Inför Västerås-Malmö: Streckjagande gäng gör upp om poängen

Fjärde raka segern bärgades mot Djurgården och nu är det de två utav allra mest streckjagande lagen som drabbar samman. Frågan är om VIK tar femte raka eller om Malmö blir olyckan själv och sätter stopp för maskineriet.

Malmö

Malmö skulle kort kunna beskrivas som ett lag under stor press. Man bär en av Sveriges största städers elitseriedrömmar, drömmar som just nu är mörka. Med en av Sveriges största arenor och en nutidshistoria som få klubbar har är det självklart att drömmarna finns, dock är det inte lika självklart att de uppnås.

När man pratar om Malmö inför säsongerna är det många som tippar dem på minst en topp-sju placering. Varje säsong går man ut som ett högt tippat lag och på senare år så har varje säsong blivit en flopp.

Denna säsong ser inte ut att bli ett undantag. Malmö är långtifrån avhängt från playoffstriden även om man är sex poäng ifrån med en match mindre spelad. Många tänker nog tillbaka på den föregående säsongen då man i sista omgången, med nöd och näppe, säkrade den sista playoffplatsen.

Utan poäng gick man in i playoffserien men likväl lyckades man bra. Det var även där i den sista omgången allt avgjordes och då räckte det inte till. Huvudkonkurrenten Rögle knep kvalplatsen och gick hela vägen. Drömmen om att det ska kunna återupprepas och kanske till och med göra det Rögle gjorde lever nog fortfarande i laget och staden.

Överlag är Malmö ett ungt lag med många talanger dock finns det några utstickande mer rutinerade spelare i Tomas Kollar samt Sebastian Meijer. Den sistnämnande som är en VIK-bekanting och under sina yngre år var en riktig talang. Meijer har inte kommit upp i den poängnivån som han en gång hade i VIK, kanske är det självförtroendet som sviktar efter elitserieutflykten, som inte blev allt för rolig, eller är det tränare Tavola som inte har rätt instruktioner.

Emil Carnestad kommer inte medverka utan stannar kvar i Malmö och vilar efter att ha spelat J-20 hockey.

Västerås

Då var grundspelsmatcherna mot Djurgården färdigspelade och den sista slutade, till slut, lyckligt för de gulsvarta som ännu en gång vann på övertid. Det inbringade tre viktiga poäng men även en skön känsla inför fler matcher mot Djurgården i ett eventuellt playoff eller kvalserie.

Överlag blev det en lyckad grundserie mot Djurgården med totalt sju poäng av totalt tolv möjliga, bättre än vad åtminstone jag vågat hoppats på.

Nu står Malmö för motståndet som under föregående säsonger varit en motståndare som passat VIK som handen i handsken. Den här säsongen har det varit annorlunda då Malmö fått jubla istället för VIK.

Nu är VIK tillbaka på banan med fyra raka segrar och Malmö kan vara säkra på att få en tuffare uppgift. Detta framförallt eftersom VIK nu har fått öppningen för att ta den där åtrovärda tredjeplatsen.

Vinst mot Malmö och sedan på onsdag mot Kalskoga skulle betyda att man går upp på en tredjeplats och äntligen lämnar fjärdeplatsen som VIK:s klubbchef Anders Eklund beskriver som ångestfull. Det går inte annat än att hålla mer Eklund om detta. Fjärdeplatsen har de två senaste åren blivit Västerås placering och kännetecken. Inte har heller poängen man fått med sig in i playoff hjälp – fjärdeplatsen är minst sagt ångestfylld.

Emmerdahl kommer inte att göra comeback mot Malmö, dock är han på gång. Hur Fagervall tänker mönstra in honom är oklart men en tänkbar möjlighet är att han tar plats bredvid Warg där han passade bra in innan hjärnskakningen.

Vi strutar i den ångestfulla fjärdeplatsen och drömma oss bort till härliga hockeymål och tre färska pinnar som det förhoppningsvis bjuds på mot Malmö. Inte mist gläds vi oss åt till att Emmerdahl är på väg tillbaka.

3 svar

 1. Malmöbo skriver:

  Malmö är verkligen i målform, de har snittat 5 mål per match sista fyra. Frågan är om inte hemmaplan kan bli en nackdel för VIK idag, tror i vilket fall som helst att det kan gynna Malmö, speciellt om det blir mycket folk och dålig is.
  Tror dock att Malmö som vanligt bara drar 2.500 – 3.000 åskådare, de är verkligen inget publiklag i Västerås.

  Så när allt talar för en målrik match, så blir det väl målsnålt. Så den här gången måste VIK få hål på Sjögren i tid.

 2. arjansbror skriver:

  Detta är en Malmö seger som heter duga

 3. Matte-Mattsson skriver:

  VIK tog väl ändå 3+2+1+2= 8 av 12?

  Sen får man väl 2 poäng vid seger i OT och inte 3?