Inför Västerås- Malmö: En chans till serieledning för VIK

Får möjligtvis Dave Lundbohm chansen om Brady Leisenring (missade dagens träning) eller Brandan Mikkelson (klev med kramper senast) inte kommer till spel mot MIF? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Både VIK och Malmö har tre raka segrar bakom sig när de nu ska mötas i ABB Arena. En viktig match för båda lagen. Malmö har chans på playoffplats medan VIK får chansen att för första gången den här säsongen klättra upp till en förstaplats.

Malmö

Malmö kommer till Västerås med medvind i ryggen efter att ha kört över smålandslaget Tingsryd med förkrossande 7-2. Malmö är ett lag på uppgång och har på de senast fem matcherna mäktat med 27 baljor. Det blir alltså ett snitt på över fem mål per match. Coach Taavola har tillslut lyckats guida sitt manskap till nätmaskorna.

Inför årets säsong blev det en tvist mellan Malmö och storsponsorn Hugo Stenbeck och parterna valde att gå skilda vägar. Hittills har det inte gjort någon skillnad utan Stenbecks pengar. I dagsläget placerar sig Malmö kring playoff-strecket, en placering under för att vara exakt. Det är precis som det såg ut förra säsongen då Malmö lyckades i den absolut sista omgången knipa åt sig playoffplatsen.

Till matchen på onsdag kommer Malmö till Västerås med, i stort sett, full trupp. Alexander Ribbenstrand är den enda spelaren som uppges saknas. Om man slänger en blick mot statistiken ser man att Malmö är det näst bästa laget i powerplay. I matchen mot Tingsryd var skåningarna hundraprocentiga i just den spelformeln. Annars är laget i stort sätt medelmåttigt om man ser till statistiken.

Västerås

De som såg matchen mot Djurgården fick se ännu en kämparinsats som resulterade i seger. Det börjar bli en vana nu med kämparinsatser, det är kämpa, kämpa och kämpa som gäller för de gulsvarta. Match ut och match in jobbas det stenhårt. Äntligen skulle man kunna säga, den mentaliteten har inte funnits i VIK på åratal. NHL-spelarna kan vara en bidragande faktor då de kommer in med sin mentalitet och erfarenhet och blir lite utav förebilder. När de sliter varje match kan det bli en sporre för resten av laget som vill visa vad de går för.

VIK sitter stabilt kvar på tredjeplatsen och kan fortsätta fokusera mot den absoluta toppen. VIK får chansen att imorgon klättra upp till en serieledning beroende på resultat i andra matcher.

Inga ändringar ha uppgetts från VIK:s håll men det känns som om David Lundbohm kanske får chansen att spela, särskilt när det rapporterats om att Brady Leisenring missat dagens träning. Lundbohms första match var inte dålig och det såg ut att finnas mer i amerikanen. Får han aldrig spela finns det risk för dåligt självförtroende och att vi aldrig får se hans bästa sidor.

Tittar vi på VIK:s statistik fortsätter man vara det effektivaste laget i serien samt att man fortsätter toppa boxplaystatistiken. En orsak till detta är lagets sista utpost, Lasse Johansson, den levande väggen, som får motståndarna att fundera på om de inte skulle satsat på bandy. Den mannen har visat att han kan mer än stoppa skott, han kan även spela fram till målchanser. Om Lasse blir den avgörande spelaren mot Malmö skulle inte förvåna mig. Det skulle inte ens förvåna mig om han hänger den avgörande kassen (efter att ha serverat Viktor Mårtensson en målgivande volleypassning i den senaste hemmamatchen.

snap_isAutoPosted:
1
snapFB:
s:96:"a:1:{i:0;a:2:{s:8:"PostType";s:1:"A";s:10:"SNAPformat";s:31:"%SITENAME% %TITLE% %URL% %IMG%";}}";
snapLI:
s:41:"a:1:{i:0;a:1:{s:10:"SNAPformat";s:0:"";}}";
snapEdIT:
1
snapTW:
s:176:"a:1:{i:0;a:4:{s:13:"SNAPincludeTW";s:1:"1";s:10:"SNAPformat";s:55:"%TITLE% %SURL% #vikhockey #twittpuck #hockeyallsvenskan";s:11:"isPrePosted";s:1:"1";s:8:"isPosted";s:1:"1";}}";
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:72:"https://vikfancentral.se/wp-content/uploads/2012/10/Lundbohm-Berglund.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

3 Kommentarer

 1. Läktarplats

  Så tog segersviten slut och vart tog den säkra defensiven vägen som VIK skämt bort oss med? När den sviktar så ser man åxå att VIK har för få snipers. Och vad ska man säga om det fantasilösa PP-spelet? Jo just det, det är fantasilöst med brist på initiativ. Jag hävdar igen att det är dags att rulla runt på ordinarie femmor så får de fyra kedjorna konkurrera om vilken som är bäst att ta till vara på PP-fördelen.  

 2. Matte

  Bra skrivet Jesper!
  Blir en spännande match. Får se upp med Malmö för de har fått ordning på spelet.

 3. Ludde

  Brady är nog med för på viks hemsida är han inte på (frånvarolistan) Mikkelson är med också så lundbhom får nog nöta bänk igen :/ Mot Serieledning!!!

Tweets

PeGe - AvatarPeGe_gbgPeGe

@joeleriksson7 Konstigt nog bryr man sig fortfarande och hoppas men att det är just mot AIS gör ju att varken hoppe… https://t.co/mlUOjZL7FS

SvaraRetweetFavorit
Rexxius - AvatarRexxiusRexxius

@sthalan @lindelof99 @VIKFanCentral Men köra över med hjärnskakning som följd tycks vara helt ok...

SvaraRetweetFavorit
drazenragge - Avatardrazenraggedrazenragge

@VIKFanCentral Ja, vad ska man säga? Du är och förblir oersättlig med dina analyser och balanserade texter om laget… https://t.co/KUPYC3bDtx

SvaraRetweetFavorit
Adam Pettersson - AvatarrolfadapetAdam Pettersson

@VIKFanCentral Fattar, blir själv så jävla less.. Blir ingen förlängning på cmore den här månaden. Hoppas verkligen… https://t.co/tVqxLFwEhE

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto