Roger Melins defensiva briljans klädde bitvis av Västerås och Gulsvart får kanske fokusera på placering 3-8

Fish tog en fight för att väcka laget som sov i andra. Vann mångas hjärtan och röstades fram som matchens lirare. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ett väldigt starkt AIK blev för svåra för VIK på onsdagskvällen. AIK vann med 2-3 efter straffar. Därmed blir det svårt att nå topp-2, kommer krävas en ytterst energikrävande rusch som i ifjol.

Första perioden var jämn. AIK dock effektivare och 0-2.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Fransson var bra men stelnade oförklarligt till vid ena stolpen vid 0-1 och AIK:aren kunde retfullt enkelt sätta den vid andra stolpen efter en vända bakom målet. Påminde lite om Mats Ytters sista lite mindre bra år som målvakt i klubben på 1990-talet.

I andra perioden dominerade AIK totalt med sin Roger-Melin-defensiv, VIK hade svårt och skapade knappt något.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I tredje perioden var det en kombination av att AIK och backade hem och att VIK tryckte på som gav 2-2, sista målet något turligt, första efter en briljant assist av Johansson.

Gråhns visade vilja och tryckte in 2-2, starkt gjort. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På straffarna var helt enkelt VIK:s skytte och målvaktsspel inte tillräckligt bra, även om Dahlbom klev in och gjorde några skarpa räddningar. Märligt nog fick Gråhns slå en straff istället för Murphy. Har Gråhns någon gång satt en straff i VIK?

Sammanfattning

AIK har tränat bra och är rappare i benen och starkare i armarna än VIK:arna, Melin vet hur en slipsten ska dras. Sedan har man artister som lille supertalangen Bratt (NHL-nästa), snabbe superskytten Strömwall och retligt nog en Oscar Steen som en efter totalt genomusel insats i VIK nu i AIK gör det bra.

Korhonen friställde Fish med en fin pass från bakom mål. Gjorde det bra med tanke på omständigheterna. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Korhonen blandade och gav i debuten. Tappade en del puckar, men gjorde några bra pass och ett fint straffmål, men även en mycket svag straff. Kommer lyfta forwardssidan en smula.

Cutta hade en mindre bra dag och verkade ha tappat timingen efter några matcher borta. Mylläri får verkligen inte igenom sina skott, vilket skadar pp.

Överlag var AIK starkare, rappare och bättre organiserade. Behöver man skriva att AIK även var bättre och fyndigare i passningsspelet?

Detta AIK har snudd på en SHL-defensiv och kommer garanterat inte missa topp-2. Hoppet står till att Tingsryd ska kollapsa. Problemet är bara att det är hela 12 poäng upp.

Sveriges bästa tränare? Verkar inte gapa i onödan utan har planen klar och litar på killarna, efter att först ha försett dem med knallhårda ben och armar av stål. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Problemet är också att VIK är så oerhört ojämna i matcherna. Så även i afton, godkänd första, genomusel andra och bra sistaperiod. Tyvärr är det så att medelmåttiga lag ofta svajar mycket i spelet.

Det enda positiva är att det finns en ganska hög högstanivå som skymtar fram ibland, men såklart alldeles för sällan.

Nu är AIK och Taif megafavoriter och media, fans och andra förståsigpåare kommer tokhylla dessa och såga VIK:s chanser totalt. Det kan passa att VIK nu får rikta in sig lite på placering 3-8 och som underdog få tralla fram och få möta Modo sedan, om nu VIK tar sig dit.

Ett Modo som verkligen är på väg ner och kommer ha många fler mätta importer som skrivit på för andra lag innan kvalet sedan. Alltid något.

Hoppas VIK kan vara lika lömska och cyniska när det gäller sedan, lite som när Örebro och Rögle lallade igenom serien innan SHL-biljettena kom…

Och året 1988 när VIK senast gick upp förlorade man mot Falun och “usla VIK” var ett ämne i Stadshuset. Historiens makt är som bekant stor och kanske är det via bakvägen VIK måste gå för att inte åter krackelera under press/favoritskap?

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://41.media.tumblr.com/3fc3615a7b97cc6241ab44eb8215d8c3/tumblr_nz441bSLyk1rz48fvo2_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Marko

  Kan mycket väl vara som ni skriver att uppdraget var för stort för Filander. Tror dock att han har framtiden för sig som tränare men kanske kom VIK uppdraget lite för tidigt i hans karriär.
  Gällande matchen igår så blev jag något besviken på min landsman Korhonen även om han nu precis hade kommit mm. Tempot i den finska högstaligan är väldigt högt och finnarna spelar mer sk Kanadahockey dvs fullfart framåt och mindre taktik än här hemma.Därför var iaf jag övertygad om att Korhonen skulle prestera betydligt bättre än som var fallet.
  Gällande Mikalels analys av Cutta så tror jag också att frånvaron ledde till problem med tajming.
  Kul att Gråhns fick näta då det alltid känns bra att sk grovjobbare för lite lön för mödan.
  Det är bara och jobba vidare för VIK och nya poäng på spel igen nästa match

 2. Göran

  Förstår inte varför VIK inte satsar på en tränare som är erfaren och kunnig. Filander är en pojktränare och inget för en klubb eller ett lag med seniorer som satsar uppåt ( SHL )

 3. Steffo

  Dåså. Nu är VIK definitivt underdog där egentligen ingen tror på topp-2. Kanske det som behövs för att få igång laget. Det var två saker som jag verkligen såg klar skillnad igår mellan lagen och det var 1) rapphet 2) kyla/harmoni i lagdelarna. Till AIKs fördel. Blir väl så när självförtroende också är till det ena lagets fördel.
  Den stora frågan är nu hur tränarna med Filander i spetsen kan lyfta laget till att börja vinna matcher igen, få självförtroende och inte falla igenom totalt och sjunka i tabellen? Eller behövs det en snabb förändring i ledarledet för att få den där vändningen till stånd?

Tweets

Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@Kingqvist @VIKFanCentral Devaux tränade ju golfsving på en spelare som inte var beredd, misslyckades med det oxså!… https://t.co/yNfXRNPBpB

SvaraRetweetFavorit
Bobsan - AvatarbeessessBobsan

@VIKFanCentral I ärlighetens namn måste VIK ha en ledning som är SHL-mässig också. Ledningen skall tala om vilken h… https://t.co/Z4QOf9jWqL

SvaraRetweetFavorit
Bertil Boo - AvatarBertilBooBertil Boo

@VIKFanCentral Största misstaget var nog att gå ut med att det var en SHL satsning, när har VIK lyckats under press… https://t.co/2ck6tMkCep

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto