Inför Västerås- Mora: Matchen med svaret på om det blir en god jul eller inte

Giganternas kamp. Backlund & Berglund mot Kopitar & Ryan. Men Moras båda ess har en kombinerad plus/minus av -14. Verkar läcka lite bakåt och kanske är då anfall bästa försvar mot Moras NHL-stjärnor?

Både VIK och Mora gick tuffa öden tillmötes i sina senaste matcher där båda hade spelövertaget men ändå förlorade. Nu ska ”NHL-lagen” mötas igen och göra upp om tre poäng och se vilka stjärnor som står starkast.

Mora

Det har hänt en del för Mora sedan man mötte VIK senast. Man har, tack vare gårdagens förlust, halkat ner under playoffstrecket. Det var tungt för stjärnspäckade Mora som var det bättre laget och var ledande i stora delar av matchen. Det var små individuella misstag som blev avgörande. Kollar man till de fem senaste matcherna så går Mora tungt och är inne i en svacka. Totalt har det blivit fem poäng på de fem senaste matcherna, tungt för dalkarlarna som annars varit över förväntan denna säsong.

Så här ska man inte släppa Anze mot stackars Lasse…

Självklart är NHL-spelarna en bidragande faktor till det. Mora värvade ännu en NHL-spelare, Bobby Ryan, för bara några omgångar sedan. Ryan kom till Dalarna för att bidra med spetskompetens och nu efter sex spelade matcher och med ett litet facit i hand kan man bara konstatera det var en bra värvning. Ryan snittar ett mål per match och lyfter Mora målmässigt. Moras stjärnor är en stor framgång målmässigt men inte när det gäller försvaret. Både Ryan och Kopitar har en halvtaskigt +/- statistik. Ryan står på -8 och Kopitar på -6. Häpnadsväckande är att Ryan inte varit inne på något mål framåt men åtta bakåt i spel 5-mot-5 (!).

Om man tittar på statistiken kan man dra följande slutsatser: VIK kommer möta ett mediokert Mora som har sin spets i boxplay samt tekningar. Det må vara ett mediokert lag men med en av världens bästa hockeyspelare i laget vet man aldrig hur det slutar.

Västerås

En väl genomförd match mot Södertälje räckte inte till seger denna gång heller. Bitvis nonchalant spel i egen zon blandat med oflyt fällde de gulsvarta. Offensiven klickade och när man väl kom till avslut var spetsen inte riktigt där. Dock fanns det några riktiga utropstecken hos västeråsarna. Brendan Mikkelson fick igenom nästintill vartenda skott vilket bidrog till många heta målchanser inte minst den i slutminuten av övertidsperioden.

Marcus Eriksson måste också tas upp. Han håller på att förvandlas till en riktig målspruta. Två mål mot Södertälje gör honom till VIK:s just nu hetaste spelare.

Marcus Eriksson är stekhet med 4+3 på bara tre matcher…

Nu är det alltså Mora som står för motståndet i ABB Arena och låt oss hoppas att VIK fortsätter där man slutade i förra matchen mot Mora. Att Lasse håller ännu en nolla och tre poäng inkasseras. Statistiken säger att VIK är bättre än Mora på de flesta punkterna. Effektivitet, boxplay och målvaktsspel är bara några.

Patrik Berglund, däremot, är inte riktigt lika het som Eriksson poängmässigt. Kanske kan ”Bulan” se och lära av Erikssons konster som ombyte.. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Inte kan man få än bättre julklapp än tre poäng och för tillfället en kvalserieplats. Se till att stötta de gulsvarta i matchen mot Mora så vi får en riktigt god jul.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:96:"a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:47:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:6:" ";}}";
snapTW:
s:97:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:63:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/09/RL_3357.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @mrklimp: Pratade med Thomas Fröberg för en stund sedan. Det blir ingen Mikael Frycklund i IK Oskarshamn nästa säsong. https://t.co/xmBM…

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@trucken021 @VIKFanCentral Visst har han gjort korkade grejer - men tror en hel del av det grundas i frustration öv… https://t.co/t4ZNMQTc3j

SvaraRetweetFavorit
marcus wikman - Avatarmarcuswikmanmarcus wikman

@Stiffen80 @VIKFanCentral Tänk va olika vi kan uppfatta denna sport och dess utövare 😅

SvaraRetweetFavorit
Tobias Hjelm - Avatarhjelmtobias83Tobias Hjelm

@Stiffen80 @VIKFanCentral Inte lätt att vara bäst i serien och slutspelet om man inte har typ 5-6 killar av samma k… https://t.co/rwU6sjuZho

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto