Vindarna blåste Storm och Malmös väg då VIK trots flertal ribbträffar föll och är nu piskade att slå Örebro

VIK Support gjorde det igen! FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Ursäkta, men sådant där oflyt, ja faktiskt, som man har några gånger per säsong hade Västerås hemma mot Malmö på tisdagskvällen. Det var bittert att man skulle få en sådan match just i kvalserien. Frederik Storm gjorde Malmös alla tre mål då pågarna vann med 1-3, sista i tom kasse.

Gulsvart hade tre eller fyra ramträffar och Malmö gjorde två ytterst märkliga mål på “strumprullare” som man bara ser några gånger per säsong. Att få två sådana i samma match var ytterst trist, speciellt i kvalserien.

Malmö började bäst inledningsvis och Mitell bjöd på en rejäl indianare som till slut studsade in bakom Fransson fram till 0-1 efter 10.41.

VIK spelade sedan helt okey och sköt 14 skott mot supertäte Robin Rahm i MIF-kassen i första perioden. Viktor Mårtensson dundrade iväg i skott som tog i ribbkrysset och Williams hade ett skott som också tog i ramen bakom Rahm.

Mitell hade för en gångs skull en mindre lyckad afton och tappade ut en puck i power play vilket gav MIF PP. Detta när VIK precis fått ett fyra minuters PP sedan Kesä åter varit brutal. Det var inte lyckosamt.

Sargbök var det en del då MIF styrde VIK mot hörnen. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

I andra perioden föreföll lagen något trötta och skärpan saknades. Malmö gjorde dock 0-2 precis när VIK spelat mycket bra en längre period.  Målet föregicks av någon konstig studs bakom mål efter 38 minuter.

I pausen gick brandlarmet vilket fördröjde match runt 30 minuter. Det verkade gynna VIK som gjorde om i kedjorna för att vaska liv de tänkta toppkedjorna. McGrath och Caputi flyttades till Hyka och Williams fick spela med Fornataro och Lindhagen.

Det bar frukt då McGrath nätade efter ett bra skott av bäste backen Jonas Emmerdahl fram till 2-1 efter 41 minuter.

Emmerdahls långa klubba och snabba fötter är guld värda i VIK-defensiven. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Sedan hade VIK en mycket bra period och McGrath (?) bombade ett sidoskott i ribban igen, vilket krävde videogranskning. VIK försökte och försökte och MIF dubbelskiftade sina tuffa backar Liffiton & Blomqvist i tredje.

Det räckte dock inte för VIK.

Sammanfattning

Laget hade inte den där sprudlande energin idag. Det hade inte Malmö heller men VIK var lite piggare. VIK fick också smaka på sin egen medicin då MIF lät VIK föra spelet, vilket alltid är svårt. Men vad händer i en match om ingen verkligen vill föra spelet?

Problemet med McGrath-kedjan löstes i tredje med att splitta på Evan och Williams vilket direkt gav resultat. Kanske är dessa både herrar lite för beroende av att ha mycket puck. Nu blir det långa pucktransporter av Evan och Williams kommer inte riktigt med i spelet.

Fjärdekedjan var åter kanon och Messy Jonsson fixade två PP åt VIK. Emmerdahl och Lindh bästa backparet igen.

McGrath fick nya kedjekamrater och gjorde ett mål. Var bra i teken och behöver verkligen komma igång nu andra hälften. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Annars gjorde MIF det trångt framför egen kasse vilket tvingade VIK att spela på utsidan och skjuta väl många vinkelskott som Rahm värmdes upp av och plockade enkelt.

Problemet är att vissa nu inte producerat i kvalet efter fem matcher. Andra hälften måste Williams, Caputi, Lindhagen och även Hyka, McGrath och Fornataro leverera många fler mål och poäng.

Rasmus Bengtsson har ett bra skott och okey offensiv i övrigt. Det känns som han nu behöver ta en ledande roll som offensiv back och skjuta mycket mera och ta för sig och utnyttja all potential.

Jonssons slit är det hög SHL-klass på. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Nu är det bara att se möjligheter. Eftersom lagen slår varandra kommer det vara öppet långt in i det sista om VIK kan vinna på torsdag mot de icke oslagbara Örebro. De föll ju exempelvis i Malmö…

Men laget kändes lite trött idag. Kanske läge att slänga in Legein och Bromé på torsdag? Legein ska ju tydligen ha tränat efter Malmöpremiären och bör väl vara tillgänglig?

Västerås tre stjärnor

1. Marcus Jonsson – Vilket slit! Även några bra passningar och fixade minst två PP till VIK. Skriv livstidskontrakt med Messy som ständigt förbättrar sig smått även offensivt.

2. Jonas Emmerdahl – Placeringssäker och lugn. Snabb när det behövs. Skulle gärna få klonas, VIK behöver snabbare och skickligare backar överlag.

3. Marcus Söderkvist – Mycket bra fart. Borde flyttas ner som back för lyfta speeden i egen zon.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://24.media.tumblr.com/297305c62d0d38f448852c7da3d7d458/tumblr_n30je6swOs1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

4 Kommentarer

 1. Lillgurkan

  Och jag tycker att gänget bakom VIK Fan Central borde ta över nyhetsrapporteringen på VIK.se, så att bakåtsträvaren Bosse Wallin kan bli entledigad.
  Läs Bosses senaste blogginlägg (och matchrapporten på VIK.se) och jämför sedan med den här matchrapporten. Ni är 100 klasser bättre i er rapportering! Bra jobbat!

 2. Lillgurkan

  Surt att vi inte får med oss någon poäng igår.. Studsarna går helt klart Malmös väg. Tydligt är dock att Helmer och Frisk inte hänger med när tempot höjs till SHL-nivå. De hade stora problem mot AIK, och även igår mot Malmö.

 3. Malmöbo

  Malmö gjorde det bra igår. Många av VIK:s avslut blev från kanterna, medan de själva kunde göra mål i trånga situationer framför mål. Var det inte två självmål??

  Tittade (samtidigt) på Örebros match mot Rögle. Örebro fick två lätta mål i inledningen och verkade sedan tro att de kunde åka på en skridsko, men det gick ju inte. Rögle har ett fantastiskt medflyt i denna kvalserien och verkar gå mot SHL.
  Men efter att ha sett denna match tror jag att VIK har större chans än jag tidigare trott, men då måste den hårda forecheckingen fungera. Örebro håller gärna i pucken innan passningarna och jag tror att de går att stressa ner.
  Dessutom har det kommit in nerver i Örebros spel.
  Örebro är favoriter, måste föra spelet. Det talar för VIK.

Tweets

Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

RT @vasterasik: Idag köper vi god mat från Maistro pizzeria! 💛🖤 https://t.co/JwPr7FlkgG

SvaraRetweetFavorit
kent johansson - Avatarkentjohansson5kent johansson

@VIKFanCentral @GurkOlle Fick inte Mora en enda utvisning eller vadå?

SvaraRetweetFavorit
Stefan Holmgren - AvatarStiffen80Stefan Holmgren

@VIKFanCentral @firingclose Vanligtvis brukar första 10-12 min av pausen vara till för spelarna. Tejpa om någon klu… https://t.co/x4mcpiPBZx

SvaraRetweetFavorit
Örnie 🦅 - AvatarOrnie1939Örnie 🦅

@VIKFanCentral Med tanke på Wessners negativa utveckling, hur toppstyrda är domarna egentligen? Jag tycker att han… https://t.co/x67tEW1wke

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto