";s:0:"";s:5:"fltrs";a:4:{s:14:"nxs_cats_names";a:0:{}s:14:"nxs_tags_names";a:0:{}s:23:"nxs_count_meta_compares";s:1:"1";s:23:"nxs_count_term_compares";s:1:"1";}s:7:"fltrsOn";s:0:"";s:4:"nMin";s:0:"";s:5:"qTLng";s:0:"";s:1:"v";i:360;s:2:"do";s:1:"0";s:5:"nName";s:13:"vikfancentral";s:9:"msgFormat";s:77:"Nytt inlägg (%TITLE%) på %SITENAME%. %IMG% %ANNOUNCE%. Läs mer här: %URL%";s:10:"msgAFormat";s:0:"";s:11:"msgATFormat";s:0:"";s:11:"msgACFormat";s:0:"";s:6:"appKey";s:15:"273915312709351";s:6:"appSec";s:32:"fe27f80941db1b1766c39d6cd8a82955";s:4:"pgID";s:13:"vikfancentral";s:11:"accessToken";s:0:"";s:8:"authUser";s:0:"";s:12:"authUserName";s:0:"";s:15:"pageAccessToken";s:0:"";s:15:"appsecret_proof";s:0:"";s:8:"postType";s:1:"I";s:10:"attachInfo";s:1:"F";s:6:"imgUpl";s:1:"T";s:5:"fbURL";s:37:"http://www.facebook.com/vikfancentral";s:8:"destType";s:0:"";s:11:"attachVideo";s:1:"N";s:10:"riComments";i:0;s:12:"riCommentsAA";i:0;s:3:"tpt";s:0:"";}}
snap_isAutoPosted:
1573508485
snap_MYURL:
snapEdIT:
1
snapTW:
s:421:"a:1:{i:0;a:12:{s:2:"do";s:1:"1";s:9:"msgFormat";s:51:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #vikfancentral";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:9:"isAutoImg";s:1:"A";s:8:"imgToUse";s:0:"";s:9:"isAutoURL";s:1:"A";s:8:"urlToUse";s:0:"";s:4:"doTW";i:0;s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:19:"1194007250106490881";s:7:"postURL";s:60:"https://twitter.com/VIKFanCentral/status/1194007250106490881";s:5:"pDate";s:19:"2019-11-11 21:41:26";}}";

5 Kommentarer

 1. Miko

  Vik har en hög högsta nivå som i sina bästa stunder är i nivå med de lag som nu toppar allsvenskan. Det visade man inte minst i matcherna mot Modo hemma samt Karlskoga och Björklöven borta. Däremot så har man varit ojämna mot sämre motstånd och speciellt på hemmaplan. Kan Vik hitta ett sätt att upprätthålla den höga nivån över längre tid så lär man slåss i toppen, men det måste ske snart, för Modo, Björklöven och Karlskoga börjar sakta med säkert rycka ifrån. Annars så får man gå den långa vägen. Behöver inte vara något fel med det men då tror jag man behöver gå nästan rent i playoff serien för att möta förloraren i den allsvenska finalen. Förhoppningen är att Vik i mars har toppat formen och håller den nivå som krävs för att ge sig själva chansen.

 2. Jan Malmberg

  Just att skjuta miitt på målvakten måste tränas bort. Bra spelate är kalla i sådana situationer, finns ju fyra hörn att sikta på, även det femte hålet. Man kan ju inte ens skjuta rakt igenom en 90 åring. Z:a får självklart godkänt! I alla fall i Hockeyallsvenskan. I Brynäs, inte hitills🏒🥅🎯

 3. Bozo

  Jag är övertygad att det är mentalt. Så fort alla klara chanserna inte resulterar i mål ser det ut så här. På bortaplan håller man i det bättre i 60 min. Förra säsongen var man grymt effektiva och fick energi av det.
  Kan inte minnas när VIK skapar så mycket utan att sätta den. Mot både Mora och KHK skapar man tillräckligt för att nästan vinna tvåsiffrigt. Öppna mål hela tiden men sista VIK:are står alltid en meter fel eller skott precis utanför eller i magen.

 4. Gulsvart

  Vad finns fysiken denna säsong ? Laget verkar ha kondition som en div 1 klubb utan ambitioner. Byt fystränare innan allt går åt pipan

 5. Pingback: Lukas Zetterbergs två baljor, 40 minuter och nya andrakedjan godbitar då VIK trots dominans verkade krokna och tappade poäng mot Karlskrona |

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto