Inför Västerås- Södertälje: ”Vårt tränarteam känns som en bra förnyelse”

Emmerdahl jublade senast lagen möttes i Allsvenskan då VIK vann något turligt efter en sen målvaktstabbe av Niklas Lundström. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

På tisdagskvällen blir det en riktig kraftmätning mot hårdsatsande Södertälje i ABB Arena. VIK har inlett bra med 2-2 borta mot Leksand och 4-1 hemma mot Karlskoga.

SSK tog en imponerade seger mot självaste Linköping för att sedan landa med att förlora mot ”Messys” AIK. SSK har ett intressant lag med många skickliga allsvenska lirare.

Räkna med en revanschsugen Erik Lindhagen efter floppen i VIK. David Lidström och norrmannen Jonas Djupvik Løvlie missar matchen.

Målet som beskrevs ovan i bildtexten var Freddans långa drive från kanten… FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

***

Centralen bytte några ord med Jonas Emmerdahl som enligt många experter är på väg att blomma ut denna säsongen till av de bästa backarna i serien. Johan Thalberg talade redan om att Jonas luktar på SHL.

Du ser starkare ut på isen denna säsong, med bibehållen fart och smidighet. Hur känner du?

– Ja, jag känner mig starkare iår. Snabbheten är något jag alltid har haft med mig. Men jag jobbar varje för att bli ännu snabbare och starkare. Sedan är ju rörligheten också en viktig pusselbit.

Hur ser du på laget i stort?

– Vår spelartrupp känns väldigt slagkraftig med många spetsspelare. Men det finns även många spelare som besitter fina ledaregenskaper som driver laget framåt.

Hur skulle du vilja jämföra Fagervall med Filander?

– Vårt tränarteam känns som en bra förnyelse med tre drivna coacher som vill utveckla spelarna på alla plan. Känns riktigt bra hittills.

Hur har det varit att inte ha Andreas Lindh som pådrivare?

– Klart att Lindh saknas. Men det ger utrymme för andra förmågor, att våga kliva fram och ta ansvar både på och utanför isen, säger Jonas avslutningsvis.

***

Centralens viktigaste frågor inför matchen:

* Kommer Williams – Johner – Strömberg omedelbart visa upp fina tendenser till kemi? (Som LÖK-kedjan direkt gjorde när det begavs sig och som Arla- Olausson direkt också gjorde.)

Fornataro ser ut att bli ytter bredvid McGrath, hur kommer det funka? I teorin bör det kunna funka fint. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

* Kommer Fornataro funka som ytter bredvid McGrath? För att det ska funka tror jag man måste låta McGrath vara den som styr och ställer och Fornataro kanske får bli lite mer av avslutare högre upp i banan. McGrath är bra på långa pucktransporter, det skulle kunna passa Fornataro att slippa det.

* Kommer vi se embryon av den kemi som McGrath hade med Freddan Johansson 10/11 då Freddan gjorde sitt livs säsong?

* Kommer Linus Svedlund, Christopher Mastomäki och Kevin Weiskog visa att de håller som stabila lirare för fjärdekedjan till att börja med?

* Har Svedlund/Weiskog någon chans att peta energipaketet Bromé från fjärdekedjan?

* Många öser beröm över Eddie Davidsson redan. Men undertecknad vill se Eddie visa att han kan hantera saker i hög fart också. Kan han det?

* Kommer Montpetit och Frycklund fortsätta imponera? Samma fråga gäller Hampus Larsson.

* Simon Fredriksson är sjuk. Ger det Mathias Linnarud chansen att dominera med puck som han gjorde under ispremiären? Spelgeni är bara förnamnet…

Vilka övriga frågor behöver vi svar på?