Inför Vita Hästen – Västerås: Cooks nordamerikanska signal och se upp för Marcus Eriksson!

Efter att att rundat serien och mött alla lag går vi nu in på andra varvet, av fyra, mot de 13 allsvenska antagonisterna. Först ut på andra varvet är alltid lika lömska, tillbakadragna och starkt Marcus Eriksson-influerade Vita Hästen.

I fjol när VIK lyckades vinna i Norrköping twittrade Eddie Davidsson något i stil med ”alltid skönt att slå världens bästa lag”, så kanske kan vi även lägga till självsäkra Hästen?

***

– ”Ludde” Martinsson tillbaka i truppen efter skada, annars samma lag som senast, säger Mattias Essén på bloggen Powerbreak till Centralen.

– Formen är svår att svara på, men stark vändning senast mot Tingsryd. Nycklar mot VIK är ett bra försvarsspel och målvaktsspel då Västerås säkerligen kommer föra matchen, säger Mattias.

Vita Hästen saknar stjärnmålvakten Axel Brage, men Marcus Eriksson är het med ett hat-trick senast i Tingsryd. Eriksson pekade sedan med tre fingrar mot TAIF-klacken.

***

Apropå Tingsryd hyllades VIK av deras tränare Magnus Sundqvist senast som det bästa lag de mött. Det var ju intressant då vi var många som tyckte att VIK gjorde en slät figur.

***

Charlie Cook är borta efter att ha anstiftat en fight i Tingsryd mot tunge Kari Sihvonen, som har 845 utvisningsminuter från finska toppligan.

Johan Thalberg och några till sågade Cooks beteende, och visst är det inte bra att amerikanen åter missar matcher.

Samtidigt kan det varit en signal på nordamerikanska att Cook inte är här på en bekväm semester, utan att det är ”serious business” och att Cook är beredd att offra saker och ge sig i kast med tuffa motståndare.

Kommer exempelvis Cutta snart visa samma hetta på något (kanske mer sofistikerat) sätt?

***

VIK saknade Stefan Gråhns på träningen senast, och Douglas Alenbring är avstängd efter J20-händelse.

xyz_smap:
1
pp_excerpt_img:
a:2:{s:3:"src";a:1:{s:8:"fullsize";s:0:"";}s:14:"srcWithClasses";a:0:{}}

1 Kommentar

  1. gns

    Jag vill försvara Cooks handling oavsett vad andra tycker. Signalen är helt rätt och förhoppningsvis mattas töntstämpeln av iom detta. Bra Cook!

Tweets

Kenneth Larsson - AvatarVIKen1964Kenneth Larsson

@VIKFanCentral @marcuswikman Krüger vrider upp ryggen och vet att Jansson kommer. Jansson tar två skär innan från p… https://t.co/PLv5deKRM3

SvaraRetweetFavorit
Mikael Norén - AvatarVIKFanCentralMikael Norén

@SeClaes @drazenragge Tack detsamma Claes! Precis, att sakligt diskutera och vrida och vända på saker är kul och givande 🙂👍

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@VIKFanCentral @drazenragge Ja, se det inte som någon kritik mot dig Micke. Du vet hur mycket jag uppskattar att ta… https://t.co/Cu6gedgro1

SvaraRetweetFavorit
Claes Nyquist - AvatarSeClaesClaes Nyquist

@drazenragge @VIKFanCentral Håller med dig och tycker att VIK gav sig chansen att vinna i andra perioden och mycket… https://t.co/8Mlsg6umB2

SvaraRetweetFavorit

Socialt

Ge ditt stöd till oss via PayPal:

Stöd VIKFanCentral genom en donation:

Logga in

Skapa ett konto