Inför Rögle-Västerås; Svar på tal, tack !

4-1 mot Asplöven hemma gav mersmak efter ett uppehåll där hockeyabstinensen gjort sig påmind gång efter annan. Tyvärr fortsätter publiken att svika de Gulsvarta då endast 2500 dök upp på läktaren, men vi som var där fick se fler mål än på länge. Roligt att se att ett piggt VIK som bjöd på bra underhållning i två perioder.

Frycklund tekar

Mikael Frycklund har haft det tungt… Foto: Rune Åhlén

För motståndet nästa match står Rögle BK som tar emot VIK hemma i Lindab Arena.  Rögle som gjort klart med Magnus Bogren som ny huvudtränare i laget efter att Dan Tangnes fått sparken, kommer från en tung bortaförlust mot mittenkonkurrenten Oskarshamn.  Förlusten mot Oskarshamn är dock den första under Bogrens ledarskap och i fallet med Rögle verkar det onekligen vara en ”Bogren-effekt”.  Elva inspelade poäng på fem matcher där bland annat serieledaren Karlskrona, Karlskoga och skånerivalen Malmö stått för motståndet, tyder på att Rögle verkar ha hittat sig själva igen efter en minst sagt vacklande inledning.  Mot Oskarshamn säger rapporterna att Rögle inte alls var dåliga, utan att IKO var bättre i flera avgörande moment.

Laget verkar dock ha lite skadebekymmer och än är det inte känt exakt hur laget mot Västerås ser ut efter det finns vissa frågetecken i truppen.  Sedan tidigare står det klart att William Nylander spelar med Modo, Viktor Lindgren är skadad och att även Eric Martinsson saknas.

 Thomas Mitell

…och Tomas Mitell har fortfarande en del att bevisa. Foto: Rune Åhlén

VIK Hockey

Igår var det ett bitvis nytt VIK som stod på isen i ABB Arena. En bättre skärpa från flera håll och ett frejdigt spel som vi i publiken inte sett mycket av tidigare. Senast VIK gjorde fyra mål på hemmais måste varit någon gång i tidernas begynnelse.

Andreas Frisk gjorde sin bästa insats i Gulsvart ur en offensiv synvinkel, och pangade rättvist in 1-0 från blå.  Sam Marklund kändes på förhand inte som frälsare i förstakedjan, men han gjorde det bra och fick välförtjänt trycka upp en backhand i nätet. Dessutom visade Luca Caputi bra arbetsmoral och jobbade på bra. Här finns en bra möjlighet att bygga vidare på allt bra som laget visade igår och på så sätt få in det självförtroende och den vinnarkultur som laget behöver ha i ryggen. Fortsättningsvis vill vi se samma frenesi som VIK bitvis visade upp igår, dessutom finns det fler spelare som fortfarande har ett sparkapital i kroppen.  Mikael Frycklund men framförallt Tomas Mitell har tidigare visat att de har en betydligt bredare kapacitet än vad vi sett hittills i år. Förhoppningsvis kan båda herrarna Mitell och Frycklund ge VIK Fan Central svar på tal i morgon.

fransson1

Jonas Fransson möter sitt gamla Rögle i morgon. Foto: Rune Åhlén.

2 svar

  1. TJ skriver:

    NJ har landat en ruggigt bra lirare i Filip Sandberg, ska bli mycket intressant att se.

  2. Speed skriver:

    Var nog inte över 1900 trogna i verkligheten. Egentligen inte så konstigt att publiken sviktar. 0-2 mot Björklöven senast gjorde väl ingen sugen. Det behövs fler segrar som 4-1 vinsten så folk har mindre chans till ångest vid besök i hemmahallen 🙂