Inför Oskarshamn-Västerås: Mirakel

Ännu en förslust och en ännu brantare uppförsbacke. VIK Hockey hoppas på ett mirakel.

 

IK Oskarshamn

Mycket jämt och målsnålt i Malmö Arena under fredagen då Oskarshamn gästade skåningarna. 0-1 segern mot Malmö ger Oskarshamn ett bra utgångsläge inför avslutningen av förkvalet. Rögle toppar serien med 10 inspelade poäng, en poäng före Oskarshamn som är ytterligare en poäng före Västerås. Mångmiljonlaget Malmö ligger i dagsläget sist med 7 inspelade poäng.

Med två matcher kvar skiljer det alltså tre poäng mellan lagen och avslutningen blir spännande, även om Rögle har fördel i form av ”pole position”. Efter fredagsmatch var Oskarshamns tränare Fredrik Söderström mycket nöjd över vad laget presterat. Till lagets hemsida säger han:
– Jag tycker vi svarar för en av säsongens absolut bästa prestationer. Imponerande sett till den pressade situation vi befann oss i där vi behövde vinna för att fortfarande vara med i racet och att vi förlorat de fem tidigare mötena mot Malmö den här säsongen. Nyckeln idag var tålamod och dessutom fanns mer energi då vi kunnat återhämta oss på den spellediga dagen igår. Att försvara oss var prio 1 och vi släpper inte till några tre mot två eller två mot ett som vi kanske gjort tidigare.

–  Nu är vi ödmjuka inför söndagens match mot Västerås men vi är fortfarande att räkna med. Alla lag har fortfarande chansen att ta hem det men vi tar som vanligt en match i taget.

 
VIK Hockey

I går började kvällen med ett glädjeämne. William Karlsson tilldelas priset som hockeyallsvenskans bästa junior 2012 – Guldgallret. Priset som är tämligen nyinstiftat går till Västerås för andra gången i rad eftersom förra årets galler vanns av Markus Ljung. Prissumman är 100 000:- som går till VIK Hockeys ungdomsverksamhet. Grattis William!

Västerås chansen att sätta sig själv i förarsätet inför upploppet i och med fredagens match, men efter förlust mot Rögle ser läget allt sämre ut. I förra säsongens förkval var Moras Lars Johansson rena väggen i målet. Något vi VIKare fortfarande hoppas att få se. För med en målvakt i superform, backar med glödhet precision och en maximalt producerande forwardsbesättning hade läget kanske varit annorlunda. Till råga på allt har den kräsna Västeråspubliken nästan övergett sitt lag. 1713 betalande åskådare i ett förkval är faktiskt pinsamt. Heder åt er som stöttar Gulsvart helhjärtat!

I år kan vi bara konstatera att det finns andra lag som är bättre, och att det inte ser bättre ut än att VIK får vänta med att spela upp sig till serien där vi hör hemma till nästa år. Det är visserligen sex poäng kvar att spela om. Två ruggigt tuffa matcher, och VIK måste hoppas på ett mirakel.

Matchtips: 2-4