Intervju med Fagervall efter Moraförlusten: ”Nu får vi se vilka som verkligen vill vara med och bidra”

4 Responses

 1. PatrikH skriver:

  Vill bara hålla med läktarplats. Tyvärr tycker jag att våra forwards och för att ta ett exempel Z tex, utan att bara ”hänga ut” honom, har för bråttom med sina avslut. Senast mot Mora hade han rent fram till mål men kastar iväg ett stress-skott som i 9 av 10 fall målvakten lätt tar. Med Z:s kapacitet borde han ha självförtroende nog att ta några skär in mot mål och placera ett skott istället för att bara skicka iväg. Detta gäller fler VIK forwards. Det handlar nog mycket om självförtroende, att ha is i magen och en känsla av att utgöra ett oerhört hot mot motståndarlaget när man närmar sig motståndarlaget. Nu känns det som spelarna inte känner att de kan göra mål (undantaget Marcus Eriksson, Bulan och Mickis), de verkar stressade snarast av sina chanser. Defensivt tycker jag också att vissa spelare ibland är för passiva. Lindh brukar spela aktivt, men i ett antal matcher (tex mot Södertälje) har han låtit motståndarspelarna få stå kvar framför mål och fortsätta hota. Iväg med dem istället som varit Lindhs signum. Heed måste naturligtvis också vakna till och tänka ett steg före vad konsekvenserna av hans passningar kan bli. Det duger inte att lägga passningar i gapet på motståndarna som mot Troja och nu senast mot Mora. Hoppas att VIK kan bygga upp sitt självförtroende, det borde gå med tanke på materialet.

 2. Läktarplats skriver:

  Håller med er om att Fagervall är en av de bästa lagbyggarna VIK har haft på länge. Visserligen med hjälp av NJ och NHL-konflikten, men alla framgångsrika brukar se till att de har både hjälp och ”tur”.
  Däremot håller jag inte med Fagervall om att VIKs offensiv skapar ”mycket röda lägen”. Här måste till mer självförtroende hos spelarna så att man inte bara skottar för skottandens skull. Allsvenskans målvakter är allt för bra för att släppa in skott ”för skottanden skull”. Nej, våga gå på genombrott eller skapa då & då det oväntade! God Jul så länge – på annandagen är det dags igen!

 3. Dc skriver:

  Håller med dig Jimmy helt klart i allt du säger 🙂 80-talet var kult… 90-talet var vi ju i elitserien… och nu har vi äntligen hittat en bra tränare 🙂
  ”vi” säger jag, men man är ju ändå en VIKfan till max!

  Nu hoppas jag dom vilar för nu börjar det riktigt viktiga matcherna framöver. Ska bli spännande. Spelarna behöver tagga till och förbättre avsluten 🙂

 4. Jimmy Gustafsson skriver:

  Har följt Vik sen mitten av 80-talet. Skulle vilja påståa att Fagervall är en av de bästa tränare som stått i båset. Hoppas verkligen att det kommer bära frukt.