Västerås bjöd Mora på alla tre poängen

Anaheims lagledning fick nog liksom VIK-fansen fler nya gråa hårstrån då Ducksdraftade Tim Heed serverade NHL-lagets stjärnforward Bobby Ryan ett friläge som gjorde VIK poänglöst. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK:s bekymmersamma och negativa trend med missade chanser, dumma utvisningar och bjudningar fortsatte på torsdagskvällen då VIK föll med 2-3 hemma mot Mora.

I en loj och långsam match tackade Mora och tog emot när VIK gav iväg alla tre poängen i sista perioden, trots att VIK spelmässigt lätt kunde tagit alla poängen.

Annars började VIK bra i första perioden och borde med bättre avslut haft en större ledningen än 2-1 efter mål av Backlund & Berglund. Mora tog ledningen i power play.

I andra perioden var det ganska mycket gå-hockey där Mora endast var farliga i power play mot en väldigt liten VIK-box. Det kändes som om VIK kunde få spela 5-mot-5 skulle det kunna bli en komfortabel seger.

Anze Kopitar och Ulf Rådbjer – två stora hockeyhjärnor diskuterar. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Men i början på tredje tog Marcus Eriksson en ytterst onödig tripping i mittzon och Mora reducerade. Sedan fick Tim Heed ytterligare ett hjärnsläpp och serverade Bobby Ryan av alla pucken. Ridå.

VIK försökte men Mora försvarade sig med fem man framför målvakten och VIK hade inte tillräcklig kraft att forcera. Matt Fornataro satte pucken i ribban i slutet och det är en period nu när VIK:s skytte och effektivitet har försämrats och det kändes faktiskt inte överraskande att Fornataro missade den rejäla chansen.

Sammanfattning

Är VIK på väg att kasta bort den gyllene topp-3-chansen? Vissa bittra VIK-fans har sett det förr. Visst är det tidigt men om laget inte blir mer desperat framför kassen och kyliga i avsluten är snart Södertälje förbi och långt borta.

Det har blivit lite så att avsluten bara kastas iväg för sakens skull. Power play såg bra ut i början av matchen då man höjde tempot, men sedan var man tillbaka i det långsamma spelet och skott i magen på målvakten.

Laget har en förmåga att börja ytterst bra i de flesta matcher i ett ursinnigt tempo, liknande i afton. Men man får oftast med sig väldigt lite av de tidiga spelövertagen för att sedan förefalla trötta. Kanske ska man bli lite listigare och hushålla med krafterna?

Ta Marcus Eriksson till exempel. ”Lill-Firsov” var magisk i första perioden men tröttnade sedan totalt (?) och tog den avgörande onödiga utvisningen i tredje, sådant man kan göra när man är lite trött i skallen och benen.

Vi får hoppas att VIK hittar tillbaka till desperationen framför mål och skyttet från tidigare. Hoppas man inser att det bara är 21 matcher kvar och Södertälje kommer inte förlora många av dem.

Återstår att se om denna upplaga av VIK har vinnarskalle nog att lösa detta. Frågetecken börjar komma allt mer ,tyvärr, om VIK kommer kunna lyfta, eftersom det är vid den här tiden på året alla bra lag lyfter ett snäpp till.

Då räcker det inte att blir sämre eller stå kvar och stampa. Det är väldigt små marginaler och därför måste spelarnas fokus och vilja vara 100 % hela tiden.

Återigen har VIK en ganska finessinriktad forwardsuppsättning där en sådan som Brady Leisenring verkar få allt svårare att få utrymme. Förutom Patrik Berglund finns ingen skicklig powerforward så långt ögat kan nå, risk finns att det då åter blir tufft nu när alla lag blir bättre och matcherna allt tightare och domarna tillåter mer.

En fråga är nu också hur man ska hantera Tim Heed. På bara 13 matcher nu har den mycket begåvade backen bjudigt på en rad riktigt grova indiananare. Måste Heed verkligen spela med så små marginaler och med så många blindpass?

Frågan är om det bästa är kanske att bara matcha Heed i power play när Per Helmersson förhoppningsvis kommer tillbaka? Man kanske kan rulla på sju backar bitvis om man inte tror att Heed kan få bort de grova misstagen.

Västerås tre stjärnor:

1. Patrik Berglund – Var tillsammans med Backlund bra genom hela matchen, till skillnad mot alla andra forwards.

2. Mikael Backlund – Gör väldigt mycket bra, men inte lika effektiv längre. Tog en onödig 10:a i slutet.

3. Stefan Warg – Gjorde ett gott dagsverke genom matchen.

snap_isAutoPosted:
1
snapEdIT:
1
snapFB:
s:96:"a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:47:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:6:" ";}}";
snapTW:
s:97:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:75:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/12/Bobby-Ryan-Tim-Heed.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

 1. Läktarplats

  Har egentligen inget att tillägga efter en inte allt för orättvis trepoängare till Mora, tyvärr!
  Kvällens plus och minus …..
  + för en trevlig och intensiv första period (därefter så gick VIKs spel i stå)
  + för några härliga PP-mål. Speciellt Moras PP-spel var imponerande, man bara satt och väntade på när dom skulle sätta trissan. (Något för VIKarna att videogranska!)
  + för Moras NHL-kedja
  – för VIK-indianaren, Tim Heed, som gav Moras 3a
  – för VIKs fantasilöshet och brist på finess
  – för VIKs tystlåtna supportrar. Varken klacken eller vi på sittplats tycks ha något större gulsvart engagemang. (Vi måste börja stötta VIK i både med och motgång!)
  – publiksiffran. Enbart 2600 och ändock fanns det inga fler sittplatser att köpa på webben
  Summerat: Ja, jag befarar åxå att VIK inte klarar topp tre.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @_yellowblack: Knappa timmen in. Bekväma Västerås ✅ (positivt är att kraven ställs redan i oktober nu när vi satsar)

SvaraRetweetFavorit
Christoffer - AvatarJanssoninoChristoffer

@VIKFanCentral Tror att Paananens dagar är räknade. Bara en tidsfråga innan han får kicken. Känns som att detta var droppen.

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

VIK berör verkligen. Många kloka kommentarer på FB, här och under artikeln, 31 st är kanske rekord. Ändå lite impad… https://t.co/xtOu0Fqa7l

SvaraRetweetFavorit
Anton - AvatarAntoendpAnton

@PeGe_gbg @VIKFanCentral Ja precis, lite min poäng. Han hade verkligen bidragit både med poäng och vinnarskalle

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto