Inför ödesmöten med Västervik och Nybro med talande analys från motståndare & några utbjudna backar då Östersund är överraskande säljare?

FOTO: RUNE ÅHLÉN

37 svar

 1. kenta skriver:

  Har varit med i många år nu!!Men jag är så klar med att inte en uppstart med Karl och Örjan säsong 24/25!!! Tror att jag har många med mig i det påstående!!! Visst vi har en lång skadelista men det är nått annat som är åt helvete!!! Vi har backar som hat spelat på bra nivå i allsvenskan och i Till och med matcher i SHL i laget!!!Men att inte få ihop detta efter 42 omgångar är fan botten!!!

  • Tobbe skriver:

   Det är konstigt,back nummer 19 som spelade bra i sista matchen får bara en byte i 2:a perioden på ca 9 minuter.Helmersson är en taktiskt och starategiskt dålig tränare,ett skamlig,feg,idélös spel..Tiden är mogen att kasta in handduk som i boxning..

 2. mats i wien skriver:

  3-1 till västervik , ödet är där inga spelare kämpar, ser ut som dom vill spela av säsongen.. NU lämnar jag VIK för den här säsongen, växlar kanla och tittar på Österike- Frankrike i hockey .. lycka till , vi ses i höst.. hoppas att man kan faa ihop ett bättre laa och en ny röst i baaset

 3. kenta skriver:

  Har tagit upp målvaktkaoset förut! senast på Supporter mötet på Rockis med att man bara har matchat Hallonet!! Tog upp att Hallonet kan utgå i någon match på grund av skada!! Vad har vi då mad en sidsteppad Blomman utan match!!! Fy fan det här har väl vilken supporter som helst fattat!!

 4. mats i wien skriver:

  Öppen gata i VIK försvaret , HAHAHAHAHAHAHA, fy fan , varför plågar jag mig och tittar på den här matchen.. jag har ett gulsvart hjärta, som gör fruktansvärt ont just nu .. 2-1 till Västervik…

 5. mats i wien skriver:

  Helt bedrövligt spel, gammal Kanadesisk Hockey , skjut pucken i hörne, åk efter, spela efter sargerna , saa blir det inga maal i modern hockey

 6. mats i wien skriver:

  Första perioden 10. minuter spelade , VIK har djälvigt svårt att kommu ur egen Zon , samma visa som dom senaste matcherna..
  helt bedrövligt..

 7. Patrick skriver:

  Tycker Rohlin ska stötta laget istället för att bara komma med negativa saker, dem får nog med skit ändå. Typiskt västerås gamla spelare som går ut och tycker och tänker och bara negativa saker, var var ni när Vik spela bra??!! För dåligt av Rohlin i detta läge att passa på och sparka på någon som ligger ned. Minns inte att vik vara så framgångsrika när Rohlin var tränare/ sportchef?? Nu när laget behöver allt stöd så kan vi väl ge dem det. Sen får man analyser efter säsongen är slut varför det blev som det blev. I min värld så är det solklart skadade och sjuka spelare som har haft störst verkan, sen kommer allt annat.
  Hej VIK ikväll !

 8. Sanna skriver:

  Rohlin – Jag minns hur du stod och spred felpass omkring dig i flera säsonger, och även vilken usel sportchef du var, tror du vi glömmer sånt??

  • a skriver:

   Nån annan som minns Rohlins som en av Västerås bästa backar någonsin…?

   • Johan skriver:

    Jag tror alla VIK fans skulle välkomna en back som Rohlin just nu.

  • Petri skriver:

   Försöker du vara ironisk, eller eller har du tappat det totalt?

   Var det värdelöst att som sportchef plocka in Arlbrandt och Olausson samt att hämta tillbaka Freddan??

   Hans trupper hade namn som:
   Pär Arlbrandt
   Niklas Olausson
   Sebastian Meijer
   Stefan Hellkvist
   Fredrik Johansson
   Henrik Nordfeldt
   Stefan Hellkvist
   Christian Larrivée
   Marcus Söderkvist
   Andreas Lindh
   Elias Fälth
   Etc.

  • Seppo skriver:

   Somna om Sanna… Du yrar

  • Musse skriver:

   – JVM silver
   – Given back i (troligen) VIKs bästa lag någonsin och som vann Elitserien
   – OS guld
   – Proffs i NHL

   Lysande hockeykunskaper du har….🫣 Men ändå rätt bra presterat av någon som bara stod och spred felpass…
   På tal om korkade inlägg. 🤣

  • Mr H skriver:

   Sanna: Vet Du ens vem Du pratar om?

 9. Jonas skriver:

  Det går ju förfan inte att spela hockey när alla in princip är skadade, visa kan ju inte ta ut sköter, juniorer är på landslag, klart som fan det inte går att spela hockey då! Ni hade ju inte gjort det bättre själva! (Kom inte säg, men dem får lön,) ni hade inte gjort det bra oavsett!

