Fagervall: ”Jag ger inte upp topp-3-platsen”

Centralen tog pulsen på Jocke Fagervall direkt efter BIK-förlusten igår:

Hur ser du på att investera för nästa säsong och låta ex Weiskog och Frycklund få rejält med istid med Eric Johansson resten av säsongen? Så kan pensionärerna redan nu sätta sig i parken och mata duvor. Vissa måste ju få ta konsekvenserna av sitt icke-spel nu, för trovärdighetens skull, dessutom köper det ju tid för laget att matcha in yngre inför nästa år…

– Tungt som f-n just nu men inte slagen. Vad gäller Weiskog så är han starkt på väg tillbaka efter skada och är med och krigar om platserna från i morgon (måndag).

Vad är din analys efter BIK-förlusten? Från sidan ser det ut som BIK har många flera snabba forwards, kanske en lärdom inför nästa säsong?

– Analysen nu direkt är att vi skapar för lite, främst i PP men även i 5-5. Håller med om att BIK har drivande forwards.

Vad är nyckeln att få ordning på offensiven tror du?

– En av nycklarna är att vi får tillbaka några forwards till veckan som kommer in och sätter lite konkurrens i gruppen både Brady och Kimby på G.

Var laget trötta i sista perioden då BIK körde över VIK?

– Tror inte det. Men ska se matchen igen snart då blir det en annan analys kanske.

Hur besviken är du att topp-3 nu verkar helt borta?

– Jag är just nu jä-ligt besviken att vi torskade i dag men ger inte upp platsen. Mer än så säger jag inte idag. Hoppas du får ut nått av det, säger Jocke avslutningsvis.

4 svar

 1. Bonzon skriver:

  ”Jag är just nu jä-ligt besviken att vi torskade i dag men ger inte upp platsen. Mer än så säger jag inte idag. Hoppas du får ut nått av det, säger Jocke avslutningsvis”

  Om inte Mikael missade något i intervjun så känns som om Z och Backman fick lämna för att ”göra plats” redan i år. Är det månne någon på väg in? Flygis…?

 2. Dc skriver:

  Läktarplats – Z är inte lånad, Mora tog över kontraktet. Bra för alla. Och jag håler med dig.. in med hela ungdomskedjan. Backman var dålig på slutet så inget konstigt med det, men jag vill gärna ha in Frycklund och Weiskog med kanske M Erisson??
  Undrar hur det här ska sluta….
  Hoppas på det bästa. Alltid VIK! 🙂

 3. Läktarplats skriver:

  Intressant! Undrar hur NJ och Eklund resonerar?
  Hörde just att Zettergren lånas ut till Mora – helt OK och att Kinisjärvi lånas ut till Sundsvall – synd han borde FÅTT FÖRTROENDE i en ungdomskedja med Weiskog och Frycklund. Se på Leksand!

 4. Dfg skriver:

  Som alltid när man läser eller hör Fagervalls analyser blandas svordomar med rätt platta och enkla förklaringar.

  Här kommer tre förbättringar enl mig (jag förtjänar dock mitt uppehålle i bankvärlden och inte på hockeyrinken så det är en amatörs åsikter 🙂

  * Bacon, Z (äntligen kickad), Backman (äntligen kickad) Kimby och Santorelli är alla alibispelare som knappast bär ett allsvenskt lag. Ut med alla fem och bygg nytt.

  * Sälj Lasse direkt. Håva in lite kapita medans tid är.

  * Jag vill se ett nytt andranamn bredvid Fagervall till nästa år. Nån yngre Bert Robertssontyp vore inte fel.