Inför Västerås-Björklöven: Fortsättning följer från Karlskogamatchen

Efter årets kanske bästa match från de gulsvarta ska man nu hem och visa upp samma fina spel för hemmafansen då Björklöven gästar. Björklöven som kommer med ett stort självförtroende, inte minst på målvaktsposten, efter att ha tagit två raka segrar.

Björklöven:

Efter en dyster tid med fem raka förluster ser kassiska Björklöven ut att hittat in på vinnarspåret igen. Med två raka segrar i bagaget mot Rögle och Oskarshamn har blodsmaken kommit tillbaka till norrlänningarnas munnar som nu alltså jagar sin tredje raka mot Västerås.

Framgången har nåtts framförallt för att målvaktsspelet slutligen börjat klicka.  En och en annan Björklövensupporter suckar nog av lättnad när den tungt meriterade Andrew Raycroft letat upp storformen. Mot Rögle växte han ut till ett totalt monster och visade varför han en gång setts som lovande på andra sidan Atlanten. De senaste två matcherna har synnerligen varit Raycrofts matcher.
Det bör bli Raycroft som står även mot Västerås men efter att Björklöven nu lånat in Bernhard Starkbaum från Modo är Andrews framtid den närmaste veckan en aning oviss. Chansen finns att man vill testa sitt nya lån för att se om en förlängning kan vara aktuellt.

Målproduktionen fick sig ett lyft senast mot Oskarshamn då man, hör och häpna, dunkade in hela sex puckar och kunde i och med det och Raycrofts storspel totalt krossa Oskarshamn. Björklöven har minst sagt ångan uppe och nu siktet inställt på Västerås. Västeråsarna bör nog hoppas stormen kan rubba Löven något.

Västerås:

Efter två bleka insatser som dock resulterat i straffvinster kunde man på lördagskvällen visa upp det spel man vill spela för alla Viasats tittare. Det leveraerades äntligen hårda och välslagna passningar från egen zon upp till motståndarnas mål. Som vi har väntat på den varan. Som ni kunnat läsa här på Centralen så var tränare Fagervall mycket nöjd med sina egna spelares uppträdande och kanske en aning mer besviken på moståndarnas, tillsammans med domartrions, pinsamma agerande.

Enligt VIKs egen hemsida ser den preliminära laguppställningen ut som följande:

Målvakt
Fransson (Boltshauser)

1:a Kedjeformation
Romano – Frycklund – Williams
Helmersson – Emmerdahl

2:a Kedjeformation
Caputi –  Doell – Bergquist
Frisk – Larsson

3:e Kedjeformation
McArdle – Marklund – Bromé
Mitell –  Bengtsson

4:e Kedjeformation
Söderkbist – Kinisjärvi – Mårtensson
Björklund – Lindh

Succéjunioren Bromé gör hemmadebut mot Björklöven

Succéjunioren Bromé gör hemmadebut mot Björklöven

Bomés lysande insats senast belönas med att lyftas upp till tredjekedjan där han får testa lyckan med hårdjobbande McArdle samt energiknippet Marklund. En intressant kombination med tanke på att alla tre spelare har en otrolig energi på isen.

Frycklund får fortsatt förtroende mellan den smått sensationella duon Romano och Williams. Frågetecknet som kvarstår från förra matchen är om Frycklunds självförtroende håller för att leverera de passningar som Romano och Williams behöver för att kunna utnyttja sitt spel till max. Fagervalls förhoppningar är antagligen att Frycklunds spel ska förbättras genom att spela mellan två mycket kompetenta spelare. Precis som förra säsongen då han fick chansen att bilda kedja med Berglund och Backlund.

Alltså ser vi inga större förändringar i kedjorna än att Söderkvist får gå tillbaka till att spela fjärdekedja, något som passar hans spelstil bättre. Söderkvist är inte den spelaren som kan leverera de mest glamorösa passningarna, hans vikt i spelet ligger åt ett annat håll.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:64:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2013/10/Bromé-1.jpeg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Håkan

    Ja det är så jag vill ha Frycklund. Och ge honom några matchers förtroende att växa i och leva upp till.

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto