Inför Västerås-Sundsvall: “Vi har tålamod med “förstakedjan” då de är väldigt professionella i sin utveckling och kommer växa”

Det var ett tag sedan pucken gick som på ett snöre för kedjan med Myttynen, Lihagen och Williams. Men Filander har tålamod. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Coach Martin Filander var som vanligt blixtsnabb på att ställa upp på frågor inför Sundsvallsmatchen på onsdagskvällen i ABB Arena. VIK-coachen förtjänar verkligen fem plus för sin öppenhet och tillgänglighet.

Vad tar ni med er specifikt speltaktiskt från AIK-vändningen senast?

– Energin och kampspelet framför allt. Sen tycker jag vi försökte vara lite rakare i omställningarna.

Hur spelar Sundsvall? Spelare att se upp med där?

– De spelar ganska defensivt upplever jag. De har erfarna backar plus några forwards som varit “heta” i början som Hertzberg (nu skadad) och Kinisjärvi bland andra.

Vilka har Nick Sorkin lirat med på träning?

– Han har inte gått i någon line ännu. Det kommer han göra när vi vet att alla papper är klara. Omgivning återstår att se.

Jag tyckte mig se att Alex Nilsson-Lindelöf redan såg lite rörligare/robustare ut mot AIK, hur ser du på hans process och nycklar för framgång?

– Han gjorde en okey insats, har spelat mycket med J-20 nu och varit bra. Det är ett utmärkt ställe att utvecklas om man inte tar tillräckligt med istid hos oss.

– Hans fysik, fötter och defensiva beslut kommer vara nycklar för honom. Spelet har han i sig. Processen pågår men har en del kvar att lära. Han blev back i oktober/november förra året så han måste ha tålamod.

Vad är nyckeln att få igång Niklas Lihagen (0+1 på fem matcher nu)?

– Att han får lite mer puck i rätt lägen och att han och omgivningen hittar till lite flow igen. Det har varit en symbios att den linan inte klickat som på försäsongen, men vi jobbar hårt tillsammans med att hitta nycklarna och vara tålmodiga.

– De i den kedjan (Myttynen, Lihagen och Williams) är väldigt noggranna och professionella i sin utveckling så de kommer växa under säsongen, menar coachen som alltså kommer fortsätta satsa på den enheten.

Hur ser du på tålamod i allmänhet?

– Det är bra att ha ibland, speciellt om man har en långsiktig plan. Men det är så klart fall till fall, säger coachen avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://40.media.tumblr.com/dc7b3ab17abb0108bf15da3fc58925aa/tumblr_nuqka2RApE1rz48fvo8_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

  1. Gurk-Hawkmoon

    Skulle tro att man låter Svedlund ta över extraforwardpositionen istället för Lidström och att Sorkin går in i tredje bredvid Davidsson och Lantosi. Svedlund är utmärkt allround och kan lätt stoppas in i vilken kedja som helst. Sedan tror jag att man vill försöka få igång Lantosi på allvar. Tycker han visat att han har potential och gör stor nytta i alla de “icingpuckar” som han tar. Dessutom börjat gå mer på mål tycker jag. Tyvärr tror jag att Svedlund är för allroundbra för sitt eget bästa och därmed får rollen mer som extraresurs än ordinarie i en sits som vi är i nu…

  2. Mikael Norén

    ja, VIKPelle, måste bli så då. Tycker Davidsson ser bra ut, lite vassare fysik än ifjol. Med en tung och rutinerad lekkamrat blir det högst spännande att se.

  3. VIKPelle

    Borde väl betyda att Sorkin hamnar i tredje. Då är det alltså antingen Svedlund eller Lantosi som får flytta på sig.

Tweets

Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin stora HA-genombrott skulle komma 21-22 i KIK. Men tji fick jag=Molldé…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Trodde o hoppades då att Lusths mentorskap skulle leda till liknande…

SvaraRetweetFavorit
Thomas Melin - AvatarThomasMelin8Thomas Melin

RT @ThomasMelin8: @C4bastion @max__xths @VIKFanCentral @LennartGotlin Ja, under Lusths mentorskap hade Joel Persson en (poäng)magnifik KIK-…

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto