Inför Vita Hästen med Hästenkännare & tankar efter HV71: HA skickar fortsatt signalen att huvudsmällar som ger skador inte är så farliga och frågan är hur VIK ska förhålla sig?

Fredrik Johanssons karriär fick ett ovärdigt avslut efter en ostraffad crosscheck i huvudet av Mikael Eriksson i Karlskoga - och nu fortsätter HA släppa huvudsmällar. Var är det på väg och vilka signaler vill HA sända med detta? FOTO: RUNE ÅHLÉN

7 svar

 1. Musse skriver:

  Det är riktigt bra att du lyfter det här Micke! Det borde bli en debatt om det här då det kan ge men för livet för spelarna. Det måste bort. Ingen publik vill se huvudtacklingar. Däremot lite känslor och kuddkrig med handskarna på vill många se. Men där blir det matchstraff direkt. (Som Skedung i träningsmatchen senast i Karlskoga.) Har svårt att se den logiken……

 2. Carola Danielsson skriver:

  Per…vad har du sett för matcher ..VIK är en av de snällare lagen i ligan…i flera år ..vakna..

 3. Gunnar skriver:

  Per, vilka i VIK senaste åren har spelat respektlöst?
  Namn?

 4. Per skriver:

  Domare gör misstag, precis som alla andra oavsett funktion i maskineriet. Vad är det som får dig att tro att VIK är hårdare drabbat än något annat lag? Personligen tycker jag det är märkligt då VIK de senaste säsongerna utmärkt sig som ett respektlöst och till och med vårdslöst spelande lag.
  Bik har ju fått den stämpeln trots flera säsonger utan fulspel, Vik förtjänar den bätttre.

  • Sudden13 skriver:

   Per,
   Det var det dummaste jag läst på länge och jag läser mycket. Att domare gör fel som alla andra är det enda jag håller med dig om. Men att man i efterhand inte ger ut straff, är för mig obegripligt. Sådana här tacklingar ska bort, och om det då också blir hjärnskakning så ska det bli kännbart straff. Spelare kan tvingas avsluta sina karriärer men idioten som tacklade spelar vidare.
   Och ja, VIK är hårt drabbat av denna typ av skador genom åren och att påstå att BIK är ett trevligare lag än VIK….dags att nyktra till i värmlandsskogen, det är bara torsdag än.

  • Lurik skriver:

   En snabb koll i statistiken för förra säsongen.
   VIK: 450 utvisningsminuter och 2 matchstraff.
   Bofors: 694 minuter och 10 matchstraff.

   • Alkemisten skriver:

    Haha, snacka om att vinna på knockout med en enda kommentar