 10. Jonas skriver:

  Det går ju förfan inte att spela hockey när alla in princip är skadade, visa kan ju inte ta ut sköter, juniorer är på landslag, klart som fan det inte går att spela hockey då! Ni hade ju inte gjort det bättre själva! (Kom inte säg, men dem får lön,) ni hade inte gjort det bra oavsett!

 11. Hesa Fredrik skriver:

  Och som om inte det räcker med skador!
  Nu plockar Knätofsarna tillbaka Hellberg också!
  Det går bra nu (humor) men om alla krigar så finns hoppet kvar!

  • Pelle skriver:

   Har dom inte förstått att han tappat formen? Och han skulle ju stanna hela säsongen.

 12. Hesa Fredrik skriver:

  Håller helt med C!
  Ingen här tvivlar väl på Jansson-Loreks vilja och inställning! I medgång passar han in med sitt sätt att vara! Men att vara lagkapten över tid kräver mer än så! Respekt från domare, motspelare och press utifrån är sådant som måste vägas in! Har vi en sådan idag? Kanske Komarek med sin erfarenhet? Jag har svårt att se någon tydlig ledare just nu! Tyvärr!
  Dessutom har vi ett hopplockat lag med få sk Gulsvarta själar! Bergman skulle kunna vara ett alternativ men det går ju inte just nu!

 13. Marcus skriver:

  Pratade med en innanför dörrarna i vik verket här om dan, och om ni alla bara skulle veta hur mycket problem med skador, sjukdomar, budget och allt det finns då skulle ni inte klaga!!!!

  • Seppo skriver:

   Marcus….skitsnack! Spelarna på isen ska kunna spela med hjärta och inställning. Nu ser det ut som de inte tror på det och ingen vet vad de ska göra på isen. Har ingenting med skador och budget att göra

  • Innanför skriver:

   är det du helmersson? haha jävla pajjas! ”innanför dörrarna” hahaha delade ni toa?
   vad är nyheten menar du? att vi ej vet om skadorna? sjukdomarna ? budgeten? hahaah ja dör. sovit under en sten senaste halvåret?

   • Mr H skriver:

    Hahahaha, det där var lite elakt…hehe. Rätt kul faktiskt också.

 14. Musse skriver:

  Bra bloggen. Sluta tramsa med massa inlägg om organisation och sparka folk hit å dit. Läs Leffe Rohlins synpunkter i Vlt idag, han om någon vet hur det fungerar på både spelarsidan och sportchefsjobbet. Det är spelarna som måste ta tag i det här och vända skutan. Det jag vill läsa i en sån här blogg är, Laget här och nu, vilka backar ryktas det om inför deadline. Vilka skadade spelare är på gång tillbaka och vilka spelare spelar småskadade. Varför är energin så låg i båset,åt…Etc….

  • Gurkan skriver:

   Leif Rohlin missar dock en poäng. Kan ett så skadeskjutet lag över lång tid prestera enligt nivå med kravet att utmana om SHL? Helt omöjligt.

 15. Gurkan skriver:

  * ”har tagits in av av tidigare sportslig organisation och ledning” ska det stå om GULSVART/SHL24-satsningen

 16. Gurkan skriver:

  Tror det trots allt är viktigt att komma ihåg att NJ faktiskt har sagt att tålamod är viktigt, NJ har aldrig pratat konkret om SHL2024. NJ har förklarat att det inte är enkelt att ta sig upp. SHL2024 är skapat för x antal år sedan av samma ledning absolut men det har tagits in i NJ:s nya bygge av sportslig organisation. Dock hade det inte varit en bra start för NJ att börja med att släcka ner SHL2024 eftersom det genererar mycket intäkter till VIK från sponsorer. Ett svårt läge. NJ är såklart ansvarig för lagbygget och vissa felrektryteringar plus att skadorna skapat en katastrofal utveckling sett till hierarkin i laget och Helmerssons möjlighet att sätta ihop ett lag varje dag. Mardröm för varje tränare. Däremot skulle försvarsspelet kunnat vara bättre, då hade plats 6 varit möjligt men alla skador har gjort hela VIK osäkert plus att vissa tilltänkta produktiva värvningar ej har kommit upp i nivå. Allt blir till en cocktail av saker som har negativ inverkan. Leif Rohlin ifrågasätter spelarnas inställning, absolut, de kan vara mer motiverade – men hur lätt är det att hålla ihop det när laget har gått kort i 30 omgångar, det första som påverkas är det mental, sen det fysiska. Alla dessa negativa synergier har skapat bottenlaget VIK, tyvärr har inte alla som följer VIK den här bilden. Kraven ska vara höga men det är väldigt många delar som VIK:s tränare exempelvis inte har kunnat påverka: hur ska VIK kunna vara ett topplag med den skadehistoriken? Helt omöjligt. Utmanat om plats 6? Absolut. Om kunde försvarsspelet klaffat bättre? Definitivt.

