Kämpande men långsamt och betonggrått Västerås checkade ut från topp-3-fighten i Karlskoga

5 svar

 1. Läktarplats skriver:

  Jo ikväll checkade VIK definitivt ut från toppstriden i allsvenskan. Jag hade ju faktiskt hoppas på någon form av under eftersom Karlskoga åxå famlat efter formen och förlorat poäng mot bottenlag den senaste tiden. Men icke! Klasskillnad! Ingen av kvällens VIK;are skulle väl ha en chans att ta en plats i Karlskoga om dom behövde förstärka – utom Lasse då förståss. Helt underbart att se hans vighet, hans speluppfattning, hans snabbhet och hans vinnarskalle. Måste minst sagt vara surt för Lasse att förlora matchen efter kvällens insats och samtidigt se bristen bland övriga VIK;are på att bjuda till. Följde dramat, eller rättare sagt matchen, på S24 och fick då även se Lasse fantastiska räddningar i repris. Så kvällens VIK-stjärnor kan enbart bli Lasse, Lasse och Lasse. Med en normal målvakt i VIK kassen så hade matchen lätt varit avgjord redan i första perioden.
  Hur du Micke kunde lyfta fram två backar som kvällens stjärnor har jag svårt att förstå. Tim Heed var ju som en svängdörr, tyvärr öppnad, när Karlskogas snabba forwards gick till attack och när han väl erövrat trissan så var passningarna av kvalité fladder. Undrar om det inte är backsidan som är VIK;s stora problem istället för offensiven som vi alla gnäller på. Backarna är inte särskilt stabila framför egen kasse, väldigt dåliga på offensiva uppspel och då VIK på något sätt lyckats ta sig in i offensiv zon har backarna ett omoget och osäkert uppträdande vid offensiv blå. Dessutom har man lätt för att visa fel humör. Dags för NJ att fem i tolv hitta en trygg tvåvägs back för att få till någon form av positivt spel när förkvalet väl börjar! För till förkvalet lyckas VIK ta sig tack vare höstens framgångar – kul!
  Måste fortsätta få gnälla lite dels på kvällens dåliga boxplay och PP-spel. Vad höll Messi på med vid de två Karlskoga målen? Jagade runt i egen zon utan att få kontakt och på så sätt blev det ju hur enkelt som helst för Karlskoga att fem mot tre göra matchavgörande mål. VIK;s PP-spel är ju bedrövligt, det ska bedrivas i offensiv zon och inte på den egna planhalvan. Kolla in Karlskogas PP och lär! Ändock fortsätter Fagervall att satsa på speciella PP-uppställningar, varför fattar jag inte. Nej kör runt på ordinarie forwardsliner – ge dem förtroende! Det kan i alla fall inte bli sämre men definitivt bättre bara man ger spelarna FÖRTROENDE!
  Jo Micke jag håller med dig om att nu är det dags att satsa på nästa generation VIK:are, ge dom FÖRTROENDE OCH LÅT DOM VÄXA! Backsidan: Ett, hoppas att Winge och Emmerdahl snabbt är tillbaks och två ta hem Robin Nilsson – Lindh och Helmersson får turas om som extra players. Forwarssidan in med Weiskog och Frycklund.
  På torsdag kommer Södertälje till ABB Hallen, låt oss redan då få se gobitar från VIK och helst fler än de som vi garanterat kommer att få se från Södertälje.

 2. Gulsvart skriver:

  Bra artikel som vanligt Mikael.

  Känns som vi borde ställa in värvandet den här säsongen, ett par spelare till gör nog tyvärr ingen nytta. Bara göra det bästa vi kan med dagens trupp och försöka ta oss till play off. Där kan ju faktiskt allt hända=)

  Kan inte du dra igång en silly season-tråd för nästa säsong redan nu? Skulle behövas lite roligare läsning och funderingar nu.

 3. Malmöbo skriver:

  Trots allt ett fall framåt. Laget är mer spelande, men har svårt med ettriga forcheckande lag och tappar puckarna i försvarzon.
  Ser, trots det, fram mot en positiv trend nu!

 4. PatrikH skriver:

  Jag kan inte heller göra annat än hålla med. Vi hängde inte med helt enkelt i tredje perioden, sedan kan man alltid skylla på utvisningar som var orättvisa etc, men vi lyckades inte skapa tryck och hålla upp farten i spelet offensivt.

 5. Dc skriver:

  Vilken klockren analys! Håller helt o hållet med i allt!