Inför VIK Hockey – Örebro: Hjärta och smärta

Kvalens kval fortsätter och VIK hockey famlar, trots segrar mot Djurgården och AIK, fortfarande efter segerreceptet. Mot Malmö bjöd VIK stundtals på riktigt bra hockey utan att ha marginalerna på sin sida alls. Puckar studsar över klubbor, ribbskott, passningar hamnar fel, ribbskott, spelare snubblar med mera, med mera.  Samtidigt lyckas Malmö peta in puckar som VIK närmast skänker bort. Tråkigt för alla med anknytning till VIK Hockey men tyvärr det går bara att konstatera att alla inte riktigt är ”där”.

                                        Bra tryck på läktarn. Foto: Rune Åhlén

Det var ett tag sen senast, men I morgon torsdag så drabbar två rivaler samman i Västerås. Inga mindre än Örebro kommer på besök och återigen är det derby i ABB Arena. Som västeråsare kan man inte beskriva relationen till Örebro på ett annat sätt än en avskyvärd hat-kärlek. Kul att det finns ett lag i närheten, men fruktansvärt jobbigt och enerverande på samma gång.

Som mot AIK slår VIK Hockey ur underläge och har allt att vinna när närkingarna kommer på besök. Örebro som fick en betydligt tyngre resa i SHL än vad man befarade ligger i dagsläget på en andra plats i kvalserietabellen efter ett Rögle som har bättre målskillnad. Kexen har precis som flera andra lag värvat friskt både före och under säsong för att slippa bli degraderade och såhär långt ser det ut som om Örebros nyförvärv hittat både sig själva och sina nya kamrater på ett bra sätt. Under 2014 har kexen värvat fem spelare som alla är välmeriterade. Sebastian Lauritzen, Brett Sterling, Ville Viitalouma, Jere Sallinen och Brian Willsie heter dessa nya spelare som ständigt ler tack vare Fahlanders miljoner.

                            Evan McGrath gjorde sitt första mål mot Malmö Foto: Rune Åhlén

Tyvärr blir man aldrig klok någonsin på VIK Hockey.  Om det inte är kollaps på backsidan är det en haltande offensiv. Har man riktigt otur så är det båda delarna samtidigt, och då vinner man inga matcher.  Mot Malmö var VIK det bättre laget långa stunder och när VIK äntligen lyckades få en utvisning med sig, var det alltid någon VIKare som drog på sig en klantig tvåa. Såååå var det bara att börja om från noll… Men det finns även bra saker att ta med sig. Många av spelarna sliter byte efter byte och det är både roligt och anmärkningsvärt att våra ”checking-lines” är de som varit mest framgångsrika. Men, slit lönar sig.

Det enda som kan råda bot på den nuvarande tabellsituationen är utan tvekan hjärta & smärta. Det kommer utan att tveka att kosta både blod, svett och tårar. Men risken är att VIK Hockey är bortspelade från SHL även nästa år om man inte tar minst tre poäng under detta dubbelmöte med Örebro. Än har vi chansen!

Även i morgon behöver VIK Hockey ditt stöd! Än finns det platser, och glöm inte att göra din röst hörd!

Nära, nära…  Mot Örebro lossnar det för Jeremy Williams.  Foto: Rune Åhlén