Ny brutal domarinsats bidrog starkt till att sänka VIK mot Rögle

5 svar

 1. Pelle skriver:

  Jo, Williams första kan man väl gå med på, även om den är hårt dömd. Men det var hans andra utvisning för hooking som det blev 2-2 på efterföljande PP. Och den går inte ens att upptäcka på reprisen.
  Och Häll visade inte ut Everberg för hans mycket hårda tackling i ryggen på Caputi. En mindre spelare hade garanterat blivit skadad. Luckner pratade om för många skär, och jag fick också den känslan. Caputi var beredd på att tacklingen skulle komma, men den var alldeles för våldsam för att vara OK.
  Och skotten bevisar ingenting. VIK har en spelstil där man spelar runt mycket och skjuter mindre än andra lag. Så har det sett ut i alla matcher, även när VIK vunnit. Och i BP så förlorar VIK alltid tekningarna och får en massa skott från blå på sig hela tiden som gör att skotten rinner iväg. Så såg det ut även mot Asplöven i första perioden som exempel.

 2. Rotkiv skriver:

  SURT SA RÄVEN!
  Visst fan är det surt att återigen förlora en match som såg ut att vara hemma. Men att efter matchen som Fagervall skylla på att det togs onödiga utvisningar och på att domare Häll inte höll för trycket håller inte! Luktar dålig förlorare och frustration. Visa i stället lite kreativitet och kom med positiva pushningar och framtidstro i stället för att gnälla och skälla.

  1) Det var inte Häll som föll för trycket utan VIK. Rögle vann skotten 36 – 24 (50% effektivare än VIK) och puckinnehavet 55 – 45 (22% större kontroll än VIK). Statistik säger väl inte allt men ….
  2) Williams utvisning var väl solklar? Även om man bara råkar fälla en motståndare ska man väl ut, eller ….?
  Hur skulle det bli om domarna skulle börja ta hänsyn till avsikten? Låt oss slippa det!
  3) Frycklunds Puck out helt onödig men i ivern att rensa händer väl sånt
  4) Helmers Crosschecking var en Crosschecking men förbaskat hårt dömd. Där hade Häll kunnat blunda men å andra sidan ser man sällan en spelare eller coach som inte protesterar mot utvisningar för att inte tala om oss supportrar. (Eller hur Micke, Karlsson, GL)
  5) Det som satte punkt för matchen var Rögles snabba, distinkta och effektiva PP-spel som lirkade upp VIK:s box.

  Totalt sett så var det en underhållande hockeymatch och VIK;s spel tycks blir bättre & bättre. Kemin tycks sakta men säkert infinna sig i varje line men vad hjälper det då VIK enbart tagit 6 poäng på de senaste 5 matcherna. Ska man vara topptre krävs mer – femmorna måste kunna vara starka både defensivt och offensivt. Det är väl bara att bita i det sura äpplet och konstatera att årets VIK-upplaga (ännu) inte klarar totalhockey. Men än återstår 32 matcher, än finns chansen att nå topptre och toppsju kommer man att klara. Då, till slutspelet, gäller det att vara vässade till tänderna och ha fartfyllda ben! Men VIK-cocherna måste bums sluta upp med att gnälla och skälla. Ställ krav, ge förtroende, förnyat förtroende, var positiv och konstruktiv! Annars måste det till nya röster för potential finns i laget, i Mårtensson, Kevin och alla andra i laget som V I (K) L L !

 3. Supermario skriver:

  Till GL, ja visst skulle det vara bra med två huvuddomare per match, men när hockeyallsvenskan inte ens kan skaka fram EN kompetent domare till varje match, hur ska dom lyckas hitta fler?

  Kommer ju bara bli två dårar som står på isen. Största problemet är inte att domaren inte ser allt, utan att dom inte är tillräckligt konsekventa. Det är fruktansvärt viktigt att en domare håller samma nivå matcher igenom. Folk klagade på Shane förra säsongen att han var petig och så. Men han höll sig iaf på samma nivå hela tiden så när han dömde, då visste spelarna att man åkte på minsta lilla. En domare som i första tillåter allt, och lagom när spelarna vant sig helt plötsligt börjar blåsa för allt..det är det som är problemet

 4. GL skriver:

  Det är svårare att döma AS än SHL.
  Ändå är det en domare mindre

  Det är pinsamt att det inte är
  FYRA DOMARE i Allsvenskan

 5. karlsson skriver:

  Sparka Thorsbrink, Peter Andersson, Schilken, Häll, Lyth, Niclas Johansson!
  Börja där så kommer det att bli bra!