Inför VIK Hockey – BIK Karlskoga: Hockeylivet är fest… ibland.

Västeråsarna kan fortfarande vara stolta över sitt hockeylag. Trots förlusten mot Malmö fortsätter VIK Hockey att imponera. Alla som var på plats i ABB Arena i onsdags håller nog med om att det bara var ett lag på banan, och av den orsaken var väl förlusten ännu jobbigare. Men redan i morgon har vi(k) nya möjligheter att glädjas med våra gulsvarta krigare.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Motståndarna: BIK Karlskoga

”Hockeylivet är fest” är rubriken på BIK Karlskogas hemsida för tillfället och undra på det. Karlskogaborna har ett lag som inte bara har flyt utan enligt uppgifter spelar på ett snuskigt effektivt sätt och hela tiden spelar efter sin förmåga.  Att värmlänningarna ligger tvåa i tabellen är med andra ord ingen slump, för ett efter ett har experternas favoriter fått stryk av BIK. Malmö, Djurgården och Örebro har alla fått stryk och folk generellt verkar fortfarande var förvånade att Karlskoga fortsätter att prestera på toppnivå.

Marcus Johansson med ett förflutet i både Malmö och Färjestad har valt att ansluta till Karlskoga under lockouten.  Johansson som gjorde 46 poäng på 80 matcher för Washington Capitals förra året får ses som storstjärnan i laget där ingen annars sticker ut. Inte illa pinkat av en 22-årig grabb från fotbollsstaden Landskrona.  På tre matcher i Allsvenskan har Johansson gjort skapliga 3 poäng såhär långt.

FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

VIK Hockey

Lördagsmatcher brukar inte innebära fulla läktare i ABB Arena, och framförallt inte lördagsmatcher mot Karlskoga, som är kända för att spela en äckligt disciplinerad och defensiv hockey när de är på besök i Västerås.

Det ska bli spännande att se om VIK´s NHL-spelare kan nysta upp det annars så stabila försvaret. Något som talar för VIK är inställningen som det inte gått att klaga på alls under de senaste matcherna. Om det är Jocke Fagervall, den tilltagande konkurrensen i laget eller nåt annat som är orsaken bakom denna förändring är helt oväsentligt.

VIK Fan Central vill se mer av:

–  Marcus Eriksson som tyvärr varit skadad en period, men som är ett riktigt fynd med allsvenska mått mätt.  Alltid lika rolig att se på isen.

–  Lasse Johanssons magiska målvaktsspel som vi sett under hela säsongen.

–  Matt Fornataro som varit lite up and down på sistone. Han fick ett par fina lägen senast mot Malmö, utan att riktigt kunna förvalta dessa.

–  Robert Kimby som inte riktigt fått saker att stämma och Jonte Berg som man inte riktigt kunna känna igen från ståplats.

Matchtips: 3-2