Örebroexpert nummer två inför superderbyt: ”Mitells handleder kan mycket väl avgöra derbyt”

Centralen fortsätter här sina inför de episka superdubbelderbymötena mot Örebro med att intervjua Örebroexpert nummer två, nämligan Henrik Andersson på Hockeyhonsens.se och @StanTheMan1978 på Twitter.

– För Örebro har kvalserien hittills varit lite ”sådär”. Man har blandat och gett spel- och resultatmässigt. Man inledde borta mot Rögle där man var lite”ringrostiga” efter speluppehållet, men man lyckades med lite tur ta tre poäng i Ängelholm.

– ÖHK kunde i andra omgången, äntligen får man väl säga, slå AIK som man förlorat mot i SHL – i samtliga fem matcher. Örebro var klart bättre och vann med 3-1. Första förlusten kom i tredje omgången, som var mot Malmö på bortais. Matchen var jämn där Malmö drog det längsta stråt, 3-2 kom drygt två minuter kvar av matchen.

– Fjärde matchen var hemma mot Djurgården, där Örebro vann tämligen enkelt, DIF höll stången i två perioder innan ÖHK kunde göra 5-2 innan slutsignalen, berättar Henrik.

– Senaste matchen, som var mot Rögle, stod Örebro för sämsta insatsen hittills. ÖHK ledde med 2-0 efter första perioden och slog sedan av på takten i andra perioden. Det kostade ÖHK matchen, Rögle kunde göra 2-2 och till slut vinna på straffar. Detta gör att Örebro ligger tvåa i tabellen, målskillnad skiljer mot ettan Rögle.

Hur har det allsvenska lagen sett ut jämfört med SHL-lagen?

– Mitt intryck av de allsvenska lagen är positivt, de har visat upp en bra hockey som gett Örebro problem flertalet gånger. Skridskoåkningen är minst lika bra stundtals. Det som skiljer lagen, vad jag tycker, är passningsspelet och avsluten. Och de allsvenska lagen straffas hårdare vid misstag. Men serien är kort, så allt kan hända som vi vet.

– I Örebro har Henrik Löwdahl tillsammans med Ville Viitalouma varit bästa. Kapten Löwdahl har klivit fram som en bra lagledare och Viitalouma har visat sig vara en matchvinnare, tre mål och två assist på fem matcher. Finländaren har ett ruggigt slagskott med bra precision. Han har kommit in bra i gruppen och visar en härlig energi på och utanför isen.

– Det som måste förbättras är försvarsspelet, man hjälper våra målvakter för dåligt. Framförallt håller inte rent framför kassen, tre mål har ÖHK släppt från enkla skott från blålinjen, där två av dem har kostar Örebro matchen.

– Mina tankar inför Västeråsmatchen säger att det kan sluta hur som helst, även om mitt Örebrohjärta säger att vi kommer ta samtliga poäng mot Västerås. Båda lagen har flertalet matchvinnare som kan avgöra.

– Västerås har en bra defensiv som Örebro måste komma igenom, och man har bra förutsättningar för att göra. För Västerås gäller det att utnyttja Örebros stundtals darriga försvarsspel. Mitells handleder kan mycket väl avgöra derbyt, säger Henrik avslutningsvis.