  Tränare får ofta gå om de inte lever upp till de krav som ställs. Förståeligt, titta bara på de förklaringar som finns när en tränare får sparken. Nu tror jag dock att VIK-ledningen sett att det är rätt många kantbollar ut för Gulsvart – med rätt mycket påverkan av en sliten trupp.

  Hade en degradering varit nära förstående, nu är ändå gapet långt ner, då hade de resonerat annorlunda.

  Garanterat.

 17. C skriver:

  VIK har väl bara spelat riktigt fysiskt i en match i år och det var mot Nybro hemma senast och då vann man. Laget hyllade det fysiska spelet själva efter matchen men det verkade svårt att hitta motivationen att fortsätta med det sen.

  Bortsett från alla skador så förstår nog inte spelarna mentalt att man faktiskt är ett bottenlag just nu. I de lägena är de superextroverta tränarna bäst på att motivera laget. Kvittar nästan om det är Thero, Stråle, Wikegård eller fotbollens Thommy Söderberg/Markstedt som hoppar in. Laget tänder till direkt och börjar prestera. Tränarna formligen pumpar in energi i spelarna. Helmersson är mer en långsiktig tränare för gänget ovanför lyckas sällan över tid i samma lag.

  Vad kan man göra då?

  Byt lagkapten, ändra på assisterande lagkaptener. Ändra om lite i organisationen runt laget utan att sparka tränarna och gneta till sig lite poäng så kan det här bli riktigt kul när de 2 kedjorna som saknas kommer tillbaka. Man behöver bara vinna ungefär varannan match för att nå ”slutspelet”.

  Men just nu är man faktiskt sämre än Kalmar och då måste man spela en mer cynisk hockey som passar tabelläget.

  • Gurkan skriver:

   Det är för sent att ändra kaptener, det skadar laget internt mer än vad folk utifrån tror. Blir du av med C:et mitt under säsong kommer den spelaren visserligen bli av med en del tungt ansvar men självförtroende är kört i botten – då riskerar prestationerna att bli ännu sämre. Sett till historik är det ovanligt att skifta kapten mitt under säsong om det inte är kopplat till att kapten lämnar laget eller är blir skadad. Ang Jimmie Jansson Lorek är det också svårt eftersom han har ett långtidsavtal och samtidigt fick beskedet om att han är kapten för laget.

   Det viktigaste är ju lagets prestation, nå upp till kraven och nå mål. Inte vem som har C:et.

   Rätt ofta är det ett diskussionsämne när det går dåligt, när det går dåligt för ett lag ska tränare bytas ut, spelare sparkas och nya ska tas in. Om det kostar pengar? Det tappar vissa supportrar bort – för att känslorna tar över.

   När det går bra däremot, då hyllas alla, inklusive kapten trots att den med C:et kanske inte gjort en bra säsong.

   Ishockey är trots allt en lagsport, en kapten är en symbol utåt, men gör inget lag – helt ensam.
   Men en fungerande enhet gör det.

   • C skriver:

    Där är vi inte överens alls 😊

    Det ska mycket till för att man ska byta lagkapten men det är faktiskt en ren och skär kris på alla sätt just nu så det finns inget att förlora. Missar vi slutspel helt tror jag vi tappar 3-5 miljoner till nästa säsongs budget.

    Hade Jimmie burit laget på sina axlar så hade jag aldrig föreslagit det här men han är statistik är klart sämre på alla sätt sen han blev lagkapten inför SHL24 så att han kommer nog snarare lyfta sig om man får ett A på bröstet istället. Han är både smart och jordnära och ser ju själv att det gått riktigt dåligt under sina kaptensår.

    Om man tror att en kapten inte kan påverka laget har man aldrig varit i ett lag med en riktigt bra lagkapten. Tänk om Lehterä spelat fortfarande och blivit invärvad till ikväll och fått C på bröstet direkt. 2 minuters snack innan nedsläpp och alla i laget hade fått mer energi.

    Så nej, vi är inte överens men det behöver man inte vara heller. Dock pratas det i stora hockeysverige om att VIK saknar ledare bland spelarna och att Jansson inte håller så omgivningen är väl inte jätteimponerade heller.

    • Mr H skriver:

     C. Bra och väl motiverat. Hur mycket vi kan förlora på att missa slutspelet kommer också vara väldigt viktigt inför en osäker framtida säsong. Bra jobbat, C!

 18. Danne skriver:

  Ett problem är väl att om man spelar i en gulsvart tröja åker man ut i utvisningsbåset när man tittar på en motståndarspelare, medans motståndarna kommer undan med rena överfall.