Fagervall efter Rögleförlusten: ”För blekt i box play och domaren pallade inte för trycket”

VIK föll med 2-3 i Ängelholm på onsdagskvällen efter en på nytt omdiskuterad domarinsats. VIK gjorde en bra bortamatch minus några onödiga utvisningar och ett två gånger mer eller mindre kollapsat box play.

– Jo, en riktigt bra match till stora delar, bortsett från utvisningarna vi tar, säger Jocke Fagervall till Centralen.

– Tyvärr är vi uppe med klubban på några av utvisningar. Den som dock får mig att självantända är den som Helmersson åker på och vi hamnar i en tre mot femma. Så dålig känsla och helt matchavgörande beslut av Häll (domaren). Tyvärr pallade han inte för trycket, menar Jocke.

Det var öppna landskap på RBK:s två första mål i power play (där Frisk & Bengtsson var inne på båda). Vad hände i VIK:s normalt sett starka box play?

– Första målet är ett positionsfel av oss. Vi gick fel. Andra målet är rent dåligt då vi är i position och vet exakt vad som ska göras men ändå missar vi. För blekt helt enkelt, menar Jocke.

***

Intressant också att domarna slutat ta utvisningar för filmning i Allsvenskan. Ifjol var det sex stycken ”dive”. 06/07-08/09 hade alla lag 20 stycken eller fler per säsong i HA. Efter det har endast 12/13 haft fler än 10 st (12). Detta enligt enligt en dialog med domarna.se på Twitter.

Detta är nog en dålig utveckling. För visst skulle spelare tänka sig för att kasta sig om man visste att domarna tog för filmning?

Positivt var att Thomas Mitell äntligen nätade… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

…och Williams fortsätter bjuda på fina mål och blanda med några tveksamma utvisningar. Nästan alla åtta mål hittills har varit fina skott utifrån, som i NHL. Hur ska Williams kunna skjuta ännu mer? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

3 svar

  1. fredrik skriver:

    håller med, skeppa iväg frycklund! spelet har i alla fall förbättrats dom senaste matcherna, så snart lossnar nog offensiven! alla som ska gå på matchen på lördag mot serieledarna – ta med en kompis! då blir det fullt, då får laget den kick jag tror dom behöver!

  2. Pelle skriver:

    Samma sak mot DIF. Då blev det 2-2 på hans onödiga roughingutvisning.

  3. Sven skriver:

    Tycker Frycklund gjorde en riktigt dålig match, för tappar han markeringen vid 2-2 målet och sedan tar han en matchavgörande utvisning så Rögle får 5 mot 3. Hoppas att NJ tar in en ledande center snart så vi kan skicka Frycklund till Sura eller nått. Vi var värda poäng den här matchen. :/