Inför Troja-VIK Hockey: Mer energi till laget?

Efter ett svajigt och tidvis lojt spel under helgen fick VIK med sig totalt 2 poäng efter suddensegern i fredags mot Almtuna och förlusten mot Karlskoga igår. I morgon tisdag går säsongen vidare i Ljungby.

Brady Leisenring är på väg tillbaka.

Motståndaren: Troja

I princip alla lag i serien har börjat se efter sina hus på ett eller annat sätt i veckan eftersom det är transferstopp på torsdag. Därmed försvinner chansen att spetsa till sina respektive trupper.  Sedan Conny Strömberg skrev på för kexen den 7:e januari har ca 15 spelare bytt klubb.  Conny Strömberg, Mark Santorelli, Mathias Guter, Eric Johansson och David Åslin tillhör de mer namnkunniga spelarna som bytt klubb.

54 poäng har smålänningarna spelat in så här långt och verkar tro att kontraktet redan är säkrat. För att spara slantar har truppen sålt en av sina bästa spelare, David Åslin och har därmed indirekt ”nöjt” sig med en tabellplats i ingenmansland denna säsong.  Med tanke på att det bara är 14 poäng ner till Almtuna på kvalplats kommer Justin Kelly & Co som är kvar i truppen kommer utan tvekan få bekänna färg framöver…

Troja kommer trots avsaknaden av David Åslin inte lägga sig platt på något sätt, utan kommer precis som alla andra lag i tabellens undre halva kämpa tills slutsignalen. Troja har fortfarande mycket att spela för då topp-7 fortfarnade är matematiskt möjligt.

Mikael Zettergren har jublat klart i Västeråströjan.

VIK Hockey

I ett slutspurtsläge som detta kan man alltid agera på olika sätt. Djurgården och Mora har valt att plocka in enstaka spelare som med tydliga roller i respektive lag. Medan lag som Västerås och Karlskrona agerar mer desperat för att nå de streck som finns ovanför de respektive lagen.

VIK Hockey är ett av de lag som varit mest aktiva på transfermarknaden under den senaste tiden. Mark Santorelli, Erik Johansson och Sam Marklund har anslutit till truppen medan Mikael Zettergren, Marcus Kinisjärvi och Victor Backman lämnat laget.

Niklas Johansson har uppenbarligen haft bråda dagar på kontoret och än återstår det något dygn innan transferspektaklet är över för denna gång. Blir det fler lirare in i truppen kan man ju undra.  Johansson själv har ju vart ut i media och deklarerat att han gärna ser en vass sniper i laget. Även om han inte hittar någon ytterligare spelare att plocka in har han ”rört om” ganska ordentligt i grytan ändå.  Än är det för tidigt att se hur dessa nyförvärv påverkar laget men alla gulsvarta hoppas att hela truppen och kanske även hela föreningen, får den energiinjektion som vi såväl behöver.

Matchtips: 2-4