Inför VIK Hockey – BIK Karlskoga

Trots att VIK Hockey varit ifrågasatt under försäsongen vann västeråsarna den inledande matchen av årets säsong mot ett Timrå som inte imponerade. Det var inte bara tre viktiga poäng, utan flera av lagets tilltänkta spetsar fick nätkänning, samtidigt som VIK:s burväktare Jonas Fransson fick hålla nollan. En skön start på säsongen således!

Romano SSKTony Romano in action under försäongen. Mot Timrå gjorde New York-sonen sin första balja.  Foto: Rune Åhlén

Motståndarna: BIK Karlskoga

Värmlänningarna från Karlskoga kommer precis som Gulsvart från en ganska behaglig premiärseger där Oskarshamn besegrades med 5-2.

Laget har precis som sina konkurrenter tappat och plockat spelare inför säsongen. Sett till helheten ser laget förhållandevis komplett ut på pappret. VIK Fan Central publicerade en genomgång av samtliga trupper för en tid sedan, varpå Karlskogas trupp fick ett generellt mycket högt betyg och topptippades. Den länken hittar du här: https://vikfancentral.se/centralens-tips-for-allsvenskan-2013-14-karlskoga-vinner-djurgarden-och-malmo-till-kvalserien-med-vik/

Lagets kanske mest intressanta spelare är tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm. De tog klivet från Malmö till Karlskoga förra säsongen och i Karlskoga har grabbarna redan gjort avtryck. Förra säsongen gjorde Westerholms 24 respektive 26 poäng. Fortsätter utvecklingen är det nog en tidsfråga innan grabbarna spelar i SHL.

Christoffer Björklund mot BIK Karlskoga Bofors

Foto: Rune Åhlén

VIK Hockey

0-4 och en stabil första seger mot Timrå. Helt plötsligt känns det som om försäsongen var helt betydelselös. Efter det första elddopet mot Timrå fick nog många västeråsare en lugnande känsla. Defensiven kändes bra, anfallsformationerna verkade fungera bra ihop och VIK:s tilltänkta förstafemmor levererade direkt.

Ett stort avbräck för laget är Andreas Lindh som fick matchstraff i inledningen av Timråmatchen och eftersom Lindh slängde iväg sin klubba i frustration kommer nog ytterligare avstängning att vänta. Återstår att se hur länge Lindh får sitta på läktarplats.  Marcus Söderkvist tar med största sannolikhet plats i backlinjen i Lindhs frånvaro.

Matchtips: 5-3

9 svar

 1. Jakob skriver:

  Bobby, ja Heed är back. Men han lånades INTE in från Skellefteå.

 2. Bobby skriver:

  Emma: Tim Heed var väl ändå back. Och inte forward.

 3. Pelle skriver:

  Alm var bra, men han får vi väl inte låna längre.

 4. Bengan skriver:

  Varför låna in spelare som inte är bättre än våra egna juniorer? Joel Mustonen lånet var sämst!
  Ge Hampus Larsson chansen istället.

 5. Vimmerbyarn skriver:

  Tack för all information! Då är läget med andra ord betydligt ljusare! =)
  Emma:Forwardsbehovet är nog täckt för den närmaste tiden. …=)

 6. Surakillen skriver:

  tittar in som hastigast på saiks hemsida och synade deras backar 3 backar nån av dessa är det nog Rasmus Bengtson
  Anton Lindholm eller Arvid Lundberg. skulle tippa på nån av dessa kids

 7. Emma skriver:

  Har VIK lånat in någon back från Skellefteå ? Trodde det var forwards

 8. Andreas skriver:

  Vimmerbyarn: Västerås kommer låna in en back från SAIK som föregående säsong, så back frågan är inga problem. Kommer antagligen bli klar i veckan.

 9. Vimmerbyarn skriver:

  Jag kan för det första fortfarande ärligt talat inte fatta varför man lånar ut Winge när man redan sålt Robin Nilsson. ….Hur tänkte VIK där?? Visst; Självfallet har dom kanske en annan back på ingång, men man har ju inte hört något om det ännu. …Vad händer om de får ytterligare en back skadad under Lindhs avstängning? Jag brinner verkligen för VIK! Det är min hemstad. Men fattar ärligt talat inte detta under förutsättning att dom inte har en ny back på gång. I dagsläget tror jag definitivt inte att VIK har tillräcklig bredd på backsidan som räcker till en shl-satsning. ….

  För det andra, förstår jag inte varför många lag spelar med 6 eller max 7 backar i matcherna? Är väl likadant i shl antar jag….Vore det inte bättre med 8 backar och 4 fulla kedjor. När man inte har skador dvs. Nej, nu ska jag inte bara gnälla hela tiden. ..VIK vet väl vad de gör! Hoppas på seger imorgon! Håller alla tummar framför teven i Vimmerby!

  ÄLSKA GULSVART!