Inför Södertälje med Filander: “SSK har bra bredd som är värdefullt om man får gruppen att funka ändå”

Williams har koll på sin fd klubbkamrat Lindhagen.

Kommer Jeremy Williams smälla in en puck högt igen mot SSK? Och hur ska VIK få stopp på Ahlströmmarna med Lindhagen (nr 52)? FOTO: Rune Åhlén (C) FOTOBLOGG

På torsdagen åker VIK till Södertälje för den sista träningsmatchen. Centralen fick byta några ord med tillmötesgående VIK-tränaren Martin Filander:

Hur analyserar du de senaste matchernas mindre bra resultat? Brist på ödmjukhet/trötthet/mental skärpa?

– Försäsong, det går upp och ner. Vi har tränat hårt samt jobbat med vårt spel samtidigt. Vi har inte tagit hänsyn till matcherna då vi prioriterat träningskvaliten högst! Jag tycker dock inte alla resultat speglar kvalitén alltid heller, människor runt om ser gärna resultatet redan nu medan vi försöker se till prestationerna och bryta ner dem när vi analyserar, menar Martin.

Hur gör ni när ni droppar ner på träningsnivå? Vilka moment tar ni bort? Eller köra ni bara kortare pass? Utveckla gärna lite.

– Vi tar endast bort lite av mängden, försöker höja form och kvalité på det sättet. Vi försöker även anpassa träningen off-ice till matcherna så man ska kunna vara fräsch till matchdag.

Sedan under säsongen, hur ser du på balansen mellan vila/träna/match? Måste vara en fin linje att hitta rätt där? Utveckla gärna hur du tänker. Vad upplevde du som spelare?

– Det är viktigt att man tränar med kvalité hela året. Man måste våga lyssna lite lagom på killarna samt våga vila ibland och träna bra i övrigt. Jag tränade väldigt mycket när jag spelade, det byggde mitt självförtroende på isen, säger Martin som har 256 allsvenska matcher (16+21) på meritlistan.

Spelarna är ju trots allt människor, det kanske är svårt att vara tokladdad i 52 matcher. Har du några knep för att få spelarna att verkligen tända till inför varje match, även om man känner sig sliten i skallen och kroppen?

– Jag tror det handlar om att skapa en bra känsla för laget och gruppen. Detta ger individen styrkan att kliva in med rätt inställning för varandra. Detta är så klart mitt och ledarteamets jobb att locka fram. Att vara sliten är 90 % mentalt hävdar jag, så man kan bestämma sig att man är pigg.

Linus Svedlund.

Coach berömmer Linus Svedlund för sin mycket seriösa inställning bland annat. FOTO: Rune Åhlén (C) FOTOBLOGG

Hur skulle du vilja beskriva Linus Svedlund, som kanske inte många fans känner så bra? Påminner lite om en yngre Markus Ljungh kanske?

– Jag har lite för dålig koll på Ljungh men Svedlund är superseriös på alla sätt, vilket kommer ta honom långt. Han är redo att ta vilken roll som helst för att vara med och bidra.

– Jag tror att han med tiden kommer bli en puckstarkare version av fjolårets “Messy”, men han behöver utveckla närkampsspelet lite för att ta det sista klivet där. Svedlund är bra i boxen, smart taktiskt också.

Hur skulle du vilja beskriva Hampus Larsson, som också fått spela mycket på försäsongen?

– En allroundback som är rörlig med en stor potential. Även han är seriös, smart och har extremt lätt för att applicera den feedback han får till praktiskt kunnande.

Ni möter SSK torsdag kväll, vad är känslan av det du sett av dem hittills? De har ju storsatsat…

– De är ju en av favoriterna vi ska slå, så inte oväntat har de har ett bra lag. Framför allt har de en väldig bredd på sin trupp vilket kan vara värdefullt om man får allt att klaffa i gruppen ändå, säger VIK-tränaren avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://33.media.tumblr.com/4453d3501cb2334d67dbdfbe568e2e82/tumblr_nax3doCFy41rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

2 Kommentarer

  1. Pingback: Inför SSK-VIK: ”Det blir en fingervisning över var vi står” – Södertälje SK – UppdragSport.se

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit
VIKing - AvatarVIKing1913VIKing

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Henrik Olsson - Avatarhenke778Henrik Olsson

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @hockeyallsvensk: Hur står sig @vasterasik i år? Panelen med @VIKFanCentral, @OAbonde och @henke778 ger sin syn på lagbygget, chanserna…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto