Inför Östersund med beskedet att Hadobás lämnar vilket öppnar för fler välbehövliga förändringar på backsidan & Marcus Bergman äntligen tillbaka

Hadobas såg bra ut för Ungern i A-VM i våras och fick ett nytt tvåårskontrakt med VIK, men sen har det inte gått enligt plan.

 

PÅ BILDEN: Hadobás såg bra ut för Ungern i A-VM i våras och fick ett nytt tvåårskontrakt med VIK, men sen har det inte gått enligt plan.

Under onsdagen blev det klart att unge backen Zétény Habobás lämnar VIK. Detta trots att den 20-årige ungraren under NJ skrev på ett tvåårskontrakt så sent som i april 2023.

Men efter det och ett lovande A-VM för Ungern har det gått utför. Trots en en viss styrka och spelskicklighet har inte kanske fötterna räckt till för att ta en plats. Men om skridskoåkningen kan vässas väntar en intressant karriär.

Detta kan också tyda på att NJ kommer jobba med backsidan. Det ju bara veckor kvar innan transfer deadline stänger, så nu gäller det nog att försöka slå till om chanser finns på bra backar som kan solidifiera VIK:s ojämna backsida.

***

Glädjande att Marcus Bergman är tillbaka efter 2,5 månad. En Bergman i toppform gör VIK till ett bättre lag med sin fart, kraft och förmåga att skapa. Shane Gersich kan också i bästa fall lira i Östersund.

Bergman blir som ett välkommet nyförvärv. #25 är verkligen en spelare som saknats.

Elias Pettersson återkommer efter JVM och kan också förhoppningsvis solidifiera sig själv och därmed hela VIK med sin stora defensiva talang. En nyckel där blir nog att EP fokuserar på att vara en tuff defensiv back och inte forcerar offensiven.

***

Enligt uppgifter kan kedjorna se ut så här:

 • Komarek – Topping – Mingoia
 • Oden – Dmytriw – Bergman
 • Kangas – Skedung – Hofbauer
 • Lejon – KangasJR – Hellberg
 • Andersson

Oden, Dmytriw och Bergman måste vara den snabbaste kedjan i VIK-historien? Eller vilka fler kedjor kan mäta sig rent fartmässigt?

6 svar

 1. Jan Apel skriver:

  Värsta jag jag har sett, ever
  välbetalda arbetare som inte bryr sig……
  stor sponsor i 19 år.
  Inget mer
  nu är det nog……blir inget SHL

 2. Mats i wien skriver:

  sök en ny tränare , 3-0 mot östersund efter en period ,fy fan va dåligt .. kommer inte att följa VIK mer denna säsong ..

 3. C skriver:

  Intressant poddavsnitt av VLT.

  Jag tror precis som Micke säger där att en ny center är nyckeln till att få det här att lyfta. Nu ska vi utmana topplagen med 2 centrar som inte är här för att spela center (Dmytriw och Kangas). Dmytriw behövs dessutom på kanten med sina pucktransporter in i offensiva zonen.

  Visst är både Komarek och Hutch värvade som centrar men Komarek har öst in poäng sen han bytte roll och knappt varit inne på ett mål bakåt och Hutch passar ju knappt pucken alls plus att han är rätt svag bakåt så jag tror inte någon av dem ska lira centrar om vi ska ta oss långt i ett slutspel.

  • Musse skriver:

   Håller med, podd-avsnitten i VLT är riktigt bra initiativ som lyfter intresset istället för vanligt text reportage. Ser alltid fram emot ett nytt avsnitt👍 Även om jag såklart inte håller med dem om allt 😉
   Om nu alla utom Jacobsson blir friska så behövs nog ändå både en center och en back, då vi säkert kommer ha ett par skadade genom slutspelet.

 4. Stefan skriver:

  Filip Karlsson, Markus Bergman, Mathias From
  Inte så många matcher tillsammans konstigt nog. Där kunde det gå undan.

 5. Icing skriver:

  Kanske Oden-Dmttriw-Gersich😏…men den var så färsk så du kanske glömt den .
  Forza 💛🖤