Derbyextra: Williams inför Örebro & ÖHK-kännaren inför det episka superderbyt:

Williams behöver skjuta mer och Caputi behöver skymma mer framför kassen. Att det ska vara så svårt!? FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

– Det har varit tufft att inte bidra offensivt, säger Jeremy Williams till Centralen. Jag försöker vara positiv och jag kommer göra vad jag kan för att hjälpa till. Ser fram emot att göra mål mot Örebro!

Örebros målvakter har väl inte glänst direkt…

– Ja, vi måste definitivt skjuta massor och gå på mål. Det kommer börja gå in en hel del puckar om vi gör det.

– Örebro är mycket offensiva så vi måste få bort det och istället arbeta ner dem i deras egen zon!

På svenska har vi ett gammalt ordspråk som lyder: “att anfalla är bästa försvar”, det gäller synnerligen mot Örebro som har en bra forwardssida men på pappret kanske ordinär back- och målvaktssida…

– Ja, om vi ​​har pucken hela tiden borde vi inte vara oroliga (skratt). Det kommer bli roligt i morgon. Jag ska se till att alla är ombord!

Det låter som en kapten… Kan du inte som kaptenernas kapten Mark Messier gjorde 1994, när NY Rangers låg pyrt till, garantera att ni vinner imorgon? (Sedan gick Messier och vände på den matchen till seger med ett hattrick och vann sedan Stanley Cup)

– Haha, I don’t quite have the balls to do that! (den tar vi på engelska, reds. anm.) Det är i alla fall en av de mest inspirerande filmerna någonsin, säger Jeremy.

– Jag antar att man kan säga att jag vet att min plats bland ledare (skratt). När tiden är rätt kommer jag att lova något som Messier (skratt).

***

VIK måste spendera mycket tid i Örebros zon för att hålla tillbaka Aulin & Co. FOTO: RUNE ÅHLÉN FOTOBLOGG

Tony Jansson, chefredaktör på Örebro på SvenskaFans säger så här:

– Kvalserien för oss har varit riktigt jobbig att se på. Många dåliga matcher där våran spets har lyckats vinna matcherna åt oss.

– Man kan säga att Örebro har gått på 90% vilket är väldigt frustrerande att se på. Det är så lätt hänt att matcherna glider en ur händerna på grund av slöhet. Till exempel matcherna mot Malmö och Rögle senast, menar Tony.

Hur har de allsvenska lagen sett ut?

– Rögle, Malmö och Djurgården har kämpat väldigt hårt. Mer vilja än finess. Alla lag har haft ett bra powerplay men det känns lite som att Örebro måste göra en dålig match för att dom ska slå oss.

Vilka har varit bra i Örebro?

– Aulin, Löwdahl, Sondell och våra nya finnar har presterat som förväntat. Anders Eriksson agerar som vanligt och är som bäst när det vankas kvalspel. Brett Sterling har inte gjort många poäng men han bidrar till bra energi och kämpatakter.

Vilka kan göra det bättre?

– Det är många som kan bli bättre. Målvakterna har inte varit 100 % och kladdat en hel del. Men även utespelarna har agerat dåligt vid många mål.

– Weinstock har fortsatt problem. Det är så nära att det blir bra men hela tiden störs han vid sista dragningen, vid skottögonblicket och hans öppnande passningar leder inte till bra avslut. Det har varit så för honom hela säsongen tyvärr.

Vad tror du om matcherna mot Västerås?

– Jag vill inte låta kaxig men det är fakta att Örebro har det bästa laget på pappret. Men det är ett derby mot VIK som spelar snålt och tråkigt vilket kan passa bra mot Örebro.

– Sen har Örebro en förmåga att köra över motståndarna i början av matchen för att sen slappna av och bjuda in motståndarna i matchen. Så jag förväntar mig att Örebro ska kamma hem sex poäng men om de inte tar det på fullt allvar så kommer VIK att ta minst 3 poäng, säger Tony avslutningsvis.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:95:"http://31.media.tumblr.com/cfe88b63593e1bcf8407b385b6e94044/tumblr_n30jbyT4jk1rz48fvo1_1280.jpg";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

Tweets

Martin - Avatarmartin_park021Martin

VIK som högst 4:a i upptaktsträffen, passar oss perfekt!! @vasterasik @VIKFanCentral @henke778

SvaraRetweetFavorit
Namn Namnsson💛🖤 - AvatarNamnsson1Namn Namnsson💛🖤

@VIKFanCentral Oerhört glädjande. Kanske bli slutspel för J20 sen, de har man ju inte direkt vart bortskämd med senaste åren

SvaraRetweetFavorit
Svensk Hockey - AvatarHockeySvenskSvensk Hockey

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/VLIOOEtvJl

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

J20-extra: Dominante Thorwalls & Co. i VIK:s juniorer tog ytterligare en fin skalp mot Mora (efter 8-2 mot Leksand… https://t.co/qseLhUeKoh

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto