Inför VIK-Björklöven: Vänder hemmaspelet?

1-2 mot Karlskoga på bortais imponerar, den som imponerar mest av allt och som gång på gång visar sig vara Allsvenskans absolut bästa värvning är utan tvekan Jonas Fransson. I dagsläget är det Fransson som håller VIK kvar i toppen av tabellen.

Masto                                                              Mastomäki krigar… Foto: Rune Åhlén

I morgondagens drabbning står Björklöven från Umeå för motståndet för fjärde och sista mötet för säsongen. 3-1, 0-2 och 2-5 har slutresultaten blivit såhär långt vilket innebär att Björklöven vunnit två av tre matcher.

Löven från Umeå har dock en ganska negativ trend bakom sig. Senast som Löven vann var den 28/12 mot Mora. Det är tio raka matcher utan seger vilket måste vara någon form av rekord. Hade Umeålaget förlorat med uddamålet hade nog inte krisen varit såååå illa. Men faktum är att målen bokstavligt talat rasar in och det frejdiga Löven verkar ha ett hål i skrovet lika stort som Titanic.  9-46 i målskillnad tydliggör lagets situation och idag kom en första förändring i form av en rokad på ledarsidan. Sportchefen Jimmy Blixt som hoppat in och stöttat i båset, lämnar tränarstaben och ersätts av Tommi Hämäläinen som förstärker ledarstaben kring laget tillsammans med Patrik Sundström som främst kommer arbeta individuellt med spelarna kring träning.

Backen och VIK-bekantingen Stefan Andersson huserar i Björklöven denna säsong och säger till Lövens officiella sida att

–  Efter förändringarna i lagledningen så var känslan positiv från spelarhåll och att laget inte har något att förlora.

 

_RL_4522

Bortsätt från Jonas Fransson måste såklart Mathias Bromé nämnas från matchen i Karlskoga. Två mål från Huddingeproduktens klubba känns i Bromés fall som helt rättvist. Fasiken vad den grabben krigar. I byte efter byte…  HÄR kan man verkligen prata om inställning. Även Christoffer Mastomäki har välförtjänst hyllats, både från tränare och supporters efter de två matcher som han deltagit i. Alltid lika roligt att se yngre förmågor som lika gärna kunde vara ”grannens grabb”, debutera i Gulsvart.  Förhoppningsvis kommer det fler som tar chansen när den väl dyker upp.

Landets alla experter verkar vara eniga om att inget av de Allsvenska lagen har något att tillföra i en kvalserie mot lagen från Elitserien. Med VIK´s spel på hemmais i färskt minne så får man nog hålla med om att VIK har en del att jobba på. samtidigt lyckat Västerås vinna många matcher där laget varit väldigt passiva. Varför spelar laget så fruktansvärt fattigt på hemmais och vad kan Fagervall/Hellenberg göra för att ändra det?  Busstur innan match? Spel i bortastället? Sova på hotell natten innan match?

VIK har onekligen en del att bevisa för hemmapubliken efter några riktiga skitmatcher på hemmais. Sportchefen Johansson verkar inte tagit ledigt iaf. Utan har flaggat för att VIK kontinuerligt letar efter spelare som kan förstärka.  Bra att sportchefen agerar… hoppas det inte blir för sent bara.