Inför Piteå med Kallingekännare om fighten i PO3 & hur kan VIK få ihop laget nu med kanske sju spelare borta?

Redo för SHL:s bästa lag redan nu? Och NHL på sikt? FOTO: RUNE ÅHLÉN

 

På torsdagskvällen är det äntligen dags då kvalserien till Allsvenska drar igång. Det är dock ett brandskattat VIK som åker till Piteå.

Lucas Venuto, Conny Strömberg och Petter Mattsson kommer eventuellt missa matchen. Sedan tidigare är Niclas Lehman, Marcus Bergman, Robin Nilsson och Jimmie Jansson indisponibla. Därmed saknas kanske sju viktiga startspelare.

Hur kan då laget se ut om alla dessa missar Piteåmatchen?

Garanterat kommer Adam Lidström, Manne Mattisson och Hampus Wallin gå in i laget, kanske också Tobias Smids eller Wilmer Skoog eller någon annan från det framgångsrika J20-laget. Tur att ett starkt J20 finns att plocka ur!

Tar man in Wilmer Skoog som center frigör man ju Oscar Pettersson som ytter där kanske OP skulle kunna blomma ut med en vass playmaker som Johan Skiöld. Det vore nog en smart nödlösning.

21. Hetta, Fredrik – 62. Holmberg, Pontus – 12. Johansson, Fredrik

20. Pettersson, Oskar – 40. Skiöld, Johan – 14. Johansson, Jesper

11. Kevin Weiskog – 29. Cederberg, Jesper – 53. Eriksson, Anthon

19. Wallin, Hampus – 14 Wilmer Skoog  – Manne Mattisson/9. Lidström, Adam

Extra: Tobias Smids, eller varför inte Hugo Ollila som var het i målskyttet i J20-slutspelet, då VIK tyvärr åkte ut mot Frölunda?

***

Hur bra är då Piteå just nu? Fick denna fylliga kommentar från Kallingekännaren Martin Persson (boende i Västerås) som fick se sitt lag förlora med 2-1 i matcher i playoff 3 mot just Piteå:

– Det korta svaret är att både Piteå och Kallinge var dåliga. Hemma körde Kallinge över Piteå och borde vunnit med 7-1. Borta i Piteå var det två tokjämna matcher mellan två svaga lag. Jag tror VIK kommer ta Piteå i kvalserien.

– Piteå har en förstafemma med Isaksson, Högberg och Tornberg och grabbarna som är riktigt bra men i övrigt kändes Piteå faktiskt riktigt trubbiga. Såg Piteå i Rocklunda och förväntade mig en tokoffensiv och stenhård forecheck på KRIF:s backar men det blev aldrig riktigt så.

– När väl Piteå klev på med hela laget klarade KRIFs backar att vara kyliga hålla i pucken lite och slå ett lite längre pass som ofta hittade rätt och på så sätt spela sig förbi Piteås press.

– Som jag sa innan så hemma var KRIF det klart bättre laget. KRIF gjorde mål på lite alla möjliga sätt. PP-styrning på skott. 2-mot-1. PP-skott mitt i slottet. Kontring 2-mot-1. Du hittar highlights här på målen KRIF gjorde på Piteå.

– I den andra matchen körde Piteå över KRIF i första perioden men sedan var KRIF bättre i period två och tre men man torskade på att man släppte in ett mål i PP tidigt i andra och sedan pressade KRIF på resten av matchen utan att få in pucken.

– I tredje matchen var KRIF det klart bättre laget i första perioden och tryckte tillbaka Piteå och fick riktigt långa fina anfall. Sedan på Piteås första långa anfall knäppte August Tornberg iväg ett löst skott från blå som letar sig in genom all trafik. Men hela perioden var KRIF:s.

– I andra perioden var det jämnt men Piteå fick återigen in en puck från blå ifrån Tornberg efter skymning. Sedan fick KRIF en snabb reducering i PP också det ett skott från blå som gick in efter skymning.

– Sedan var det lite öppna svängdörrar åt båda hållen ett tag och båda lagen hade skott i virket för att avslutas med en riktigt dålig sista period ifrån KRIF som aldrig riktigt kom in i någon ordentlig jakt. KRIF kändes nästan trötta i sista perioden och var som sämst när det gällde som mest. Riktigt tråkigt. Men jag är inte imponerad av Piteå.

– Hittar VIK bara vägar att spela sig ur Piteås press när de går med hela laget så tror jag på VIK, säger Martin avslutningsvis.

***

VIK måste få stopp på August Tornberg, en mycket skicklig back. Undrar var han hamnar efter säsongen…

2 svar

  1. Mats I Wien skriver:

    Strömberg ska bara Spela in Specialteams , när han är förkyld…hoppas jag ,,
    annars klara ett bra lag , av att vara utan ett par spelare.. farten är uppe i VIK..inga problem

  2. gns skriver:

    Synd att laget nu slits isär med alla sjukdomar när de hade ångan uppe. VIKtigt med poäng i den första matchen för att få ett bra flow i serien. Hade stora förhoppningar innan men med så pass stora förändringar i truppen så vette f-n. Hoppas att Strömberg & Co ändå kan spela ikväll men som alla vet så tär en förkylning på krafterna och kan ju sitta i ett tag.