Bra insats av VIK borta mot HV71 men ytterligare manfall sedan samma kille åter fick härja helt fritt & VIK har en del att jobba på jämfört med mer ”färdigt” HV

Skedung och alla deppar just nu. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

13 Responses

 1. Nicklas skriver:

  Förväntade mig mycket mer av detta ”uppsnackade” VIK. Spelet var förvisso bitvis ganska jämnt mellan lagen men när HV växlade upp hann inte VIK med, vilket resulterade i utvisning i typ varje situation. HV tillät VIK glida igenom egen zon och in i slottet alldeles för enkelt där VIK förutom ramträffarna kändes uddlösa.

 2. Jan Malmberg skriver:

  Gunnarson vann målvaktskampen. Vet inte vad Johan G. sysslade med vid tredje målet(simmade?) Gunnarson släppte in ett mål när A. Svensson torpederade honom. Men hade tur med stolparna. Men Åbonden och andra glömmer Björklöven när man talar om bästa laget…16-5 efter 2 matcher, dom har väl övertygat mest än så länge. På fredag kväll vet vi mer om var VIK står, om dom kan ta vara på publik trycket i ABB Arena. En del misstag måste bort, och VIK måste bli mer effektiva om det ska bli en kul säsong 🥅🏒

 3. HV71 inga allsvenska lag . I verklighet HV är SHL lag

 4. Mikael skriver:

  Du som brukar få reda på mycket inifrån kanske har hört något om dem tänker bredda laget med tanke på skadorna i en redan tunn trupp? Börjar bli väldigt orolig över att ständigt säsong efter säsong starta med en så kraftigt tunn trupp och man tycker ju dem borde ha lärt sig från tidigare säsonger att det inte håller när skadorna radas upp!

 5. Steffo skriver:

  Då är säsongen igång på riktigt. Tycker HV är ett ytterst mänskligt lag som vi inte ska överdriven respekt för. Hedersamma förluster ger tyvärr inga poäng och det går alltid att hitta ursäkter i orättvisa spelarbudgetar och svaga domarinsatser men hoppas VIK kan plocka fram lite killer instinct tills på fredag. Kraven har skruvats upp nu jmf med förra säsongen och Leksands sena formtopp när de gick upp i SHL ser jag mer som ett undantag, det gäller att vara med från början av säsongen enligt mig.
  Varje match är VIKtig – Forza VIK

 6. Christer skriver:

  Bertovs tackling var klockren. Skulle inte ens varit utvisning. Värre var väl yxhugget på Örnerud. Där borde det varit matchstraff och avstängning. Helt otroligt att det inte blev något.

  • Pelle skriver:

   Du kan ju inte jämföra en tackling som ger huvudskada med att någon slår klubban ur händerna. Jag tycker man måste se allvarligt på när spelare blir tacklade som inte är spelförande. De är betydligt mer försvarslösa då.

 7. Emme skriver:

  Ja jag hoppas att nån sätter dit Bertov ordentligt.
  Saxat från Expressen:

  Däremot fick Isac Skedung en smäll från Daniel Bertov och var rejält snurrig när han tog sig till omklädningsrummet.

  Det dömdes först som matchstraff – men ändrades efter videogranskning till två minuter interference.

  Det var inte den enda gången under kvällen som Bertov stod upp mot en Västeråsspelare.

  – Det är väl också lite mitt signum, att spela hårt. Jag har väl mina styrkor i att spela tufft, utnyttja min skridskoåkning. Jag är inte så jäkla stor men jag kan flytta lite i alla fall.

 8. 2024 skriver:

  JG mkt stabil i kassen. Jardeskog visade bra attityd. Ett under att JJ bommade. Fryckis är värdefull genom sitt sätt att hålla puck, vinner tid till andra. Vi har många duktiga tekare. Anton växte efter sitt mål. Lill=Z måste steppa upp betydligt. Gällande övriga matcher så tycks målen sitta högt. Där finns luckor på målisarna. Direktskott likaså. Andra lag skjuter mer när vi mer åker? Det här blir nog bra. HV är inte långt före. Ett tuffare o mer effektivt Gulsvart och vi hade vunnit.

 9. David A skriver:

  Såg matchen på plats och delar inte riktigt intrycket av HV- backarnas skicklighet och uppspel.. Tycker VIK många gånger i matchen stressade HV´s backar till misstag och pucktapp. Med lite mer skärpa hade det kunnat trilla in ett par VIKmål vid dessa pucktapp. Över lag en godkänd bortamatch. 3 klockrena stolpträffar dock! Jag tycker VIK vara nära att ta poäng i kväll. För övrig riktigt gott att vara i en i princip fullsatt arena. VIK- klacken jobbade på bra också.

  • Mikael Norén skriver:

   Håller med att HV-backarnas stressades flera gånger absolut. Men generellt kom de bra bakifrån tyckte jag, även om de gjorde individuella misstag, bra betyg för VIK att de stressade fram det. Utan puck känns HV svåra att lösa.

   • David A skriver:

    Ja när HV väl tappat pucken i egen zon hade gulsvart ändå svårt att ta sig igenom HVs samlade försvar. Inte många skott från blålinjen från VIK.
    Tack för en riktigt bra blogg för oss gulsvarta i förskingring.

   • Kalle skriver:

    Oroväckande att vik fortfarande inte står upp för sina medspelare.. en sån fuling som bertov borde köras över ordentligt, hoppas någon från valfritt lag gör det.
    Helst vikare när dem kommer på besök. Frågan är varför dem inte markerar?

    I övrigt kändes matchen lovande. Tycker vik för det mesta hängde med och lyckades också stundtals pressa hv.