Murphy om assisten till Johansson mot AIK: ”Hade känsla av att Freddy var i ”the soft spot””

Tillbaka till ritbordet för Filander & Myttynen. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Cody Murphy kan mycket snart räknas som ett av NJ:s bästa fynd. Den så hårt arbetande Chicagosonen stod på nytt för en briljant assist till Fredrik Johansson mot AIK när det behövdes som mest.

– Det var en snabbt uppkommen situation och jag hade en känsla av att ”Freddy” var i det ”mjuka området” (”soft spot”, hur översätter man det? reds. anm.) och jag såg till att ge honom chansen att skjuta direkt, säger Cody till Centralen.

– Det var en fantastisk känsla att komma tillbaka från ett 2-0-underläge, kunde inte vara mer nöjd med resultatet.

– Gällande publiken var det lika bra som första gången för mig. Älskar när publiken hoppar upp vid mål, det tänder mig och laget!

***

Alex Nilsson Lindelöf klev in på Cooks plats och såg faktiskt redan förbättrad ut i rörligheten. Trots det bör NJ snart förstärka backsidan.

Kanske kan det vara ett alternativ i en bister ekonomisk verklighet att snabbt ta hit en riktig toppback på ett kortare avtal med hopp om förlängning? Som NJ gjorde med Kevin Doell, även om den veteran-tryouten inte funkade.

***

Intressant hur det blir med kedjorna med Nick Sorkin i laget. I en radiointervju kunde man tyda att kanske Lihagen vill spela med mer rakt spelande lirare än Williams & Myttynen, som båda spelar mycket på finess och försök på små ytor utan direkt hög fart.

– Jag gillar att spela med fartspelare och driva hårt i förstavågsavslut och skapa lägen på det sättet, sa Lihagen förut. Så kan man svårligen beskriva Williams och Myttynen.

Det finns dock inte så mycket att plocka med då man säkert inte vill spräcka Urbas-Johansson-Murphy och fjärde.

Men kanske kan Sorkin spela rakare och få med sig Lihagen? Plus att Myttynen kan vässa offensiven en smula i Davidssons enhet där Lantosi då kan få bra puckar av både Davidsson och Myttynen? VIK har inte många forwards med Lantosis fart.

Eller så flyttar man även upp Lantosi att lira med Lihagen, med Davidsson mellan Williams och Myttynen i en tänkt ”puck-possession-line” (en pucktrillande kedja byggandes på hög spelförståelse och teknik).

5 svar

 1. Mr H skriver:

  Det där var många varianter med Lihagen. Svaret finns väl hos Karlskronakedjan ifjol. Då är ju Lantosi ihop med Lihagen spännande.
  En galen tanke just nu – att byta Gråhns mot Lihagen. Jag skjuter från höften med den rockaden. Annars Williams – Davidsson – Lantosi/Myttynen som ny kedja.

 2. Bonzon skriver:

  Williams – Davidsson – Myytynen…?
  Nej, nej…Det har inget lag i hela AS backar till.

 3. Bonzon skriver:

  Eller så sa han ”hot spot”…:-)

 4. Gurk-Hawkmoon skriver:

  Kan förtydliga… Tror man syftar på ”slottet”.

 5. Gurk-Hawkmoon skriver:

  Med soft spot tror jag att han menar ungefär ”farligt område”. Soft spot betyder ju typ svag punkt och jag tror att man åsyftar motståndarnas svaga punkt ifall man vill göra mål på dem. Men bara som jag tror.