Silly: Modos importback kanske på väg bort & ”gamla” och tunga VIK byggda för slutspel?

Enligt mycket god källa är Joel Kwiatkowski åter på marknaden efter bara två månader i Modo. Backen ska ha gjort det ok men har kanske inte varit tillräckligt spetsig.

***

Det är lite tungt så här dagen efter AIK visade musklerna mot VIK. Solnagänget var piggare och starkare och VIK är nu hela 13 poäng efter Tingsryd. AIK lär knappast tappa topp-2.

VIK är annars seriens klart äldsta lag, dessutom störst och tyngst (apropå tungt) om vi bortser från Pantern. Kanske är det därför vissa av gubbarna kanske har svårt att tända till och få igång kropparna nu i serien?

En risk är dock att om det blir playoff och VIK kanske då trots allt slutar trea. Då kommer VIK gå in som ”favoriter” i den playoffserien, bland annat mot ett tokladdat Leksand.

Då är det många gamla spöken som måste jagas ut.

3 svar

 1. Mr H skriver:

  Som jag ser det så är väl Karlskrona det enda laget som går att tro att det är möjligt att slå. Vinnaren av topp 2 möter som det ser ut just nu det laget. I min kristallkula så håller Taif till årsskiftet, givet att inte också AIK råkar ut för någon svacka.
  Frågan är då om det är VIK, eller något annat av lagen bakom som tar chansen. MoDo, Malmö och Rögle. Malmö blir säkert nervösa om vi kommer.
  Roger Melin är verkligen en tränare att se upp till.
  Vad ska VIK lära av det som varit nu? Har vi en bättre mix i laget än i fjol? Försvaret läcker någon puck för mycket än. Tyngst och äldst, m.m.
  När det gäller straffläggningar så borde väl lagledningen kunna plocka ut de som är rätt? Dagsformen kanske spelar in för mycket där.
  Det är bara att jobba hårdare med det som konkret går att påverka. COWBOY UP!

 2. Göean skriver:

  Arenan är väl inte toppen
  Men duger gott
  Däremot speakern och den som sköter musiken
  BYT UT dom fort
  För det första har vart på massa arenor och alltid före matchen startar har speakern läst upp lagens laguppställning ar
  Och när det blir mål för något lag så säger ALLA andra Ex VIK tar ledningen med 2-1 eller reducerar eller kvittrar
  Låter bedrövligt som det är nu enligt mig och fler med mig
  Och musiken byt musiken
  Titta på vad det är för folk på arenan
  Väldigt många är missnöjda dom det är nu
  Och den som sköter det sover ju flera gånger och spelar långt efter domarna släppt pucken efter en avblåsning

 3. Ludde skriver:

  Vinner VIK imorgon skiljer det bara 10 poäng till Tingsryd. Vinner sedan VIK mot Tingsryd både borta och hemma så är skillnaden nere på 4 poäng. Vi måste se positivt på det hela trots att det känns tungt just nu. Nu ser vi framåt och inte bakåt. Snart är Lihagen och Davidsson tillbaka också.

  Vad händer i arenafrågan? Det skulle verkligen behövas en ny fräsch arena i Västerås. Har varit runt en hel del i landet på olika SHL- matcher och det är verkligen underhållning där. Se och lär av SHL-klubbarna så kommer publiken att komma och då inte bara de som är intresserade av ishockey utan en bredare publik också. Forza VIK…