Klent Västerås fick igång Södertälje och nu väntar dubbla måstematcher mot Leksand

Undertecknad gjorde misstaget tidigare att underskatta Jocke Fagervalls gäng då man tio matcher före slutet i allsvenskan inte alls såg ut att kunna ta en topp-3 efter en kväll i Ljungby. Det trodde jag inte VIK skulle klara då.

Efter att blivit utskåpade under vissa delar av matchen i Södertälje är känslan densamma nu. SSK vann hur välförtjänt som helst med 3-2. Det ser inte just nu ut som VIK kommer ta en topp-2 i denna serie. Men osvuret är bäst.

VIK inledde annars bra i första perioden och skapade några fina chanser mot ett SSK som såg nervöst ut. Men tyvärr, tyvärr, så var inte VIK tillräckligt skickliga, fokuserade och hungriga i dessa avslut. Kaxigheten från Rögle och Timrå var borta.

Istället fick SSK vara kvar i matchen och då började de plötsligt känna att hockey är roligt och Michael Nylander & Co. började snurra hejvilt. VIK fick stora problem i andra perioden men den inleddes med att Eric Johansson slog en NHL-mässig passning på Marcus Erikssons blad fram till 1-1.

SSK fick rättvist 2-1 men Dave Lundbohm bombade in 2-2 i slutet av andra, hur orättvist som helst. SSK vann skotten med 18-4.

VIK hade chansen i tredje perioden men istället skrek den gapiga SSK-klacken på domaren som visade ut Marcus Söderkvist på en högst tveksam slashing där det verkade vara såpa i våfflorna på den SSK-killen som tappade sin klubba.

I efterföljande power play satte SSK 3-2 och hade även bud på mer efter det. VIK sköt lite tredje men hade inte det lilla flytet.

Sammanfattning

Många spelare var tröga idag och för VIK:s redan långsamma forwards är det förödande. Men vi väntar med de djupa analyserna tills kvalserien är över.

Nu är det fullt på fokus på Leksand hemma på lördag. Vinst där och plötsligt är VIK i allra största grad med igen!

Nu gäller det att se möjligheter. LIF kommer garanterat få sin berömda kvalseriefrossa någon gång.

På tekningsfronten intet nytt, förutom att Fornataro låg på 56 %, annars Johansson 25 %, Frycklund 40 % och Kimby 20 % och Söderkvist förlorade alla sina fyra tekningar.

Västerås tre stjärnor:

1. Lasse Johansson – Höll VIK kvar i matchen i andra perioden.

2. Eric Johansson – Helt enorm assist till Erikssons mål. Gretzkyklass faktiskt.

3. Tim Heed – Jobbade bra med pucken och försökte hitta passningsvägar hela tiden.

4 svar

 1. Mr.Crowley skriver:

  Malmöbo: Då får du nog tänka om, tredjeplatsen är lika värdelös som tidigare..
  LIF har redan klarat Elitlicensen då de inte hade röda siffror i våras(det enda som kunde stoppat ny Elitlicens) och Rekonstruktionen redan är avklarad. Allt som återstår är inbetalningen av Ackordet i Augusti i sommar och de pengarna har nästa redan klarat av genom insamlingar. Går LIF dessutom upp i Elitserien så kommer genast ca.40miljoner extra in i klubben och då har de GARANTERAT pengar så det räcker och blir över..

  Kort sagt: LIF går INTE i konkurs och Elitlicensen är redan avklarad.
  Då LIF´s skulder nu är avskrivna till 75% och en avbetalningsplan ärr uppgjord så kommer Leksands IF snabbt bli en av de stora, rika klubbarna om de bara klarar av att ta sig upp i Eliten!

  ENDA sättet att gå upp i Elitserien detta är är som tidigare, att komma etta eller tvåa! Möjligtvis utökas serien om två säsonger så att det nästa kvalserie är 4lag som går upp istället, vem vet?

  Kul att ni fortsätter tro på alla sagorna om LIF men sanningen är att de inte kommer ge NÅGON en extra plats i Elitserien!

  /Mr.Crowley

  Ps. LIF kommer ta alla 6p. mot ViK!

 2. Mikael Norén skriver:

  HJ: God poäng med Brady, hans fart behövs i detta lag.

  Malmöbo: Intressant gällande elitlicensen, bara att köra in i kaklet. Kanske blir som när VIK fick Tingsryds plats i Allsvenskan, trots att VIK föll i den avgörande matchen mot Nybro då det begav sig.

 3. Malmöbo skriver:

  Ja, gårdagens match var verkligen en obehaglig deja vu, om hur det var före de sista 10 matcherna.
  Min känsla var att spelarna var slutkörda och inte orkade och att det fanns en nöjdhet, vid varje kvittering.
  Tröttast igår var Marcus Söderkvist, följt av ”brunkarna”, som inte alls lyckades tackla VIK in i matchen.
  Det gjordes två fantastisk fina mål igår, men det var på två av fem (?) chanser på hela matchen.
  Håller med HJ att Brady saknas. Hoppas han är med mot Leksand. Den injektionen behöver laget.
  Än är det inte kört, men kan laget ta 6 poäng på Lif?
  Samtidigt är det viktigt att gå för tredjeplatsen, om nu Örebro o Leksand drar ifrån. Tror inte LIF klarar att få elitlicensen.

 4. HJ skriver:

  Jobbig match att beskåda, skulle vara intressant att se statistiken hur VIK presterat med o utan Brady på banan. Han var ju borta i den svarta januari… Kom igen nu Brady, bli frisk så vi kan ta masarna!!