Inför VIK Hockey – Djurgården: Dans på rosor?

Inför VIK Hockey – Djurgården

3-1 i häcken uppe i Umeå igår gjorde nog ingen västeråsare vidare munter. VIK Hockey som hade två raka segrar i bagaget stod för en minst sagt loj insats mot ett Björklöven som ville mer. Från tv-soffan såg det ut som om laget saknade tempo, vilja och engagemang, men efter en himmelsk start var dags att landa på jorden.  

Motståndarna: Djurgårdens IF

Laget som titulerar sig ” Stockholms stolthet” gästar Västerås på fredagen. I släptåg kommer såklart också Djurgårdsfansen som ofta bjuder upp till skön stämning i hallen. Senast stockholmarna besökte ABB Arena så uppstod en del problem eftersom bortaklacksektionen inte rymmer mer än drygt 350 personer.  Återstår att hur många som dyker upp denna gång.  Djurgårdarna själva flaggar för att det blir MÅNGA.

Hockeylaget har i vilket fall imponerat i flera avseenden under inledningen av serien.  3-2 hemma mot Troja i premiären följdes upp av en imponerande 7-2 seger mot Oskarshamn på Onsdagen.  Djurgården har värvat ganska sparsamt inför säsongen och har på så sätt fått en trygg grund och en gedigen harmoni i laget. Två nyförvärv som ändå sticker ut är Sam Lofqvist och Steve Saviano som säkerligen kommer att ordna bekymmer för många lag.  Djurgården har visat sig från sin bästa sida på försäsongen då laget gjort bra resultat i European Trophy mot riktigt meriterade lag som Brynäs och lag från den finska förstaligan.

Tränare Tony Zabel har onekligen något stort på gång och Djurgården blir inte att leka med denna säsong.

VIK Hockey

3 nya poäng att spela om, och det är bara att ladda om alla batterier för att kunna bjuda upp till dans.  I Umeå fick Björklöven dansa själva utan kavaljer och det nöjet kan vi inte bjuda några stockholmare på en fredagskväll.

VIK Hockey har i vanlig ordning en tuff uppgift framför sig där alla behöver vara på plats både fysiskt och mentalt. För i dagsläget har just den fysiska frånvaron av en 5:e spelare blivit öderstigen mer än en gång. Björklöven fick göra alla sina tre mål i PP, vilket tyder på att VIK inte bara har ett problem ett hålla sig på banan, utan även har stora problem när laget är en man mindre.

Ser man till antalet tvåminutersutvisningar, så har VIK skrapat ihop 23 stycken, vilket nästan är sämst i hela serien.  Troja har 28 st tvåor och IKO har 32 tvåor. Om alla andra lag anpassat sig till den nya nivån, är det dags även för VIK.  Även den mentala frånvaron syntes stundtals mot löven där några puckar slängdes hej vilt omkring och andra puckar drälldes bort över offensiv blå.

När Karlskoga var på besök i Västerås och jagade poäng fick VIK utstå en massiv offensiv de sista 5 minuterna, men i Umeå när VIK var i samma underläge som Karlskoga var, syntes varken intresse eller vilja. Dessutom eftersom VIK hade problem att få in pucken i zon långa stunder och än mindre få den mot mål.

Vi hoppas istället på en dans på rosor mot Djurgården då vi åter ska på vinnarspåret. Och du…  glöm inte att stötta klacken och laget. Jag tänker skrika mig hes!    Trevlig helg!

1 Response

  1. Viktor skriver:

    Fy fan för slöddret med rökbomber. Är väl ingen mening att betala entré mer så vida inte klacken rensar bort barnungarna!