Inför Södertälje – VIK Hockey: VIK kan vinna, SSK kan försvinna

Nya dagar, nya matcher, nya mål. VIK Hockey beger sig till Södertälje i morgon torsdag för att fortsätta mot sitt mål: Elitserien.  

SSK har fått VIK att gå på knäna tidigare under säsongen. Brady saknas dock mot SSK.

Södertälje SK

Andra plats i Allsvenskans grundserie och skyhöga förväntningar från både hockeytyckare och fans inför kvalserien. Men Södertäljes stolthet kringlorna har fått grus i maskineriet och har inte alls levt upp till förväntningarna så här långt.

10 000-kronorsfrågan handlar väl egentligen om; KAN SSK vända en så negativ trend och HUR ska laget göra för att komma ut ur svackan? Laget har utan tvekan kapacitet att störa alla andra lag i serien vilket man inte minst visade i grundserien då laget var fenomenalt bra vissa stunder.

Den enda detalj SSK saknat i sitt spel så här långt är målen. Enligt oberoende uppgifter har SSK spelat bra även i kvalserien, utan att för den sakens skull kunnat avgöra till egen fördel. Mot Rögle till exempel var SSK det bättre laget över hela banan men fick inte in pucken.

VIKFanCentral fick tag i Andreas Häggström som är SSK-kännare sedan länge.

Andreas, Södertälje imponerade i grundserien och avslutade säsongen på ett bra sätt. Men kvalserien har inte börjat som det var tänkt. Är det de andra lagen som är bättre, eller är det lagets egna brister som lett till detta? 

– Det är en sanning med modifikation att SSK avslutade serien bra, för det gjorde man egentligen inte. Man mötte de sämre lagen och vinsterna var inte helt självklara. Man föll ju dessutom mot Tingsryd. Det såg inte helt bra ut spelmässigt, om man ska vara ärlig. Och den svackan har hållit i sig lite.

– Att det har gått som de har gjort beror nog på att man inte kommit upp i normal nivå. I grundserien var man seriens bästa PP-lag och effektivast framåt, något man inte alls märker av nu. Man var även starka bakåt och hade seriens näst bästa målvakt men det har inte riktigt varit så i KS.

– Mot Rögle dominerade man stora delar av matchen, och även skottstatistiken, men ändå föll man. Och det på hemmaplan, där man inför matchen inte hade tappat tre poäng sedan den 27 september… det säger en hel del. Laget har inte riktigt gått att känna igen.

Kvalserien ser på pappret ganska jämn ut. Finns det något som talar för att Södertälje kommer att vända situationen man försatt sig i? 

– Det enda som talar för SSK är att man 1) slår Västerås och 2) slår Örebro i sina två kommande matcher. SSK ÄR ett erkänt starkt hemmalag och SKA i vanliga fall kunna rubba både Västerås och Örebro men det krävs att man höjer sig rejält om det ska bli sex poäng i dessa matcher.

– Lyckas man med det så är man med på banan igen. Det känns som om att alla lag kommer att ta poäng av varandra så kanske SSK kan börja vinna och smyga sig uppåt i tabellen, som under grundserien där man låg sist ett tag – vem vet…

Vad kan vi vänta oss av SSK på torsdag?

– Förhoppningsvis kommer SSK att komma ut hungriga. Man spelar med kniven mot strupen och vill inte förlora ännu en match på hemmaplan. Det är vinna eller försvinna som gäller, så är det bara. Man kanske har vaskat om i kedjan och bytt målvakt, vilket jag tycker att man bör göra. Även om jag läste att Idoff, vår andremålvakt, var lite småskadad… så vi får se.

Södertäljes coach, Johan Strömvall berättar till SSK´s egen hemsida att det finns spelare med småskavanker i laget vilket såklart påverkar uppställningen.

– Andreas Hjelm har varit på undersökning idag så det är ett frågetecken på honom inför morgondagen. Robban Carlsson är snart redo för comeback. Idoff fick en puck lite olyckligt under uppvärmningen i går. I och med att vi har ett par osäkra kort så tar vi ut laget efter uppvärmningen i morgon.

 Jonte “BomBom” Berg var tillbaka i truppen senast efter skada, nu även Robert Kimby.

VIK Hockey

Efter två raka segrar åkte VIK på en förlust på hemmaplan mot Örebro Hockey. Örebro gjorde en bra bortamatch och spelade VIKs spel på Gulsvarts hemmaplan. Extra surt var väl att det var en tidigare VIKare som la in dödsstöten.  VIK å andra sidan var alldeles för uddlösa för att kunna avgöra till egen fördel.  Istället för en fortsatt topplacering och plats i förarsätet har VIK hamnat några placeringar ner i tabellen och an därför slå ur underläge, men med en seger i morgon så är saken återställd.

Målet med resan till Södertälje är tvådelad. Det primära målet är utan tvekan att ta tre poäng. En vinst innebär inte bara fortsatt toppkänning utan också att Södertälje i praktiken är bortspelade från kvalserien.

Sju matcher återstår innan två lag är klara för elitseriespel och DET mina damer och herrar blir nog en rysare. Med tanke på att alla lag har kapacitet att vinna över de andra dröjer det utan tvekan till sista omgången innan allt är klart. För maken till jämn kvalserie har inte skådats tidigare.

VIKFanCentral tar med sig hela styrkan och beger sig till Södertälje på torsdagen för att uppleva matchen på plats. Hoppas att du också är där och visar ditt stöd!

Matchtips 1-3

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:111:"a:1:{i:0;a:3:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";s:4:"doFB";i:0;}}";
snapLI:
s:88:"a:1:{i:0;a:3:{s:10:"AttachPost";s:1:"0";s:10:"SNAPformat";s:6:" ";s:4:"doLI";i:0;}}";
snapTW:
s:265:"a:1:{i:0;a:7:{s:4:"doTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:8:"attchImg";s:1:"0";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";s:4:"pgID";s:18:"314495376516345857";s:5:"pDate";s:19:"2013-03-20 22:55:15";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:64:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/01/Brady-SSK.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}
xyz_smap:
1

1 Kommentar

 1. Malmöbo

  Helt riktigt. Detta är en nyckelmatch för VIK och en måstematch för SSK.
  Det som talar för SSK är att de har haft lätt för att göra mål på VIK och att de troligen vunnit alla matcherna, om inte domaren blåst av spelet strax innan deras kvitteringspuck gled in, i sista matchen.
  Samtidigt blev just den matchen en vändning för VIK, därefter har vi vunnit mot alla lag utom Örebro.

  Att Robban Carlsson och troligen Hjelm saknas idag är mer negativt för SSK än Leisenring/Marcus frånvaro hos oss.
  Vidare har målvakten Forsberg inte haft det lätt i Kvalserien.

  Är orolig, men tror tillochmed på en större seger, att målen rinner in i slutet när SSK tvingas ta ut målvakten.
  Tips: 2-5 till VIK

Tweets

Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈 - AvatarWaspfactory42Waspfactory 🇸🇪🏳️‍🌈

@VIKFanCentral @MartinF021 Jag säger att han är vår jag. Norin ska ingenstans, definitivt inte till en konkurrent i HA 😉

SvaraRetweetFavorit
Daniel Enestubbe - AvatarenestubbeDaniel Enestubbe

@hockeysnubben95 @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral Ja. 12-månaders är väl i det närmaste obefintligt i de flesta HA-klubbar.

SvaraRetweetFavorit
Filip Sjöström - Avatarhockeysnubben95Filip Sjöström

@enestubbe @zembla80 @palmisch @VIKFanCentral För att klubben ska behöva ha 12 månaders avtal eller?

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto