Pontus Sjögren rånade Västerås på segern då Malmö på något sätt lyckades vinna

FOTO RUNE ÅHLÉN (C). Besök Runes fotoblogg

Efter en magiskt bra förstaperiod trodde nog alla att VIK lätt skulle besegra Malmö denna afton, inklusive VIK-spelarna själva. De första 20 minuterna var bland det mest överlägsna undertecknad någonsin sett VIK. Passningarna satt på bladen, alla åkte skridskor och laget skapade chans på chans mot den för dagen omänskligt bra Pontus Sjögren i Malmökassen.

Men det stod fortfarande 0-0 på tavlan efter 20 minuter. Som det kan vara i hockey lyckades sedan Mattias Persson sätta 1-0 till Malmö tidigt i andra bakom en iskall Lasse Johansson på det andra skottet för kvällen.

VIK tappade tempo i andra perioden men skapade ändå en hel del chanser. RJ Anderson är något av en olycksgubbe för VIK denna säsong, då han i förra matchen schysst tacklade sönder Per Helmerssons axel, nu satte amerikanen 2-0 för MIF och Lasse kändes nog lite kall fortfarande i en ovanlig match där Lasse inte blev uppvärmd alls.

I sista perioden kom VIK ut i ett ursinnigt tempo och Matt Fornataro serverade fram en annan gigant, Tim Heed, fram till 1-2. Men det ville sig inte i avsluten under aftonen och Malmö kunde till slut vinna med 4-1.

Sammanfattning

VIK gjorde bitvis en otroligt bra match, speciellt i första perioden. Med normal utdelning kunde det varit 4-0, 5-0 efter första perioden. Här förlorades egentligen matchen. Så otroligt överlägsna var VIK då har man sällan sett. Men Malmö kom tillbaka en aning mot ett VIK som blev lite bekvämt. Patrik Berglund och Mikael Backlund blev frustrerade och spelade lite för smått och med för små marginaler i lite för många egna aktioner.

FOTO RUNE ÅHLÉN (C). Besök Runes fototblogg

Roligt var att se Tim Heeds (bilden) fantastiska offensiva backspel. Här har vi en attraktion att njuta av resten av säsongen. Heed är ungefär som en Thomas Mitell som kan åka skridskor riktigt bra. Även bra att se Matt Fornataro leda kedjan med en aktiv Mikael Zettergren och alltid lika hårdjobbande Brady Leisenring.

Viktigt att Marcus Eriksson var tillbaka som stabil center i fjärdekedjan och att Victor Backman ser bra ut igen efter smällen i Troja. Noterbart var att Robert Kimby inte var ombytt.

Det är bara att släppa denna match, då det varje säsong blir en sådan är skitmatch där man trots bra prestationer inte får flytet med sig. Fortsätter VIK spela som i första perioden blir det kvalserien till våren. Hur lätt som helst.

Västerås tre stjärnor:

1. Tim Heed– Lysande passningar och enorm rörlighet.

2. Stefan Warg– Riktigt bra över hela banan, trots -3. Visar att plus/minus inte säger allt. Seriens bästa back att vinna puck längs sargerna? Har faktiskt riktigt bra klubbteknik. Om bara Wargen kan förbättra skottet…

3. Matt Fornataro– Äntligen tillbaka i det alerta spelet från tidigare. Mycket snygg assist till Heeds mål.

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:96:"a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapTW:
s:176:"a:1:{i:0;a:4:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
snapEdIT:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:65:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/11/VIK-Malmö.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

6 Kommentarer

 1. Läktarplats

  Matte! Jäpp, Leisenring, Berglund och Backlund står i en egen klass för sig. Jag uppskatte verkligen Brandys snygga mål mot Oskarshamn.
  Ja, jobba bakåt = defensiv. Det var det som saknades i senaste matchen.

 2. Matte

  Läktarplats: Leisenring är väl en riktigt bra sniper? Att jobba bakåt är väl samma som att jobba på defensiven?

 3. Läktarplats

  Micke, jag klagar inte på defensiven. Tvärtom den har ju varit VIKs styrka hittills under säsongen och med defensiven menar jag hela lagets jobb bakåt. Men vart tog tänket och jobbet med att freda Lasse och egen bur vägen i Malmömatchen? Kanske man redan vid nedsläpp var drabbade av ”offensivhybris” och drabbades definitivt av detta efter den utspelning av Malmö man bjöd oss på i första perioden. Jovisst har VIK snipers, Berglund och Backlund! Till sist, svårt att lyfta fram tre stjärnor efter denna snöpliga förlustmatch med 1-4 men väljer ”Lundkedjan” . Dels för deras tryck i första perioden och så hela femmans tryck i inledningen av tredje som ledde fram till kvällens enda VIK-mål.

 4. Mikael Norèn

  Läktarplats, intressanta åsikter. Vilka tre du själ skulle lyfta fram efter Malmömatchen då? Jag håller inte med om att Vik saknar snipers.Svårt också att klaga på defensiven efter en match. Totalt sett ser det bra ut nu när Heed är med.

 5. Läktarplats

  Micke jag håller med dig om lovorden över Stefan Warg, han har vuxit match för match! Men men och men jag fick lov att titta in på VIK TVs målbilder från Malmö-matchen. Där blev han nog som många VIKare drabbad av offensivhybris för Stefan var definitivt inblandad i de tre första baklängesmålen. Han förtjänar att lyftas fram som en av VIKs stjärnor men inte mot Malmö.

 6. Läktarplats

  Ja, så tog segersviten slut och vart tog den säkra defensiven vägen som VIK skämt bort oss med? Jag gissar att det är så här en del av de VIK-besegrade lagen känt sig när man varit överlägsen i skottstatistiken men ändock förlorat mot ett definsivt säkert VIK som kontrat in sina segermål. När så VIK definsiven sviktar så ser man också att VIK har för få snipers. Och vad ska man säga om det fantasilösa PP-spelet med brist på initiativ? Mot Malmö hade man åtta PP-tillfällen utan att kunna överlista Malmö-keepern. Jag hävdar igen att det är dags att rulla runt på ordinarie femmor så får de fyra kedjorna konkurrera om vilken som är bäst att ta till vara på PP-fördelen.

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto