Inför Sundsvall och VIK måste troligen vinna 17-18 av de 22 återstående för god chans att passera AIK eller Tingsryd

Det är 22 matcher kvar att spela. Det börjar bli dags att räkna lite på vad som kommer behövas för en topp-2.

AIK har andraplatsen med 61 poäng på 30 matcher. Med bibehållet poängsnitt landar de på nästan 106 poäng.

VIK har idag 52 poäng och om AIK håller sitt snitt kommer det krävas 55 poäng för att gå förbi AIK. Det innebär då att VIK bör vinna cirka 18 av sina 22 matcher som är kvar.

Det ser onekligen tufft ut för topp-2. Även om vi säger att AIK tar 100 poäng kommer det krävas att VIK vinner 16-17 av de 22 som är kvar.

Så hoppet står nog till att Tingsryd tappar rejält. Tror AIK är för stabila för det. Men även om Tingsryd bara vinner 12 av sin 21 matcher som är kvar måste VIK vinna 17 av 22.

***

Ett formsvagt Sundsvall väntar. Ska bli intressant att se vad Korhonen kan göra då han kommer få lite mer utrymme.

***

En annan intressant fråga är vilken den sista pusselbiten till lagbygget bör vara. NJ har ju mer pengar kvar.

3 svar

  1. gns skriver:

    Måste nämna FJ också. Vilken skillnad det blev i offensiven när han kom tillbaka och det kommer att märkas ikväll också hoppas jag. Mkt VIKtig spelare för VIK.

  2. gns skriver:

    Kan Korhonen växla upp redan till kvällens match är mkt vunnet. På något vis tror jag på honom och på Sorkin. Guldvärda när det väl gäller tror jag, men nu gäller 3p, Inget annat!

  3. Johan skriver:

    Visst krävs det att VIK snäppar upp sig rejält spel- och framförallt poängmässigt för att kunna komma avancera till topp-2. Jag tror dock att med förstärkning av Korhonen och när så småningom Davidsson och Lihagen kommer tillbaka så kommer vi få se ett lag som blir bättre och bättre ju längre säsongen lider. Dessutom har det ju varit uttalat från VIK:s sida att man vill vara som bäst i slutet på säsongen vilket gör att det kanske inte är så konstigt att det känns lite krampaktigt så här ca halvvägs in i densamma. Tror dessutom att nykomlingen Tingsryd (respekt till dom so far) inte riktigt kommer orka hålla i hela säsongen. Att nykomlingar överraskar och spelar bra långt in på säsongen har vi sett förut men vi har också sett att de inte riktigt orkar fullt ut (minns Vita Hästen förra säsongen). Nej, topp-2 kommer vi få se och att det blir AIK som tar den andra platsen känns ju nästan oundvikligt (Bratt: vilken spelare!).